Kaśka73 29.06.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Spirea na kiedy Ty masz tego kafelkarza?! spisz z nim umowę od kiedy do kiedy żeby nie było tak jak u mnie +- 3 tygodnie:( a umawiałam się z nim w marcujeśli moge Ci podpowiedzieć w kwestii odpływu lub kratki to przy robieniu wylewek zostaw to miejsce w brodziku bez wylewki tylko załóż styropianem tak było u mnie robił p. J.K nie było problemu da Ci to czas na zastanowienie jaki ma być brodzik i kafelkarz sam sobie zamocuje odpływ bez fochów że coś nie tak co do wojgoca i jego rad nie wiem jak ma wykonane nie widziałam, wiem że miał problemy z wykonaniem tego co bylo w projekcie i zmieniał w ostatniej chwili tylko nie pamiętam czy kafle dał inne czy założył brodzik (mozaiki na pewno nie wszystkim ją odradza:)) przy odpływie liniowym (ja mam odpływ) lub kratce jest jedna zasada im mniejsze kafle tym wizualnie jakościowo itd itp jest lepiej ponieważ można wyprofilować odpowiedn spadek w brodziku przy dużych kaflach wręcz przeciwnie szczególnie przy kabinach okrągłych lub półokrągłych przy kadratowych mozna ciąć płytki na elementy i jakoś to wyprofilować. Edytowane 30 Czerwca 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 29.06.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 (edytowane) zirconio z mozaiką wygląda ślicznie i tego bym się trzymała. Tataraczku tak mi pisz szczególnie dzisiaj po 8 godzinach na budowie:) a jak noce tu lepsze zdjęcie??? Edytowane 29 Czerwca 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.06.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 samo noce może być (chociaż ja nie przepadam za kaflami imitującymi drewno) - ale tak, żeby nie sąsiadowały w jednym pomieszczeniu z zirconio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 30.06.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Tataraczku okrutnie się u Ciebie rozpisałam i uciekłam do siebie a tu Ty:) noce kupione i bedziemy kleić jak coś zapraszm na ogladaniemojemu Przemkowi sie podobaja kusi mnie żeby dac je na dole zamiast drwenianej podłogi kusiciel jeden..... z budowy i nie tylko: kotłownia za kafelkowana zafugowana i nie bardzo schnie bo leje i jest 15C nic mnie już nie ździwi w pogodzie nic z sobotniej wycieczki na Wielką Sowę d...pa przyjechała lodówka ale to nic z nią 342 puszki coca coli poważniepo pierwsze czuje jak dostaję cukrzycy po drugie skrzynka .....(wstaw ulubioną markę alkoholu) i robimy parapetówkę (tylko parapetów niet)ciągle maluję ble.... idę maliować z instalatorem (straszy podwyżką na piec pora coś kupić?!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.06.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Kasia, dzięki. Pan B. ma wolny termin sierpień-wrzesień. Pewnie bezpieczniej podpisać umowę, tylko ze mną może być problem. Do soboty powinnam zgłosić gotowość napełnienia zbiornika paliwem - myślałam, że chodzi tylko o przyłącze, a tu ma być już piec, bo muszą być wszystkie odbiory. Nie mam jeszcze potwierdzonej mocy pieca. Termin z umowy mam na 31 sierpnia i wcześniej i tak podobno nie dostanę paliwa - a trzeba przecież wygrzać wylewki. Więc trochę kicha. Jak wygrzejemy, to kafelkarz będzie już miał inną robotę. Dzięki za info z odpływem - to chyba tak zrobimy. Teraz mają mi zalać dziury w chudziaku i stresowałam się, że powinnam już teraz przesuwać ten syfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.07.2011 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Spirea - do wygrzewania wylewek podpina się tymczasowo butlę z gazem.Nie trzeba mieć gazu z sieci, dla instalatora to jest bodajże 5 minut roboty (w zależności od pieca może istnieć potrzeba dokupienia niezbyt drogich elementów do innego typu gazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.07.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Tataraczku okrutnie się u Ciebie rozpisałam i uciekłam do siebie a tu Ty:) hi hi doskonały pomysł z tym zostawieniem brodzików bez wylewki! notuję pokażesz fotki zakaflowanej kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.07.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Spirea - do wygrzewania wylewek podpina się tymczasowo butlę z gazem. Nie trzeba mieć gazu z sieci, dla instalatora to jest bodajże 5 minut roboty (w zależności od pieca może istnieć potrzeba dokupienia niezbyt drogich elementów do innego typu gazu) same dobre rady tutaj dzięki Salik, nie wiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.07.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 U nas będziemy się musieli posiłkować butlą, bo gaz mamy według umowy dopiero na listopad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.07.2011 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) a u mnie odwronie to gazownia mnie ściga żebym już ten gaz uprzejmie odbierała z miłym Panem z z gazowni juz się polubiliśmy:) swoja drogą to przez wiele lat bedą mieli z nas sporą kasę powinni być bardziej elestyczni a gazem jest najwięcej załatwiania i kosztów ale ponieważ jestem ciepłolubna to walczę z tymi papierami:) do "gazu" założyłam juz osobną teczkę tyle tego się uzbierało a jeszcze odbiór kotłowni i umowa na dostarczanie gazu i odbiór kominiarski coś jeszcze??? a i szafka do gazu ps mam kaca ale nie po spożyciu tylko posprzedażowego zaliczkowałam kotłownię moje marzenia o ładnym autku poszły w siną dal Edytowane 1 Lipca 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.07.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 to chyba masz kaca pozakupowego raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.07.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 raczej:) no sama widzisz że super forma to to nie jest może to przez pogodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 18.07.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 kaśka 2 tygodnie cię nie było!!! sama kefelkujesz? fotki daj jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.08.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 a u nas się narobiło aktualnie tematy budowlane są bardzo odległe mieliśmy wypadek samochodowy ale żyjemy (na szczęście) mało brakowało auto do kasacji, cała (resztka energii) idzie w wizyty u lekarzy i na policji (pierwszy raz w życiu słyszałam i to od policjanta ze prędkość nie ma znaczenia niech go $^%%&) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.08.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 o kurde, ściskam mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.08.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Kaśka - najważniejsze, że żyjecie! Naprawdę. Auto to pikuś. Trzymam kciuki, żebyście szybko doszli do siebie - fizycznie, duchowo i materialnie. Serdeczne pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 10.08.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Kasiu sciskam Cie mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.08.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 całe szczęście, że Wam nic się nie stało. Ściskam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 11.08.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 po pierwsze tylko delikatnie żadnych uścisków jestem cała w siniakach:(jakoś się trzymamdzieki, dziewczyny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.08.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Oj, to Wam się przytrafiło Kasiu:( Nie ma nic droższego niż życie, reszta ciężko pewnie będzie szła, ale dacie radę Trzymamy kciuki, aby wszystko wróciło do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts