Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale mnie dawno nie było!

w skrócie: pierwsza warstwa wełny jest już położona jedyne 220mkw

Przemek robi stelaże pod K-G mamy tego dużo i skomplikowane:(

podmurówka i słupki zamontowane

Aniu Sławek budował nam dom i robił więźbę a w kwestii odszkodowania nie trzeba się sądzić KB jest ubezpieczony:)

jedno co przychodzi mi dzisiaj do głowy to zdanie: nienawidzę rozpoczęcia roku szkolnego!!!!

normalnie doba jest za krótka żeby to wszystko ogarnąć Ania do 1 klasy podstawowej Karolina do 1 gimnazjum jedna na rano, druga na 11 30 albo na 8 no szał jak to pogodzić z pracą i budową??? nie mam żadnej babci cioci, może jednak powinnam dać się sklonować tak ze 2 razy jedna na budowę druga dzieci i gary itd a trzecia żeby na wsio zarobić (jak na złość z kasą cieniutko) muszę szybko VAT rozliczyć

Przemek ze szwagrem i jego kumplem dalej walczą ze stelażam pod K-G mamy 4 zabudowy krokwi koszowej do zrobienia (kto robił ten wie) i inne takie smaczki:)

ja od jutra zaczynam od garażu szlifowanie gładzenie gruntowanie i malowanie i tak przez cały weekkend ( w tygodniu nie ma szans)

na zewnątrz nie robimy nic bo się nie da leje i leje ale płot z trzech stron już skończony jeden z sąsiadów nas olał niestety trochę nas to uderzyło po kieszeni:(

i jeszcze KB się zapowiedział z wizytą ciekawe z jaką teorią wyskoczy

Tez bym chciała tak ze 2 klony mieć.

Ale Karolina da sobie radę sama ?

Na rozpoczęcie roku szkolnego to jeszcze troszkę poczekam, u mnie na tapecie rozpoczęcie przedszkola bez żadnych sensacji jeśli chodzi o przedszkole a z sensacjami jeśli chodzi o mniejszego synka - w niedziele rozbił głowę i wylądowaliśmy w szpitalu na trzy dni - na wypisie napisali wstrząśnienie mózgu :(

Widze że robicie sami ocieplenie. Mój Józiu właśnie się pyta czemu nie dzwonisz :) pewnie roboty szuka. Na razie ma nagraną jedną i nie za długą.

My swojego KB na razie nie wołamy. Jak zrobią podbitkę, taras to wtedy odezwiemy się do niego.

A swoją drogą też jestem ciekawa co ten Wasz wymyśli :rolleyes:

Ryska no to miałaś przeżycia a ja myślałam że nie piszesz bo masz dużo pracy na budowie. Pewnie Cię nie pocieszę ale dziećmi to tak jest jakby człowiek nie pilnował to i tak wszystkiego się nie przewidzi :(

mam nadzieję że już wszystko dobrze (przesyłam całusy) a te parę dodatkowych siwych włosów to zafarbujesz:)

nasza Ania już przecież 2 lata po wypadku

z budowy to:

nasz majster zrobi nam po "starej znajomości" ocieplenie domu styro +siatka+ klej za 30 zł za mkw więc nawet innym nie zawracam głowy ( sorry) i to jak będziemy jeszcze mieli coś na koncie:)

aktualnie nadal ciąglę i do obrzydzenia robimy ocieplenie poddasza

KB nie było (może nie przyjedzie)

a ja dzisiaj siedzę w domu, moja Ania chora, ta... trudno w to uwierzyć ale się nachodziła do szkoły:(

może za to odrobię parę zaległych spraw budowlanych:

1. zadzwonić do hurtowni zapytać gdzie sa te drzwi co to mięli przywieźć 1 września:)

2. kupić kołki do porothermu, łączniki krzyżowe i do przedłużania profili

3. porównać i wybrać ofertę na kocioł gazowy (to moze być trudne)

drzwi same zadzwoniły (telepatia) ale wieści złe drzwi będą najwcześniej za miesiąc bo w KMT brakło okleiny pod kolor

na tych drzwiach to jakaś klatwa czy co jak chciałam kupić z Gerdy to się okazało że w mahoniu przestali produkować kurcze kto jeszcze robi 100????? znowu muszę szukać,

cholera a już myślałam że je zamontujemy i będzie spokój

wkleję jeszcze zdjęcia stelaży

HPIM3098.jpg

HPIM3068.jpg

Ja nie wiem czy to jakaś klęska na mahoń ? Z oknami miałaś problem ( z kolorem) teraz drzwi. Pewnie w wenge to by mieli na 1000% A ja jak słyszę to słowo to mną trzęsie ;) i przypomina mi się wierszyk o robaczku "Entliczek-pentliczek".

Pochwal się drzwiami jak już będą zamontowane.

Ja tak reaguję na hasło złotyb dąb.......

a z kolorem okien to mahoń był tzw. pierwszym wyborem ale p. sprzedawca bardzo namawiał na merantii ( kolor naprawdę ładny) na szczęście w ostatniej chwili po poogladaniu okien merantii na żywo zadałam niewinne= normalne pytanie czy są drzwi w tym koorze( jako przewidujaca baba budująca) i wywołałam popłoch nie ma ale coś się dobierze!!!!

idąc za ciosem zapytałam o kolor rolet - nie ma i o kolor prowadnic - nie ma i tu juz się @^%&() zapytałam p. jak to sobie wyobraża okna merantti prowadnice brąz rolety coś zbliżonego do merantii (miałam ochotę mordować)........

w końcu kulturalnie zamówiłam wsio jak leci w mahoniu (żyję jednak w przekonaniu że część sprzedawców to daltoniści)

a z drzwiami to cały problem w rozmiarze muszą być 100, mniejsze są praktycznie od ręki i tak garaż sobie czeka, póki co pochwalę się tym co aktualnie robię wieczorami (ale brzmi:))

HPIM3111a.jpg

HPIM3110.jpg

HPIM3109.jpg

Eeee, z tym meranti to przesada, mamy okno tarasowe i 2x drzwi właśnie z meranti a drzwi 100. Okna mamy ciemny orzech plastiki i mniej więcej :rolleyes: takie jest okno tarasowe ( te musieliśmy zrobić drewniane i najbardziej pasujące do plastikowego orzecha był właśnie meranti). Szczęście w nieszczęściu to na całej jednej ścianie jesty tylko to jedno okno tarasowe i wydaje się nam, że za bardzo nie rzuca się w oczy inny kolor niż pozostałych okien.

A zdradź mi tą tajemnicę co robisz wieczorami ? Ja bym powiedziała, że gruntujesz ściany garażu. Zgadłam ? :)

• 2 weeks później...

dzisiaj nie budowlanie bo na budowie bez zmian robimy stelaże ale po kolei:

chwalę się byłam na koncercie Stinga było wspaniale

Ryska te kafle to z leroya cena też jest ok w obi trawertyn po 210:(

wczoraj!!!! dopiero upss wyrodna matka kupiłam dziecku biurko i dostałam cztery duże paczki i kilo śrubek i musiałam zrobić z tym porządek troszkę to trwało...

a tu obiecane Tomkowi zdjęcia (sorry ze dopiero dzisiaj)

HPIM3129.jpg

HPIM3127.jpg

HPIM2433.JPG

HPIM2430.jpg

Edytowane przez Kaśka73

cześć

ja nawet wczoraj halogenki sama naprawiłam jeszcze jeden nie świeci ale muszę kupić podkładkę bo się wzięła i zgubiła:(

wogóle to się pakuję tzn. wszystkie moje grube tomiska są już na budowie

mąż tam gdzie zwykle... czyli na budowie więc ja w domu (ktoś musi pilnować te trzy kocice:))

a kotka to długowłosy brytyjczyk w wieku nastoletnim zrobiła się teraz długa i chuda muszę ją podkarmić (jaki pan taki kram:)?!)

dalej czekam na drzwi teraz to podobno 7 października ( pan z hurtowni coś się plącze w zeznaniach chyba poprostu poprzednio zapomniał zamówić) więc poczekam jeszcze to i tak już pikuś

dzisiaj i jutro też jadę na budowę będzie gipsowanie gładzenie gruntowane i tak do skutku

to ja też sobie pozwole zagladnąć :)

Idziecie jak burza, u nas kafle w kuchni, hollu i wiatrołapie w jednym kolorze...

co do drzwi to nawet takie samo "szczęscie" nas spotkało, tylko u mnie zapomniała zamówic pani :(

ale nie zapomniała skasować pieniążka -czekamy dwa miesiace....zobaczymy kiedy dostapimy zaszczytu ....montażu drzwi :(

Idziecie jak burza

Ty to wiesz jak człowieka pocieszyć:)

a co do drzwi to te na które czekasz są moim nr 1 (na tyle firm na rynku to naprawdę niezły zbieg okoliczności)(

dodam że lista drzwi jest krótka nr 2 to drzwi z firmy Art - tom czyli albo te albo te z wyborem poczekam jak będziesz po montażu moze się nawet wproszę....?