BeaWroc 20.05.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Cześc u nas na podłodze jest tak: 1) dysperbit 2) folia x2 3) styropian według uznania wylewkarza 4) folia x1 wylewkarz w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.05.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 cześć towczoraj wieczorem jak przejeżdżałam przez nasze piękne mosty a jeżdżę jak wiecie z północnego -wschodu na południe miasta to sytuacja nie wygląda wcale dobrzeprzy wszystkich mniejszych mostkach woda już po rozlewana po polach (dobrze że chociaż nie pada )w takim układzie moje cieknące kominy to pikuś mam nadzieję że tym razem nas wszystkich jakoś to ominie Ryska folię z zewnątrz zdarłam nauczona przykrym doświadczeniem na oknach w mieszkaniu gdzie do dziś (na jednym oknie od 11 lat ) przy każdym myciu zdrapuję pozostałości po foli, one pod wpływem nagrzewania do słońca kruszeją ( aktualnie chyba nam słońce nie grozi) na moich oknach było ostrzeżenie że do 3 tygodni od montażu usunąć Bea p. Daniel mnie olał najpierw się umówił ( w czwartek) wstępnie na poniedziałek (na wycenę ) i nawet nie zadzwonił że nie, zadzwoniłam do niego w środę a on że do końca tygodnia nie ma czasu bo wyjeżdża i że może ewentualnie kolejny poniedziałek, albo ma dużo pracy albo ma lenia:)trochę mi było szkoda bo u Ciebie tak fajnie zrobili ale już mam ekipę (a jeszcze Ryska mnie swoją podratowała)zastanowił mnie ten dysterbit muszę poczytać!? Aga jak u Ciebie sytuacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 23.05.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Kasiu, ale Was nie zalewa co? Mam taką nadzieję Dostałaś wiadomość? Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 23.05.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 U nas spokój ale w piątek po informacji że zagrożone są Wilczyce byłam w strachu nawet pojechaliśmy na budowę jakieś wiertarki, pompę i inne elektryczne pierdoły poszły na górę pojechaliśmy do Wilczyc pomóc znajomym (oni mają więcej od nas do stracenia miszkają już od 2 lat) przy workach z piaskiem ( o 18 było info że zaleje o 22 a dopiero o 21 przywieźli piach dobrze że kolega miał jeszcze resztki po budowie)ale nie zalało ani niżej polożonych Wilczyc ani nas ba nawet Sielska jest cała i mam nadzieję że tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 25.05.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 No cześć, nie wiem dlaczego p.daniel tak zareagował ale mi powiedział, że nie ma sprawy, może znowu robotniy sie na niego wypieli. Jego strata. Nie dostaje powiadom ień o odpowiedziach, nie lubię już administratorów, zaznaczyłam przecież, ze mają przychodzić Trzymam za was kciuki, nasz wał na razie trzyma, chociaż w niedziele zaczął saczyć, uszczelnili, na razie jest ok. Niby 2km od Odry a jednak trzeba sie bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 26.05.2010 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 chciałam napisać że tynkarze zaczeli ale może napiszę tak, że są na budowie:) bo czy zaczeli to zobaczymy zbierają się już od poniedziałku potem wtorek we wtorek owszem przyjechali liczyli ile materiału i takie tam w sumie nawet materiału jeszcze nie przywieźli ale od środy to już na bank.... więc dzisiaj rano zdzwoniłam kontrolnie do naszego majstra (on teraz buduje po drugiej stronie ulicy) powiedział mi że są i się zbierają w sobie a mają wytynkować garaż w piatek jestem umówiona na montaż bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 26.05.2010 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 no więc jak to mówią poszły konie po betonie ---------tynkująa serio to zarzucili pierwszą warstwę tzn opluli ściany przez zaciśnięte zęby czy co:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 27.05.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 No i się w końcu zaczęło u Was tynkowanie gratuluje! Hi, hi mnie się takie plucie też nie podobało ale później ....hmmm..... jak to mówią "pupcia niemowlaka " Robi się ciepło to tynki będą wam szybciutko schły, u nas troszkę zaczęły kisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 28.05.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 no więc jak to mówią poszły konie po betonie ---------tynkują a serio to zarzucili pierwszą warstwę tzn opluli ściany przez zaciśnięte zęby czy co:) No to trzymam kciuki za rychły koniec my jestesmy po wylewkach, suszymy sie ostro, a w domu zrobiło sie takie ciepełko jakby kotłownia chodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.05.2010 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 (edytowane) cześć tynkarze długo się zbierali w sobie ale teraz dostali takiego dzikiego rozpędu że wczoraj jak pojechałam na budowe o 19 to dopiero kończyli, ba chcą nawet robić przez cały weekend ??!?? mam już zrobione sufity na gotowo (sufity jednak gipsowe) są jeszcze b. mokre ale wygladają na równiutkie mam nadzieję że po wyschnięciu również takie będą reszta dół "opluty", góra i dół porobione narożniki, oklejone styropianem i siatką puszki od rolet no i znowu zadzwoniła brama.... ale przesunęłam jeszcze montażaż na poniedziałek:) chcę trochę podsuszyć garaż do poniedziałku ma absolutnie i kategorycznie nie padać!!!!!!! przedwczoraj odbyło się w i e l k i e rozwalanie prowizorycznej bramy z desek, okazało się że jak na prowizorkę przystało była bardzo trwała więc bez pomocy naszych murarzy nie daliśmy rady a jeśli chodzi o ekipę murarzy kończą już osiedle domków dla developera i można ich przygarnąć ( takie mam info:)) Musze kupić folę 0,2 X2 albo 0,4??? styropian folie w płynie drzwi do garażu 100:( folie aluminiową pod podłogówkę szabo ( zamówić koparę) no to nie będzie nudny dzień pozdrawiam budujacych Edytowane 28 Maja 2010 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.05.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A widzisz ? jak ktoś chce to potrafi - zaraz bedziesz miała wytynkowany domek No jasne że ma nie padać !!!!!!! Mam zamiar malować belki na taras i ma się ciepło wietrzyć Hi, hi te prowizorki trwają najdłużej bo są mało prowizoryczne no to jak brama już będzie to ładniej wygląda domek z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.05.2010 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 aż wkleję tą "niewinną" prowizorkę pod folią deski, kantówki , podparte stemplami zbite 0,5 kg gwoździ:) zdjęcie z montażu okien na planie pierwszym moje pędzące gdzieś dziecko:) które się złapało w kadr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.05.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 no brama do pozazdroszczenia szkoda że już jej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 31.05.2010 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 z tą cholerna pogodą to oszaleć idzie znowu leje a tynki mokre i nie schną a syf w całym domu (niech Ci tynkarze już skończą to chyba najbrudniejsza robota jaką widziałam) ale faktem jest że jak przyjechałam na budowę w sobote o 17 to jeszcze pracowali na zewnątrz między jednym a drugim deszczem wzięłam się za wielką górę desek ale to syzyfowa praca nawet bardzo nie widać że coś robiłam:( o robieniu drenażu i szambie to nawet nie myślę musiało by tak z tydzień nie lać?!!!!! a to chyba nie możliwe przyjechała brama (choć padało i było ślisko.......) i właśnie się montuje o 15 jadę zobaczyć w temacie zakupowym najlepszą cenę na styropian podłogowy 50mm mam 138 coś kiepsko? dostanę gdzieś taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 31.05.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 A ten Justyr za 135 brutto Kasieńko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.06.2010 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 tego już nie ma:) jest po 160:( i podejrzewam że teraz to ceny będą znowu z dnia na dzień wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 01.06.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Cześć wpadam z rewizytą. Poczytałam , pooglądałam, znaczy robota idzie do przodu. Podobno idzie słońce, więc zacznijmy sie rozglądać, może do nas tez tarfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 02.06.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 A czy zapracowana Koleżanka z Małżem znajdą czas żeby sie spotkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 03.06.2010 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 ależ oczywiście!!! z przyjemnością z frontu= budowy tynkarze dalej robią syf i tynki albo na odwrót jak kto woli:)nie zapeszając całkiem, całkiem to wygląda no i sprzątają po sobie aż miło patrzeć ale robota brudna i bardzo ciężka ( tak obiektywnie) na piątek przewidziano finałjak pokonam aparat który odmówił współpracy z moim kompem to wkleję fotki co do zakupów budowlanych mam niezłe tyły a tu jeszcze długi wekkend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 03.06.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 z frontu= budowy tynkarze dalej robią syf i tynki albo na odwrót jak kto woli:) nie zapeszając całkiem, całkiem to wygląda no i sprzątają po sobie aż miło patrzeć ale robota brudna i bardzo ciężka ( tak obiektywnie) na piątek przewidziano finał jak pokonam aparat który odmówił współpracy z moim kompem to wkleję fotki Wklejaj, wklejaj. Miło będzie popatrzeć na równiutkie ściany U nas tynki trochę przeschły ale nie do końca kurcze znów wilgotno i chłodno. Niech te lato już do nas zawita !!! Udanych zakpów życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts