Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

jeśli wieje z "kontaktu" tzn. że trzeba go wyjąć opiankować niskorozprężającą pianką mój sąsiad w zeszłym roku opiankował tak wszystkie w domku jak było - 21C i zaraz nas uświadomił żeby tak kazać zrobić elektrykowi jak tylko zabraliśmy się za elektrykę a nie jak zrobi się - 21C:)

TMK i chyba tak zrobię, a te z LM poprostu oddam ups.... a co do gatunku to jak oceniasz? czy rzeczywiście dobrze zrobione?

Rysko problem z oknem jest o tyle duży że jest tam zbyt mało miejsca na profil (po prawej ok.3 cm ) foty są dla R.K. ma mi coś mądrego podpowiedzieć

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TMK i chyba tak zrobię, a te z LM poprostu oddam ups.... a co do gatunku to jak oceniasz? czy rzeczywiście dobrze zrobione?

Dobre pytanie ;) Najtańsze to drugi gatunek, na każdym kaflu są 1-2mm odpryski. Najczęściej miałem pod spodem, w tyle (wchodzi pod okno) lub z boku (zafugowane). Mi to nie przeszkadzało, ale są szczegółowe jednostki ;)

• 2 weeks później...

Ryska tak mi pisz to miód na serce inwestorki (chyba każdej)?! taka pociecha w obliczu ilości prac które jeszcze przed nami

Dzisiaj zadzwonił pan instalator od gazu ( tenże sam co poprzednio budując gazociąg rozwalił nam drogę= zamienił ją w bajoro) a jaki był miły jest 9 dni po terminie ciekawe:) co będzie?

mam jeszcze do zrobienia instalację tzw. wewnętrzną mam już zmienione pozwolenie budowlane (jeśli ktoś będzie szukał projektanta do gazu to mam takiego co szybko sprawnie sam załatwia cena ok)

konkretnie:

to mam kupić skrzynkę gazową więc podjadę do jakiegoś marketu zobaczę może są?

ale tu cicho wszyscy tyklo czytaja nikt nie pisze?

znalazłam w sieci taką stronę ze zdjeciami Damiana wkleję całą może mnie nie oskarżą o naruszenie praw autorskich:)

podoba mi się mój projekt teraz jak zobaczyłam go wykończonego to nawet badzo!!!

http://pprojekt.pl/projekt441-damian__181_5_m,opinie.html?t=1213

• 2 weeks później...

Z okazji Świąt życzymy :

- dużo kasy ( bo tego zawsze mało)

- uśmiechu ( bo człowiek zdrowszy jest )

- zdrowia ( bo wtedy ma się inne problemy)

- wypoczynku ( bo wypoczęty człowiek jest... patrz wyżej )

- dużo prezentów pod choinką ( bo miło patrzeć na roześmiane twarze bliskich)

- miłości ( bo z kochaną osobą łatwiej znieść wszystkie problemy.................. i w zimie jest o kogo ogrzać nogi :)

Małgośka i Michał :)

http://www.systemc.pl/domek/2010/12/swieta2.bmp

• 4 weeks później...

po 1. Bardzo serdecznie dziękuję za życzenia te tutaj i te SMS!!! były dla mnie w tym trudnym czasie szczególnie ważne. Ja o Was też myślałam tak więc: tego samego i jeszcze więcej dobrego x2:)

po 2. Tak instalacja gazowa jest już i ma się dobrze czekamy na papiery od KB

po. 3 Mój mąż w przypływie nie wiem czego dokończył kanalizację (ba nawet mnie zmusił do pomocy o Boże było + 10C na szczęście)

po. 4. mamy drzwi wejściowe tadam.... zdjecie specjalnie dla BeaWrc:)

ps. Ryska tak kiedyś bedę miała taką łazienkę tzn. w projekcie jest:)

HPIM3295.jpg

co my teraz robimy....... no ja ostatnio mam na głowie cały dom pracę i 2 dzieci bo mój Przemek albo się szkoli w stolicy albo ma wykłady i tak w kółko no i jeszcze wszyscy mieliśmy grypę przeziebienie zapalenie oskrzeli i ucha kazdy coś innego duży wybór w aptece się ucieszyli:(

z wyjatkiem 3 pomieszczeń mam już wszystko zaplanowane ( postaram się wklejać zdjecia żeby był pogląd i czekam na podpowiedzi) co i jak i rozgladam się za ekipą kafle, K-G itd

mam już umówionego hydraulika zrobi nam przyłącze wody moze nawet w przyszłym tygodniu bo to wstyd tak się wybudować bez wody nie?

kupiłam po 1 kaflu podłogowym muszę wybrać kolor są dwie możliwości no i muszę zobaczyć czy są łatwe w utrzymaniu czystości

a i najważniejsze dzisiaj zawożę dzieci do mojej mamy na cały tydzień a w drugim tygodniu jedziemy z Anią w góry a Karolina na obóz narciarski:)

takie kafle wybrałam do małej łazienki

ps. Gajka odezwij się co?

k009a009.jpg

k009a010.jpg

302958bpe2909gresopirus_800.jpg

Jeśli interesuje Cię ekipa od kafli, to mogę polecić Ci Pana Jarka.

Pogadać zawsze możesz- to nic nie kosztuje.

Płytkarz nazywa się Jarosław Wojtków

tel. 662132627

e-mail - [email protected]

Powołaj się na Małgorzatę Poloczek

pewnie kładłby u nas płytki, ale dla nas każda cena była za wysoka i wzięliśmy tańszego

( nie koniecznie lepszego) coś za coś, a podobało nam się jak kładzie ( jest certyfikowanym glazurnikiem).

Z tego co wiem jest nawet ubezpieczony od tego co robi. Kładzie nie tylko płytki, ale przede wszystkim.

Porządna firma.

Byliśmy już na takim etapie, że każda stówka to była na wagę złota,

więc nie mogliśmy się zdecydować

Jeśli będziesz chciał jeszcze coś wiedzieć, to pytaj.

po 1. czy te płytki są aż takie brzydkie że ani słowa komentarza (ja je chcę kupić poważnie)??????może podpowiecie czy dać je też na podłagę czy inne ciemniejsze?

po 2. Małgosiu jeśli masz od Pana ceny to wyślij mi na priva

po 3. Gajka rano już minęło!!!!

po 4. kupiłam Karolinie meble sama wybrała z BRW Doors (nawet się ucieszyłam że nie będą drogie ale chyba ciut za szybko) kolor dąb milano (są jeszcze w kolorze wenge:)) tak więc czeka mnie składanie

doors.jpg

Nie uwierzysz, że przez większa część dnia nie było u mnie prądu :yes:

Brak kawy i dostepu do netu to główna moja dzisiejsza bolączka :(

Płyteczki również mi się podobają. A są podłogowe w kolorze takim jak listwa dekoracyjna?

My mieszkamy praktycznie od sierpnia.

I wcale nie porzuciłam forum.

Mypinki mieli rewelacyjnego płytkarza za 60 zł/m2. Tylko to podobno dużo...

Nie wiem czy mało czy dużo, bo sami sobie pokleiliśmy płytki... Takie z nas dzielne robaczki :yes: Jak sie zmienia zdanie co dwa dni nie można zawracać ludziom głowy...

Już prawie odpisałam na PW :D

Buziaki