Kaśka73 13.03.2009 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 nic nie tyczą nie u mnie u mnie był i jest problem z punktami granicznymi ale jest za mokro więc trzeba poczekać a zajęta jestem bardzo dzieci chore więc żeby się bardzo nie nudzić wczoraj pomalowałam kuchnię na kolor o tajemniczej nazwie piasek pustyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.03.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 u nas też będą tyczyć punkty graniczne, ale dopiero za miesiąc - dostaliśmy pismo, że najpóxniej do końca kwietnia skończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 13.03.2009 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 u nas budują gazociąg a swoją drogą śmieszna sytuacja wyszła w lecie zgadaliśmy się z sąsiadem w sprawie ogrodzenia i gadu gadu, że gazem bedziemy ogrzewać mamy warunki itd. o on na to że tu gazu nie ma i nie będzie że gazociągi wszystkim odmówiły itd. mąż mu musiał warunki pokazać żeby uwierzył i się raban zrobił bo gazownia buduje nowy gazociąg dla kilku ulic tylko zapomnieli ludzi zawiadomić że będzie gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 16.03.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Gratuluję wpisu W takim czasie we Wrocku?? Nie umiem sobie tego wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.03.2009 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 ja ich poprostu molestowałam ale skutecznie nie? teraz będę miala marżę niższą o 1,2 więc to molestowanie to konieczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.03.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 cześć, Kasiu Gdzie fotki z prac działkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 02.04.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Zdęcia będą... ale roboty w ogrodzie było tyle że cykanie fotek nie było mi w głowie w sprawach budowlanych zastój ... 3 tydzień mam zapalenie zatok psikam się jakimś antybolem ale bez zmian chyba że liczyć kaszel który mnie dopadł... aż wstyd ale jeszcze nie byłam na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 02.04.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witaj Kasiu.Wlasnie znalazlam twoj dziennik.Tyle na forum sie dzieje,ze dnia i nocy zabraknie ,zeby wszedzie wdepnac.Jak postepy w sprawach budowlanych?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 02.04.2009 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 witam w mioch progach masz piękną działkę o takiej pod lasem marzyłam a mam pole pole łyse pole i ambitne plany na ogród po świętach zaczniemy od ogrodzenia bo na razie mały remont w mieszkaniu (mam w przedpokoju kolerek orzech włoski ale tapetę ) nad mieszkaniem się ciągle zastanawiam sprzedawać wynająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 03.04.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Dzień dobry Dla chętnych różanych wrażeń wrzucam coś na miły dzień: http://www.roseexpert.no/F-thumbs.htm http://forums2.gardenweb.com/forums/load/rosesant/msg0209305130534.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 03.04.2009 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Monia dzień piękny, róże i ogrody również żyć nie umierać moje rączki po akcji ogród i przycinaniu róż dopiero doszły do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 03.04.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Slicznie wyglada na zdjeciu twoja dzialka Co do tapety to ja tez stawialabym na braz A gdzie bedziesz sie budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.04.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Kasiu, czym macie zamiar ogrodzić działkę, jakiego rodzaju płotem? Kurcze my mamy działkę pomiędzy czterema innymi i od ulicy będzie tylko brama, więc wydawać pieniądze na coś , czego nie widać i na dodatek mamy zamiar posadzić może jakieś iglaki przy płocie. W związku z tym zastanawiamy się nad czymś co będzie spełniać rolę ogrodzenia i nie będzie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 06.04.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 witam Wszystkich w tym pięknym dniu ja wekend spędziłam na zielonej trawce tzn. byłam na majówce podładowałam akumulatorki Megana napisałam Ci na priva co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.04.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Tak mnie dzisiaj naszło na serio bardzo, bo kosztorys kosztorysem, wycena wyceną, ale ile tych PLN będzie kosztował ten mój dom Czytałam na wp.pl że teraz budowa ma być tańsza ale czy to prawda? Kombinuje tak jak forumka Nefercia 2.000 za mert kwadratowy to standart 2.500 średnio a 3.000 z wodotryskiem. I chyba trzeba wziąć jakąś fuchę żeby na opcję standart było i pozwolenie wreszcie nareszcie dostać. Do tego co wyliczysz dodaj 20-30%, to tak z praktyki własnej Przy okazji, cena za metr tak naprawdę dotyczy całkowitej powierzchni, nie użytkowej. Mój dom ma użytkowej ok 125m2, a całkowitej 178m2 i do tego raczej trzeba przyłożyć 2000zł/m2 - chociaż u mnie wyjdzie ok 1700zl/m2 przy niemałej pracy własnej, w miarę tanich ekipach i samodzielnym kupowaniu wszystkiego z nastu miejsc. Pocieszający dla Ciebie będzie prawdopodobnie "kryzys" - materiały wciąż drogie, ale ekipy zaczynają spuszczać z tonu... dasz radę ps. Megana - siatka i tylko siatka plus zwykłe słupki - przykład masz w moim dzienniku, za najgrubsza 3mm płaciłem ok 11zł/m2 a cieńsze są tańsze. Oczywiście bez podmurówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 06.04.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Kasiu , piękny Twój domek. Obliczasz koszty - my już po wyborze ekip.Dach mamy wycenę 17800zł sso bez dachu 24500zł wcześniej miałam ekipę, która wyceniła domek na 60tys. z dachem (tak po znajomości) - już wiem dlaczego TMK ich niechciał, nie dziwię się. Jak tylko wyleczę kolanko (jutro może pojadę do Trzebnicy do szpitala) to bierzemy się za ogrodzenie.TMK gdzie się zaopatrywałeś w ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.04.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 wcześniej miałam ekipę, która wyceniła domek na 60tys. z dachem (tak po znajomości) - już wiem dlaczego TMK ich niechciał, nie dziwię się. Jeżeli mówisz o tej ekipie, która rok temu budowała zaraz za sołtysowicami (namiar chyba od Ciebie Aniu?) to fakt. Pierwsze wrażenie takie sobie, dokładność murowania przeciętna i ceny zaporowe. Niektórzy nadal żyją w roku 2007... Tak naprawdę przy budowie poraz któryś przekonałem się że z rodziną i znajomościami, to najlepiej na zdjęciu.... Za każdym razem trwało to znacznie dłużej i z fochami. np kolega jeszcze ze szkoły - w środę dzwonię że potrzebuje na cito dwie wywrotki piasku płukanego (ekipa czeka...), "ok jutro będzie" - przywozi po 1,5 tygodnia i do dziś obrażony, że usłyszał ode mnie małe co nie co i nie odebrałem transportu... Jak tylko wyleczę kolanko (jutro może pojadę do Trzebnicy do szpitala) to bierzemy się za ogrodzenie. TMK gdzie się zaopatrywałeś w ogrodzenie? W Domasławiu (za węzłem bielańskim): "55-040 (p-ta Kobierzyce) Domasław, Wrocławska 13 (Tel) 0713118961" słupki także brałem od nich, bodajże 8zł/szt ale sam czyściłem je i malowałem (zwykłe grubościenne pocięte rury) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 06.04.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 [quote name=" ps. Megana - siatka i tylko siatka plus zwykłe słupki - przykład masz w moim dzienniku, za najgrubsza 3mm płaciłem ok 11zł/m2 a cieńsze są tańsze. Oczywiście bez podmurówki.[/quote] TMK -Przeanalizujemy tą siatkę również Napisz co ile słupek 1m czy co 1,5m? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.04.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisz co ile słupek 1m czy co 1,5m? Pozdrawiam bez żartów słupek co 2-2,5m w zależności od jego solidności, ciężaru siatki i gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 06.04.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisz co ile słupek 1m czy co 1,5m? Pozdrawiam bez żartów słupek co 2-2,5m w zależności od jego solidności, ciężaru siatki i gruntu Wesz ja się na tym ni w ząb nie znam, to też wolę zapytać co by się później ogrodzenie nie przewróciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts