Ryska1719503950 15.07.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Ambitne plany! Wytrwałości życzę! Duzo tych desek macie ? My za swoje dechy zbieramy się od 2-ch m-cy i dalej w kupkach leżą po całym polu. Taśma dwustronnie klejąca i już. Schody już wybrałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.07.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 ale się wczoraj wypociłam już nie musze iść do sauny:) dobrze że leciutko kropiłowszystkie szalunki z desek które był przed domem leżą już sobie równiutko poukładane bez pierdyliona gwoździ, osobno krótkie do palenia, osobno długie te czekają na swój moment - kiedy wylądują na stryszku jako podłoga, póki co z wczorajszą pracą (drugie podejście) to około połowa długich desek jest już gotowa, mieliśmy bardzo dużo drzewa kupione (aż muszę kiedyś sprawdzić ile tego było)natomiast kantówki ledwo co ruszone i ułożona dopiero jedna paleta resztek do palenia jeszcze na balkonie stos szalunków do rozbrojenia i za domem ogromna sterta która czeka..... komary teżdzisiaj jadę po dzieci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.07.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 u nas tez deski szalunkowe wyladowaly jako podloga na stryszku dzien dobry, dawno mnie u Ciebie nie bylo, a tu takie postepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.07.2010 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 cześć młoda mamusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.07.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 nie taka znowu mloda:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.07.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 to sie liczy wiekiem dzieci:) Aniu ale masz fajnie że już po budowie u mnie tylko praca i praca, a gdzie i kiedy leżaczek i driny z palemką??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.07.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 po jakiej budowie? a wykonczenie gory? i otynkowanie domu.... a na lezaczek i driny zpalemka to zapraszam do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.07.2010 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Ania zapraszaj zapraszaj to w końcu przyjadę! z góra to szybko Wam pójdzie macie juz wprawę, ja do swojej kuchni chyba też wezmę daszczyka napisz mi na priv co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.07.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 ale co Ci napisac? o Daszczyku? czy wyslac zaproszenie na czerpanym papierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.07.2010 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 czy wyslac zaproszenie na czerpanym papierze aż tak oficjalnie nie trzeba:) ale fakt ze wypadałoby się spotkać, było juz w tym roku spotkanko forumowe poznałam Grzesia, Michała a o kuchni to wsio jak leci od poczatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.07.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 przyjedz to zobaczysz:pja jestem baaaaaaaardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.07.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 od momentu jak ustaliliśmy że nie przeprowadzamy sie we wrześniu:) całe ciśnienie budowlane poszło w diabły, jedyne co ostatnio robimy to te dechy i inne drobne porzadki w takim tempie to nawet do września 2011 nie zdążymy%%$^&^&* nawet tej p... wełny jeszcze nie kupiłam (w dwóch hurtowniach mi liczą w jednej już tydzień) a im więcej się pytam to co raz mniej wiem np, czy i jak grubo ocieplić stryszek, co i jak grubo dać na ocieplenie sufitu? mi wyszło 200mkw dach + 50mkw sufit a i jeszcze się przyznam że uległam pokusie (w końcu mam słabą silną wolę) i kupiłam sobie tak poprostu taką umywalkę oczyiście żeby nie było na wyprzedaży ale i tak......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.08.2010 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 ale tu cisza!? A u nas tyle się dzieje dzisiaj przy pomocy wykrywacza metalu udało nam sie znaleźć zasypany słupek graniczny wrażenie niesamowite to jak szukanie igły w stogu siana (mamy wspaniałego sąsiada dzięki Paweł) a i kupiłam jeszcze kafle go garażu i kotłowni (szału nie ma zwykły gres) jutro od 8 rano:( (nie ma to jak dobrze wykorzystany urlop) akcja wykopywanie dziury na szambo i wyrównywanie działki aż jestem ciekawa jak będzie wygladać po wyrównaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 04.08.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 E to z urlopem idziemy równo. Ja od jutra też zaczynam urlop ..... na budowie Nam też się marzy wyrównanie działki, ale musimy poczekać na taras i na "elewacje" Trzymam kciuki za szambo. A gdzie zamawiałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.08.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 no..... szambo oczywiście z Radomia (na wszelką ewentualność potwierdzałam jeszcze dzisiaj:)) może będą słownia jak już będziemy mieć koparkę to jeszcze się wyrównamy bo taras już jest co prawda trochę nie taki jak sobie marzyłam ale budowa to sztuka kompromisu trzeba dołożyć jeden schodek i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 04.08.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam Was dziewczyny,ja już po urlopie, ale za to nie budowlanym.W przyszłym tygodniu kupujemy kafelki do dolnej łazienki - to cud, że mi i Sławkowi przypadły do gustu. bo z reguły jak coś mi się podoba to jemu nie.Kasiu daj mi namiar na szambo z Radomia. też rozglądam się za kuchnią, nawet mam w planach jechać do daszczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 06.08.2010 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Aniu ale Cię długo nie było jak budowa? a szambo z firmy waf-pol dostawa z montażem w wykopie (na zaprawę podpuściłam męża był nie ugięty poszło 1,5 worka) ale bez podłączenia kanalizacji wyszło w zaokrągleniu na piwo dla chłopaków 3200 akcja na budowie była dzisiaj szybka i z momentami: w czwartek koparka wykopała dół tak na 1,5m (bo baliśmy się deszczu w wykopie) a dzisiaj rano zaczęła poglębiać wykop i wybiło jakieś p&^^%%% źródełko które w mgnieniu oka napełniło wykop i zaczęło podmywać brzegi i jak tu wsadzić szambo?? ale chłopaki dość przytomne albo duża pompa i wypompować albo zamówić szambiarkę, która naszczęście wybrała wodę w pięć minut i się udało, jutro jeszcze je maźniemy na czarno ze dwa razy tzn. Przemek a czy ja się już chwaliłam że wszystkie dechy ułożone? bloczki również, ziemia rozgrabiona i po 15 robimy ogrodzenie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 08.08.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Kasiu byłam nad morzem mając nadzieję, że domek rozkwita z każdym dniem coraz ładniej.Niestety po powrocie zong, tynki ładnie zrobione , kafelki wybrane a tu dach nie wytrzymuje. Ceramika ma wytrzymać 100 lat ale nasza więźba 3 miesiące nie wytrzymuje, dach nam się rozjeżdża i ciągnie (chyba) murłatę do tyłu. Dach zrobiony ściśle wg projektu, tak życzył sobie kierbud, bo dachowiec miał inną wizję. A konsekwencje finansowe i to duże poniesiemy my inwestorzy.A u Was za strop kto poniósł konsekwencje: projektant, kierbud czy inwestor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.08.2010 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 no jestem....... po tygodniowym pobycie nad Bałtykiem:) było wspaniale i bardzo nie budowlanie ale o to przecież chodziło pogoda dopisała dzieci zdrowe....itd ze spraw budowlanych szambo pod naszą nieobecność żeby nie wypłynęło (ubot jeden) zasypał nieoceniony koparkowy i jeszcze wywiózł przyczepę gliny która została (szok!) (drugie malowanie wykonał mój wspaniały mąż na 30 minut przed wyjazdem na wakacje w niedzielny poranek ) działka się częściowo ogrodziła pod czujnym okiem mojego sąsiada Pawła trzyma wszystkie poziomy i piony dziękuję!!! przyjechała wełna drugi rzut ale ekipa do układania od środy nic nie ruszyli do przodu (kurcze mają nadpłacone mam nadzieję że ich jeszcze zobaczę?) Aniu okropne rzeczy z Twoim dachem się dzieją (gdzieś wyczytałam że Sławek z ekipą??? będą Ci robić poprawki pozdrów ich od nas:)) co do kosztów to oczywiście my płaciliśmy (KB to nasz znajomy niestety) ale jeśli masz wpis w dzienniku to z ubezpieczenia KB można je odzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 20.08.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam Kasiu, u nas się zagmatwało, ekip w najbliższym czasie nie ma wolnych, a ja chyba nie chcę poprawek od tej co mi zakładałaNie wiem czy sprawa nie trafi do sądu z powództwa cywilnego. Czy aby odzyskać odszkodowanie od kierownika budowy ( z jego ubezpieczenia) muszę mieć wyrok sądowy, czy wystarczy jak się dogadamy?Na dzień dzisiejszy mamy ściągniętą dachówkę i robią nam ekspertyzy - co by do sądu mieć podkładkę.Wpis w dzienniku mam, że więźba odebrana 14 kwietnia 2010, w poniedziałek będzie skończona inwentaryzacja budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts