Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wszyscy razem u mnie i debata o ogrodzeniu :wink:

TMK siatkę też masz z Domasławia i po 11? ale ocynkowana czy powlekana bo o słupki to już wiem namiar mam od Ciebie zresztą

moja druga ekipa "mrówek" także szuka pracy, przynajmniej ze 2 tygodnie temu jak rozmawiałem z szefem Bogdanem - jak chcesz dam namiar

Siatkę także z Domasława (cena z zeszłego roku, aktualnych nie znam), 3mm bez powłoki, z powłoką robi chyba max 2,5mm. Chciałem jak najgrubszą planując dużego psa. Pomalowanie raz na parę lat to nie problem :)

Namiar podaj zawsze lepiej mieć, a u Ciebie to już domowo się robi i takie fajne efektowne sprawy Wam zostały - malowanie

co do wełny to zapisuje męża na kurs do ciebie bo regipsy i gładzie ma już opanowane :wink:

Bogdan Zych 600-588-140

jedyna moja ekipa którą mogę polecić, pierwszą z Opola tylko teściowej ;)

a wełna....ech... ręce goiły mi się prawie przez miesiąc - okropne :-? Już po fakcie, ale przy alergii trzeba się dobrze poowijać. Mi było niewygodnie i czasem robiłem bez rękawic, efekt opłakany.Dobrze że już koniec z tym dziadostwem... Jakby coś, to służę radą jak wymierzać przycinać i chłodzić się zimnym "bezalkoholowym" ;)

Namiar podaj zawsze lepiej mieć, a u Ciebie to już domowo się robi i takie fajne efektowne sprawy Wam zostały - malowanie

co do wełny to zapisuje męża na kurs do ciebie bo regipsy i gładzie ma już opanowane :wink:

Bogdan Zych 600-588-140

jedyna moja ekipa którą mogę polecić, pierwszą z Opola tylko teściowej ;)

a wełna....ech... ręce goiły mi się prawie przez miesiąc - okropne :-? Już po fakcie, ale przy alergii trzeba się dobrze poowijać. Mi było niewygodnie i czasem robiłem bez rękawic, efekt opłakany.Dobrze że już koniec z tym dziadostwem... Jakby coś, to służę radą jak wymierzać przycinać i chłodzić się zimnym "bezalkoholowym" ;)

Najważniejsze, że już za tobą, teraz tylko "lepiej"

Teraz fachwiec jesteś i na pewno będziemy pytać :lol: :lol:

Dziękuje za namiary

Pozdrawiam

Ja żałuję że Tomek jest już na tym etapie wykańczania, bo z tego co zauważyłam to mistrz w negocjowaniu. Ciekawe czy u zaczynających w 2009 taki się znajdzie.

dobra, dobra ;) Żona twierdzi że upierdliwy jestem i szczegółowy do bólu, ja twierdzę że dokładny i znam zagrywki hurtowni. Od 9 lat pracuję w firmie (dystrybutor) i rozmawiam/negocjuje sprzedaż do hurtowni i do sieci handlowych. Kontakty czasem się przydają, znajomość wewnętrznej marży np castoramy także. a najbardziej przydało się to forum oraz ogólnie internet np allegro. Trzeba szukać, dzwonić, męczyć.

Z bieżących radości 5 i 8% w Komforcie na podłogi i dodatki, a zapierali się że nic i nikomu... 8)

Aniu - jaki budżet takie wydatki, niestety. Także chciałbym mieć super automatykę w domu, ekipy aż do ostatniego etapu, fajne meble etc. Niestety kredytu więcej nie będzie, pod choinką nic nie znajdę, raty koszmarne (brałem gdy frank był po 2,10...). Dlatego kombinuje gdzie się da, a najwięcej dało się na początku typu beton poniżej netto, niektóre prace ziemne za pół ceny, więźba i ceramika z Niemiec itp. Teraz polowanie na przeceny, wyprzedaże jak np gres z Castoramy po 12,90. Raz się uda, raz nie - jednak byle do przodu, do przeprowadzki - choćbym miał nie spać przez następny miesiąc...

błędów i przepłaceń także parę zaliczyłem, część świadomych jak wykopanie pierwszej ekipy (za 30tys mieli zrobić z dachem...), część z lenistwa czy zmęczenia - jak każdy :)

TMK napisał:

Aniu - jaki budżet takie wydatki, niestety. Także chciałbym mieć super automatykę w domu, ekipy aż do ostatniego etapu, fajne meble etc. Niestety kredytu więcej nie będzie, pod choinką nic nie znajdę, raty koszmarne (brałem gdy frank był po 2,10...). Dlatego kombinuje gdzie się da, a najwięcej dało się na początku typu beton poniżej netto, niektóre prace ziemne za pół ceny, więźba i ceramika z Niemiec itp. Teraz polowanie na przeceny, wyprzedaże jak np gres z Castoramy po 12,90. Raz się uda, raz nie - jednak byle do przodu, do przeprowadzki - choćbym miał nie spać przez następny miesiąc...

błędów i przepłaceń także parę zaliczyłem, część świadomych jak wykopanie pierwszej ekipy (za 30tys mieli zrobić z dachem...), część z lenistwa czy zmęczenia - jak każdy :)

No i dobrze podchodzisz dożycia, trzeba dostosować się do możliwości - a nie nabrać kredytu ile się tylko dają a potem niech się nasze dzieci martwią. Poza tym życie to nie tylko budowa i domek, są jeszcze urlopy itp. A za nowinkami budowlanymi czy technicznymi to człowiek nigdy ich nie nadgoni, zawsze będzie coś nowego.

Ania

to już niezła grupa na te zakupy ty, ja, Megana i ania klepka :wink: może nam dadzą rabat

Dziewczyny a co Wy na to?

Michał znalazł ofertę na allegro.

http://www.allegro.pl/item594796176_siatka_ogrodzenie_plot_kompleksowo_z_montazem.html

Myślę, że chcę coś takiego mieć - zielona siatka i podmurówka.

Muszę tylko dopytać czy na pewno zielona :o . Prawdę mówiąc jest napisane, że powlekana, ale zapytać można :wink:

my mamy działkę długą 75 metrów a szeroka 25 metrów , więc tylko jeden bok i tył to 100m co przy cenie 75 zł za metr daje mi 7500zł. Jak na połowiczne ogrodzenie to za drogo, musimy bawić się w montaż sami (tj. sam- mąż)

My myśleliśmy o tych ogłoszeniach:WULKABET

Firma wulkabet oferuje:

Efektowne i solidne ogrodzenia betonowe wykonane z wysokiej jakości betonu oraz wzmocnione wewnątrz stalowym zbrojeniem. Wysoka jakość i eleganckie wzornictwo.

Cena podana na naszej aukcji dotyczy:

1przęsła ( 3 płyty + słupek)

W swojej ofercie posiadamy:

• płyty betonowe pełne cena za 1 szt. - 20zł cena netto

• płyty betonowe ażurowe cena za 1 szt. - 24zł cena netto

• słupek betonowy wysokość 150cm. cena za 1 szt. - 27zł cena netto

• słupek betonowy wysokość 200cm. cena za 1szt. - 30zł cena netto

• płyta betonowa pełna pod siatkę cena za 1szt. - 20zł cena netto

• pustak łączący cena za 1 szt. - 10zł cena netto

• pustaki żużlowe

Posiadane przez nas płyty pod siatkę wraz z pustakiem łączącym mają długości 280cm i 25cm wysokości. Jest to rozwiązanie zastępujące tradycyjną podmurówkę które jest łatwe i szybkie w montażu, estetyczne oraz charakteryzujące się dużo niższą ceną.

Możliwość montażu i transportu na terenie całego kraju.

Transport do 50km. gratis!!!!!

Kontakt pod numerem tel. 880-038-955 lub e mail [email protected]

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ!!!!

WITAM NA AUKCJI FIRMY OLGEN

Przedmiotem naszej aukcji są słupki ogrodzeniowe wykonane z nowej rury o średnicy 42,4 mm i długości 2,1 m. Słupki są zakończone kapturkiem i pomalowane pistoletem farbą podkładową.

Posiadamy także słupki o średnicy 48,3 mm i wysokości 2,1 m oraz słupki ocynkowane, powlekane.

W ofercie firmy posiadamy również siatki ogrodzeniowe ocynkowane, stalowe powlekane, ocynkowane powlekane, bramy, bramki oraz wszelkie akcesoria potrzebne do montażu siatki .

Podana cena jest ceną brutto za 1 słupek.

Wystawiamy FV.

Posiadamy własny transport !!!

Wszelkich informacji dotyczących naszych wyrobów uzyskacie Państwo pod nr.

kom. 0503 72 66 25

tel. 071 385 35 84

E:MAIL [email protected]

NAJTAŃSZE SŁUPKI OGRODZENIOWE

Nowe słupki ogrodzeniowe pomalowane na zielono zakończone kapturkiem Ř 35 x 2mm, dł. 2m. Materiał nowy - nie używany. Możliwość transportu.

Więcej informacji pod numerem: 512 207 144 lub e-mail.

Termin realizacji zamówienia to około 4 dni!!!

w tej chwili dostępne słupki w kolorze zielonym a nie jak na zdjęciu!!!

MAMY DO ZAOFEROWANIA ZAZBROJONE PODMURÓWKI BETONOWE OZDOBNE POD PANELE OGRODZENIOWE,SIATKĘ ,SZTACHETY LUB INNE OGRODZENIA. PŁYTY TE MOGĄ TEŻ SŁUŻYĆ JAKO KRAWĘŻNIKI ,MURKI OPOROWE ITP. PODMURÓWKI SĄ W DWÓCH WZORACH- IMITACJA CEGIEŁEK LUB PIASKOWCA. CHARAKTERYZUJĄ SIĘ NISKĄ CENĄ I ŁATWYM MONTAŻEM W PORÓWNANIU Z TRADYCYJNYMI. WYMIARY - DŁUGOŚĆ:2 M , WYS: 25 CM , SZER: 4CM PODMURÓWKĘ ZALECA SIĘ MONTOWAĆ POMIĘDZY ŁĄCZNIKAMI ,KTÓRE UŁATWIAJĄ I PRZYSPIESZAJĄ MONTAŻ NADAJĄC CAŁOŚCI ESTETYCZNY WYGLĄD. ŁĄCZNIKI MAJĄ WPUSTY NA PŁYTĘ I NA SŁUPKI,WYSTĘPUJĄ W WERSJI "PRZELOTOWEJ" I "NAROŻNEJ" . CENA PODMURÓWKI -18 ZŁ CENA ŁĄCZNIKA - 12 ZŁ ZAPEWNIAMY TRANSPORT NA TERENIE CAŁEGO KRAJU ORAZ PROFESJONALNY MONTAŻ W ATRAKCYJNYCH CENACH. TELEFON KONTAKTOWY :660 424 061 ADRES EMAIL: [email protected] AUKCJA MA CHARAKTER INFORMACYJNY-PRZED ZALICYTOWANIEM PROSZĘ O KONTAKT ZAPRASZAMY TEŻ NA INNE NASZE AUKCJE Z OGRODZENIAMII PANELAMI W CENACH JAK SIATKA OGRODZENIOWA