Kaśka73 18.01.2012 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 przez elektryka 7% vat, nawet wyceniałam w innej najtańszej hurtowni jaką znalazłam w necie ale różnica była żadna (jeśli chcesz konkretów to muszę odnaleźć zapiski) no i mam gwarancję że jak coś zostanie to zabiorąale ramki kupuję sama ( w przyszłości może poszaleję z ozdobnymi?) nigdy bym nie pomyślała że ramki mogą kosztować najzwyklejsze 500:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.01.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kasia, tak jak napisałam u Tatarak, na górze będziemy mieć dwa rodzaje paneli. Pokoje dziecięce chcemy zrobić z identyczną podłogą. Znaleźliśmy bardzo ładne, optymistyczne Quick-Step Classic Teak Biały Bielony. Z kolei korytarz jest u nas bardzo długi zakończony oknem i idealne jest położenie tam paneli-desek z fugami wzdłuż korytarza. Korytarz łączy się z kolei z pracownią, więc siłą rzeczy musi być jeden rodzaj. Sypialnia i garderoba też jest połączona, więc wychodzi jeden rodzaj. Na ten korytarz z pracownią wybraliśmy sobie z Quick -Stepa Voque Dąb Biały Passionata. I ta całkowita biel bardzo by mi odpowiadała w sypialni i garderobie. Jeśli więc zdecydujemy się na nie, to wszędzie będzie to samo. Gabinet na dole jest całkowicie oddzielnie i chcę tam coś ze wzorem drewna. Mam typ, ale za drogi. Podobnie jak dąb, więc decyzja jeszcze nie zapadła. Przy robieniu różnych paneli, poza kolorami, jest inny problem - różne grubości panela. Ten teak ma 7mm, a Dąb 9,5. Powstaną więc różnice w poziomach między pokojami dziecięcymi a korytarzem. Trzeba wtedy zakładać taką listwę łączącą. Mam wszędzie podłogówkę, więc powiedziano mi, że nie mogę tego zrobić np. z korkiem, bo panele muszą być zrobione jako podłoga pływająca. 9,5mm panela z kaflami powinno natomiast się zgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ja na górze mam grzejniki więc manewry z podkładem w celu wyrównania poziomów są możliwe:) a wrocławskie sklepy z podłogami, panelami, drzwiami doprowadzają do szału w każdym jest po kilka kolorów i żeby to obejrzeć to tak się kręce w kółko na monitorze to zupełnie nie to co w realu no i coś dziwnego dzieje się z meblami brw na brucknera straszy, w domarze duzo stoisk likwiduja na bielanach obok almy pusto ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.01.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kasia, na monitor nie ma co patrzeć. Jak miałam wypisane typy i pojechałam obejrzeć na żywo, to prawie nic nie wyglądało tak, jak na kompie. Do tego, inaczej wygląda w sklepie, a inaczej, jak pożyczyłam panele do domu. Miałam upatrzony model do gabinetu, przywiozłam i okazało się, że wygląda nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 to też kwestia oświetlenia w sklepach sino-zielonegoja pożyczałam w komforcie próbki do pokoju Karoliny w domu wygladały koszmarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 w domarze wypatrzyłam fajne sofy do salonu w powalajacej cenie 24 za 2, 3 i fotel..... ja musze kupić cos bez 2 z przodu http://www.vinotti.eu/pl_,foto,14,1367.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 a co planowałas w poszczególnych pomieszczeniach?kolorystyka, wielkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 pomieszczenie nr 19 Karolina zdjęcie 1 pomieszczenie nr 20 i 21 Ania i garderoba zdjecie 2 reszta korytarz sypialnia jakieś ale już jednakowe ciemne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.01.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kaśka, my będziemy mieć korytarz na górze w jasnych kaflach (chodzą za mną białe), a pokoje w panelach: w 2 jasne, w 1 ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.01.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kaśka, kup max 2 rodzaje paneli do góry. Jakie są drzwi? podłoga powinna do nich pasować.A w ogóle dogadałaś się z Arkiem? on też kładzie panele i stawki ma bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 pomieszczenie nr 19 Karolina zdjęcie 1 pomieszczenie nr 20 i 21 Ania i garderoba zdjecie 2 reszta korytarz sypialnia jakieś ale już jednakowe ciemne??? te do Ani mi się podobają, te drugie średnio, jeśli korytarz będzie jeszcze w innym ciemnym kolorze. no właśnie - jaką masz odp od Arka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) w sumie to chyba jest 3:3 mi sie nie podobaja te panele, które wybrało sobie moje dziecko, ale jak przekonać 15-latkę? ktoś wie? wolałabym takie ciemniejsze prawda że ładniejsze? mniej rustykalne Wojtek bo te do Ani to ja wybierałam:) od Arka czekam na wycenę ale właśnie mi napisał że skasował mojego maila:) więc muszę jeszcze poczekać Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.01.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 wolałabym takie ciemniejsze prawda że ładniejsze? szczerze? miałam ciemne panele na części salonu i kuchni (połączone z ciemnymi kaflami). wytrzymałam dwa lata i wy... ten... zmieniłam na jasne kafle. ciemnych kafli nie zmieniałam ze względu na koszty. ale do dziś mężowi wypominam - bo to on je wybierał. jak dla mnie ciemne podłogi są piękne - na zdjęciach i przez pół godziny po umyciu. potem widać na nich wszystko. każdy koci kłaczek, włosek z moherowego sweterka, rzęsę, chyba nawet roztocza, o okruszkach nie wspomnę. ja miałam jakiś tam ciemny orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 włosek z moherowego sweterka? a nie z berecika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.01.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Przy robieniu różnych paneli, poza kolorami, jest inny problem - różne grubości panela. Ten teak ma 7mm, a Dąb 9,5. Powstaną więc różnice w poziomach między pokojami dziecięcymi a korytarzem. Trzeba wtedy zakładać taką listwę łączącą. Mam wszędzie podłogówkę, więc powiedziano mi, że nie mogę tego zrobić np. z korkiem, bo panele muszą być zrobione jako podłoga pływająca. 9,5mm panela z kaflami powinno natomiast się zgrać. cześć Różnice między grubością paneli niweluje się różnymi grubościami pianek/mat pod panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.01.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 cześć Różnice między grubością paneli niweluje się różnymi grubościami pianek/mat pod panele tak, i to nawet nie po całości, wystarczy ok. 1-2m przy łączeniu podłożyć grubszą piankę (np. podwójnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 wiem, wiem:)ale Tomku jak miło Cię poczytać pozdrawiam cała Rodzinkę i sierściuchy też Madeleine z tym nie po całości niezły myk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 a teraz o kuchni podoba mi się taki półwysep dobrze by oddzielał kuchnie od jadalni (bez płyty oczywiście) http://blackredwhite.ecpaper.eu/2011_new/#page=34-35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.01.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 wiem, wiem:) ale Tomku jak miło Cię poczytać pozdrawiam cała Rodzinkę i sierściuchy też W imieniu mniej lub bardziej owłosionej rodzinki dziękuję Pozdrowienia dla Was i idę zrzucić ponownie kota z telewizora... 3cm grubości, ale podest jak ta lala Po takim czasie aż głupio mi zapytać o jakiś lokalny zlocik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts