Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OK, a przy okazji. W między czasie wypełniałam PITa za 2011 i jak zwykle niektóre bzdurne ulgi powinni wycofać. W tamtym roku oddaliśmy ok 2l krwi do pck, teoretycznie można wrzucić w darowiznę. Praktycznie jak zwykle nie ma sensu, raz że trzeba brać zaświadczenia z punktu o wysokości przekazanej "darowizny" - to już głupota, dwa, że zwrot jest na 18% z tego co podają za litr, czyli grosze. Czekolady są zdecydowanie fajniejsze od tych urzędowych radości...

Ale do czego zmierzam, macie jakąś organizację albo kogoś potrzebującego komu można przekazać 1%? Przez ostatnie lata przerzucałem koledze jak miał chorego synka, teraz na szczęście już jest ok. Z braku pomysłu wpisze jakąś znaną organizację, ale czekam na info :)

a teraz o kuchni podoba mi się taki półwysep dobrze by oddzielał kuchnie od jadalni (bez płyty oczywiście)

http://blackredwhite.ecpaper.eu/2011_new/#page=34-35

Kaśka, jakie są wymiary Twojej kuchni. jest gdzieś jej rzut? jak jest, to daj jeszcze raz na świeżo. bo tak bez obrazka to sie ciężko myśli.

a jeśli pod panelami jest podłogówka? Nie mogę dać za grubej pianki.

Spireo, są takie specjalne podkłady z grafitem (?) pod panele na podłogówce. podobno nie stanowią takiej izolacji jak "zwykła" pianka. trzeba by spytać w jakimś fachowym sklepie, czy tej pianki można dać ciut więcej.

w sumie to teraz Wojtek się spiera z ojcem załozycielem czasami nawet ostro:)

Tylko Wojtek nie mam "kompleksu ostatniego zdania" (za co go bardzo polubiłam:)) i dlatego "przegrywa".

ja sobie przeczytałam komentarz do mojej wczorajszego niewinnego "trzeba się pocieszać" i spasowałam... po co komu takie dyskusje?

a jeśli pod panelami jest podłogówka? Nie mogę dać za grubej pianki.

ale to chodzi o 1-2m2, w progu. Do przeżycia. Przy panelach drewnianych grubość posadzki nie jest 7-9, tylko 12-14, i też to jakoś funkcjonuje.

TMK, aż żałuję, że poszłam spać :p

Tatarak, strach pomyśleć, co by było, gdyby do wiadomej osoby przyszli Świadkowie Jehowy - zostaliby zagadani na śmierć ;)

Chociaż wyspana jesteś, a... grzeczne dziewczynki nie pokazują języka ;) Uprzedzając odp. lubię niegrzeczne :lol2:

Świadkowie na koniec rozmowy przeprosiliby, wychodząc z nowymi książeczkami i nowym światopoglądem - niekoniecznie prawdziwym, ale bardzo dobrze i stanowczo umotywowanym ;) :D