Ryska1719503950 23.06.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Brama super ! I ten kolor Podoba mi się. A widze że u Ciebie też są wysokie progi do garażu No wiesz ... z Przemkiem to siła wyższa - strop. Duuzo siły życzę i mocy udarowej. Chwalę się najpierw brama a potem ?? .... myslałam, że jeszcze jakieś fotki wrzucisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 23.06.2010 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 powiedzmy że dawkuję emocje:) to skrót z miesiąca pracy to nie może iść tak hurtem na kilku zdjęciach jest Ania zawsze przy tej kałuży przed garażem (wyglada jak by była tam zawsze!!! ostatnio tak szalała że jej się górą do kaloszy woda przelała) z frontu walki dziura wybita większość rurek odkurzaczowych ułożona jeszcze jakieś detale i już będzie ok ja dalej układam styro i folie ale tylko w strategicznych pomieszczeniach (mam już niezłą wprawę) pokój Karoliny i pokój Ani już , planuje dziś jeszcze w garażu jest położony najniżej i dla pewności zrobię to "własnymi recami" reszta parteru ułożona przez hydraulika. Zostaje nasza sypialnia, garderoba i korytarz ale to już dla wylewkarzy. tak wygladały okna z rotetami przed otynkowaniem (1 zdjęcie)a tak po tylko okno w kuchenne (zdjęcie 4) muszę jakoś upodobnić do reszty może zabudujemy roletę KG jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 02.07.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 ale tu cisza..... mam już wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 02.07.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 No to gratuluje teraz tylko zagruntować, wygrzać i ...... wykończeniówka kafelkowa - Super Coraz bliżej przeprowadzki jesteście Z tymi oknami to pomysł na zabudowę G-K chyba najlepszy. Może tam umieścicie halogenki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.07.2010 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 hej do wygrzewania to mamy only słonko (pieca niet i chyba dłużej go nie bedzie) ale dla podniesienia morale oglądam kabiny kibelki umywalki kafle i nie mogę się zdecydować i w związku z powyższym zabieramy się za prace katorżnicze tzn. ocieplanie poddasza:( chyba kupię wełnę ursę w promocji??! co myślicie radźcie coś!!! ze spraw ważnych Karolina dostała się do wymarzonego gimnazjum!!!! teraz to już tylko będzie wkuwać (sama chciała:) 49) mamy problem z sąsiadem chce robić sam ogrodzenie łącznie z wylewaniem podmurówki, malowaniem słupków i siatki ja chciałam żeby t yl k o się zgodził na systemową podmurówkę z prefabrykatów wspólnie jakoś byśmy ją zamontowali i powlekana siatkę nawet najtańszą a tu zonk z drugim sasiadem poszło ok jak się nie dogadamy to nie będzie płotu z jednej strony (45m) nie zafunduję mu płotu sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 04.07.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 O ja na temat wełny nic Ci sensownego nie powiem ale możemy się zgadać na temat wyposażenia łazienki My z braku środków urządzamy tylko dolną w której będzie kabina umywalka i kibelek. Kibelek już mamy muszę teraz wybrać kabinę, "parawan" krany i umywalkę. W sprawach ważnych to WIEEELKIE GRATULACJE dla starszej córki !!!!! Oj sąsiedzi, sąsiedzi, sąsiedzi ....... my mamy dziadka emeryta który co sobotę od 10 do 17 jeździ kosiarką-traktorkiem i baaardzo chałasuje kurcze jakby nie mógł w środku tygodnia. Może wyjaśnij sąsiadowi, że jak nie zgodzicie się na poniesienie połowy kosztów a będzie chciał mieć płot to musi sam się wykosztować na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.07.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Czesc czesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 09.07.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam Wszystkich serdecznie ja powiem na wełne, kładlismy Ursę -sypie się jak szlag , ale poza tym nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.07.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witam Wszystkich serdecznie ja powiem na wełne, kładlismy Ursę -sypie się jak szlag , ale poza tym nic sie nie dzieje Podrapiesz się, zapomnisz. A przez lata będziesz odpoczywać latem w chłodnym domu, a zimą w ciepłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 12.07.2010 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 cześć niech szlag jak mnie KB wkurza 1.juz dawno popatrzyłam do projektu popytałam WAS i wyszło mi że Domrock 15+ jeszcze 5 lub 10 ale uprzejmie P O J A W I Ł się KB no i się zaczęło dać 20 Megarock i już bo lżejszy tańszy itd tylko ze mam krokwie 17 i chyba mi dachówka eksploduje jak tam wcisnę 202.jakk mogłam dać pod wylewkę 10cm styropianu on by dał 5 reszta to wywalona kasa w projekcie jak byk minimum 83.tynki okropne (jeden narożnik lekko ucieka widac to po przyłożeniu poziomicy) on by takich nigdy nie odebrał uduszę gościa jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 12.07.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Uduś, uduś. Mojego też A tak na poważnie to może on ma rozwiązanie jak (bez strat i dodatkowej roboty) wcisnąć wełnę 20-tke miedzy krokwie 17 ?? Chyba miał chłopina gorszy dzień i padło na Ciebie Jutro będzie lepiej a Tobie przejdzie Dałaś styropian 10 i tak będzie, przecież nie będziesz wydłubywać, a gdzie KB był jak kładziono styropian ??? Tynki - moze napisze protokół aby Wam pomóc w reklamacji tynków ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.07.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 cześć niech szlag jak mnie KB wkurza 1. juz dawno popatrzyłam do projektu popytałam WAS i wyszło mi że Domrock 15+ jeszcze 5 lub 10 ale uprzejmie P O J A W I Ł się KB no i się zaczęło dać 20 Megarock i już bo lżejszy tańszy itd tylko ze mam krokwie 17 i chyba mi dachówka eksploduje jak tam wcisnę 20 2. jakk mogłam dać pod wylewkę 10cm styropianu on by dał 5 reszta to wywalona kasa w projekcie jak byk minimum 8 3. tynki okropne (jeden narożnik lekko ucieka widac to po przyłożeniu poziomicy) on by takich nigdy nie odebrał uduszę gościa jak nic Duś go Styropian ok, ale z wełną jakiś babol. Do krokwi 17cm idealnie pasuje wełna 15cm i więcej nie wejdzie, ale straci swoje właściwości izolacyjne. W membrany paroprzepuszczalne nie wierz w 100%, lepiej dać wełnie ciut luzu. Niech KB powie jak ma zamiar wcisnąć 20-tkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Michał podpowiada, żeby "może " nabić łaty na krokwie o grubości 3 cm? A kosztami obciążyć no kogo ............................. KB i tak pozbędzie się zapłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.07.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Michał podpowiada, żeby "może " nabić łaty na krokwie o grubości 3 cm? U jakieś rozwiązanie jest, kup łaty i niech KB nabija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 12.07.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 kochani jak znam życie i mojego KB to on się pojawi ponownie we wrześniu więc robię tak jak ma być 15 + 5 a on niech się doktoryzuje na innych dachach:)właśnie liczę ile tej wełny, kurcze może to upał a może SKS ale nie jest łatwo niezła zabawa z liczeniem mkw.a serio to temperatura mało sprzyjajaca układaniu wełny:( ps. ale ja tego nie będę robić tylko mąż ze szwagrem i kolegą mieli robić wcześniej ale były mecze i zimne piwko a teraz cha cha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 12.07.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 U jakieś rozwiązanie jest, kup łaty i niech KB nabija To może nie duś tylko dotleń co by chłopina uwinął się szybko A co macie w projekcie ? Przecież krokwi sami nie zmniejszaliście, KB widział od początku ile jest wolnego miejsca na wełnę - hyyy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 12.07.2010 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 w projekcie 15+5 domrocka wyszło mi ze 200mkw powierzchni czy mam od tego coś odjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 14.07.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 cześć niech szlag jak mnie KB wkurza 1. juz dawno popatrzyłam do projektu popytałam WAS i wyszło mi że Domrock 15+ jeszcze 5 lub 10 ale uprzejmie P O J A W I Ł się KB no i się zaczęło dać 20 Megarock i już bo lżejszy tańszy itd tylko ze mam krokwie 17 i chyba mi dachówka eksploduje jak tam wcisnę 20 2. jakk mogłam dać pod wylewkę 10cm styropianu on by dał 5 reszta to wywalona kasa w projekcie jak byk minimum 8 3. tynki okropne (jeden narożnik lekko ucieka widac to po przyłożeniu poziomicy) on by takich nigdy nie odebrał Normalnie jakbym slyszała mojego KB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 14.07.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 w projekcie 15+5 domrocka wyszło mi ze 200mkw powierzchni czy mam od tego coś odjąć? jeżweli macie 17 to dajcie 15, przecież musi byc przepływ powietrza pomiedzy dachówką a wełną , a KB niech u siebie wcisnie 20 , bedzie miał cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.07.2010 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 a KB niech u siebie wcisnie 20 , bedzie miał cieplej najlepiej w buty będzie wyższy:) ależ mi się dzisiaj nic nie chce, musze zrobić zakupy budowlane oj dużo tego: samej wełny 15cm 250 mkw, (druga warstwa 5 lub 10??? jeśli tylko h pomieszczeń pozwoli to 10) folia żółta (o ile wiecej?) sznurek 2000m wystarczy nie? jakaś taśma łącząca (jaka? kto wie?) schody na strych to na pierwszy rzut chyba jeszcze wieszaki U (ale to juz Przemek ma taką zaprzyjaźniona firmę robią wszystko do K-G) wieczorem akcja układanie desek na budowie (może komary nas nie zjedzą?) przy okazji zobaczę ile mam kg wkrętów do płyt K-G (pewnie i tak braknie:) jak tylko pokonamy te dechy to wyrównamy działkę i..... nie ukrywam że to mnie bardzo!!!!!! motywuje nawet w tej temperaturze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts