Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

przez elektryka 7% vat, nawet wyceniałam w innej najtańszej hurtowni jaką znalazłam w necie ale różnica była żadna (jeśli chcesz konkretów to muszę odnaleźć zapiski)

no i mam gwarancję że jak coś zostanie to zabiorą

ale ramki kupuję sama ( w przyszłości może poszaleję z ozdobnymi?) nigdy bym nie pomyślała że ramki mogą kosztować najzwyklejsze 500:)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia, tak jak napisałam u Tatarak, na górze będziemy mieć dwa rodzaje paneli. Pokoje dziecięce chcemy zrobić z identyczną podłogą. Znaleźliśmy bardzo ładne, optymistyczne Quick-Step Classic Teak Biały Bielony. Z kolei korytarz jest u nas bardzo długi zakończony oknem i idealne jest położenie tam paneli-desek z fugami wzdłuż korytarza. Korytarz łączy się z kolei z pracownią, więc siłą rzeczy musi być jeden rodzaj. Sypialnia i garderoba też jest połączona, więc wychodzi jeden rodzaj. Na ten korytarz z pracownią wybraliśmy sobie z Quick -Stepa Voque Dąb Biały Passionata. I ta całkowita biel bardzo by mi odpowiadała w sypialni i garderobie. Jeśli więc zdecydujemy się na nie, to wszędzie będzie to samo. Gabinet na dole jest całkowicie oddzielnie i chcę tam coś ze wzorem drewna. Mam typ, ale za drogi. Podobnie jak dąb, więc decyzja jeszcze nie zapadła.

Przy robieniu różnych paneli, poza kolorami, jest inny problem - różne grubości panela. Ten teak ma 7mm, a Dąb 9,5. Powstaną więc różnice w poziomach między pokojami dziecięcymi a korytarzem. Trzeba wtedy zakładać taką listwę łączącą. Mam wszędzie podłogówkę, więc powiedziano mi, że nie mogę tego zrobić np. z korkiem, bo panele muszą być zrobione jako podłoga pływająca. 9,5mm panela z kaflami powinno natomiast się zgrać.

ja na górze mam grzejniki więc manewry z podkładem w celu wyrównania poziomów są możliwe:)

a wrocławskie sklepy z podłogami, panelami, drzwiami doprowadzają do szału w każdym jest po kilka kolorów i żeby to obejrzeć to tak się kręce w kółko na monitorze to zupełnie nie to co w realu

no i coś dziwnego dzieje się z meblami brw na brucknera straszy, w domarze duzo stoisk likwiduja na bielanach obok almy pusto ?????

Kasia, na monitor nie ma co patrzeć. Jak miałam wypisane typy i pojechałam obejrzeć na żywo, to prawie nic nie wyglądało tak, jak na kompie. Do tego, inaczej wygląda w sklepie, a inaczej, jak pożyczyłam panele do domu. Miałam upatrzony model do gabinetu, przywiozłam i okazało się, że wygląda nieciekawie.

pomieszczenie nr 19 Karolina zdjęcie 1

pomieszczenie nr 20 i 21 Ania i garderoba zdjecie 2

reszta korytarz sypialnia jakieś ale już jednakowe ciemne???

te do Ani mi się podobają, te drugie średnio, jeśli korytarz będzie jeszcze w innym ciemnym kolorze.

no właśnie - jaką masz odp od Arka?

w sumie to chyba jest 3:3

mi sie nie podobaja te panele, które wybrało sobie moje dziecko, ale jak przekonać 15-latkę? ktoś wie? wolałabym takie ciemniejsze prawda że ładniejsze? mniej rustykalne

Wojtek bo te do Ani to ja wybierałam:)

od Arka czekam na wycenę ale właśnie mi napisał że skasował mojego maila:) więc muszę jeszcze poczekać

images Karolcia.jpg

Edytowane przez Kaśka73

wolałabym takie ciemniejsze prawda że ładniejsze?

szczerze? miałam ciemne panele na części salonu i kuchni (połączone z ciemnymi kaflami). wytrzymałam dwa lata i wy... ten... zmieniłam na jasne kafle. ciemnych kafli nie zmieniałam ze względu na koszty. ale do dziś mężowi wypominam - bo to on je wybierał. jak dla mnie ciemne podłogi są piękne - na zdjęciach i przez pół godziny po umyciu. potem widać na nich wszystko. każdy koci kłaczek, włosek z moherowego sweterka, rzęsę, chyba nawet roztocza, o okruszkach nie wspomnę. ja miałam jakiś tam ciemny orzech.

Przy robieniu różnych paneli, poza kolorami, jest inny problem - różne grubości panela. Ten teak ma 7mm, a Dąb 9,5. Powstaną więc różnice w poziomach między pokojami dziecięcymi a korytarzem. Trzeba wtedy zakładać taką listwę łączącą. Mam wszędzie podłogówkę, więc powiedziano mi, że nie mogę tego zrobić np. z korkiem, bo panele muszą być zrobione jako podłoga pływająca. 9,5mm panela z kaflami powinno natomiast się zgrać.

cześć :)

Różnice między grubością paneli niweluje się różnymi grubościami pianek/mat pod panele :)

wiem, wiem:)

ale Tomku jak miło Cię poczytać pozdrawiam cała Rodzinkę i sierściuchy też

W imieniu mniej lub bardziej owłosionej rodzinki dziękuję :) Pozdrowienia dla

Was i idę zrzucić ponownie kota z telewizora... 3cm grubości, ale podest jak ta lala :D Po takim czasie aż głupio mi zapytać o jakiś lokalny zlocik? :)