Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

...pestka ja widziałam Twoje projekty ale na taki duży podest jest już za późno szkoda bo pomysł super (teraz już są kafle stopnie) ale jedna inspirka ta z dużym wystającym stopniem jest ok o coś takiego mi chodzi;) na ostatnim zdjęciu

To świetnie :) . Miałam nadzieję, że coś w tych moich podpowiedziach znajdziesz. Podobny stopień trochę podobny będzię i u mnie, tyle że drewniany i większy bo musi zasłonić mocowanie belki podpierającej schody.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no... ależ miałam dzień:

dziecię się jednak urwało ze szkoły a co, (moja intuicja pomyliła tylko daty), ale co to za wagary w galerii handlowej!!!!!!!!! gdyby poszła na zieloną trawką wściekałabym się mniej a tak byłam bezwzględna ma szlaban na tv, internet i wyjścia na miesiąc

mój kręgosłup to zdrajca tylko co zamówiłam kontener do sprzątania jeszcze nawet raz się nie schyliłam a boli bu... nie zmienia to faktu że rusza akcja oczyszczania budowy z wszelkiego syfu, Przemek ma wolne, będzie ekipa do wymiany okna trzeba działać (a kręgosłup nie bądź mięczakiem nie teraz ) od poniedziałku dostaniesz zabiegi te co lubisz;) ok

czy do półokrągłej kabiny z kwadratowymi uchwytami pasuje deszczownica kwadratowa czy okrągła? mam gorącą dyskusję w rodzinie będę wdzięczna za podpowiedzi:)

no rozumiem szlaban, ale taki dłuuuuuugi? bądź człowiekiem :)

mój masażysta mnie nauczył, żeby się nie schylać, tylko robić taki wykrok (jedna noga prosta do tyłu, druga ugięta z przodu) i w ten sposób nie obciążać kręgosłupa wrażliwego na schylanie. spróbuj może?

pokaż fotkę tej wanny, to się wypowiem w sprawie deszczownicy:)

Do tej kabiny ja bym okrągłe dała. To żeby powtórzyć kształt (w poziomie) to zawsze dobrze robi i jest bezpieczne.

A pamiętacie swoje wagary :D Ja tak, nawet mnie o mało z liceum nie wyrzucili, ale szlabanów nie miewałam. Jak się rodzice dowiedzieli, to ja już dostałam od dyr. propozycję zdawania egzaminów z kilku przedmiotów z całego roku, albo alternatywnie pa szkoło. Zdałam, ale to było coś ;)

A moja córka chodziła do liceum, które ma własną straż i obowiązkowe identyfikatory. Zniknięcie z lekcji powodowało natychmiastowy telefon do mnie z pytanie co się dzieje. Było ich tylko 14 w klasie, więc taka kontrola była możliwa. Od razu mówię, że nie narzekała za bardzo.

Kręgosłup dobrze jest odciążać co jakiś czas. Mnie zalecono położyć się brzuchem na stole z rękami swobodnie w najwygodniejszej pozycji i palcami stóp luźno opierającymi się o podłogę. Pełen bezwład przez 20 min. Pomaga jak za dużo siedzę przy kompie. :)

Zwyrodnienie to jedno. Ale kondycja i siła mięśni pomaga utrzymywać kręgosłup w pionie :) . Stąd te wszystkie rehabilitacje. Mam akurat kuzyna, który szykuje się na drugą już poważną operację kręgosłupa. Tym razem go usztywnią jakimiś wstawkami. Wyraźnie się doktory z centrum w Konstancinie wypowiedzieli, że gdyby pływał i ćwiczył jak było zalecone, to ta operacja byłaby nie potrzebna. Mięśnie byłyby przyzwyczajone do pracy i kręgosłup odciążony.

nie tyle kondycja ile mięśnie - jak kręgosłup nie ma mięśni, które by go przytrzymywały, to wyrodnieje :(

Wyrodnieje paskudnik i tak, bo to też choroba wieku, ale można sobie ten czas wydłużyć, zmiejszyć ból :)

to ja bym chyba dobrała kształt deszczownicy do uchwytów - czyli kwadrat (w ogóle kwadratowe i się bardziej podobają)

Pestka - fajny patent z tym zwisem ze stołu, muszę wypróbować

oraz ja dziś idę na basen :)

Jakby kabina była cała okrągła to bym się zastanawiała czy nie przełamać tego kwadratową deszczownią, bo ona do uchwytów pasuje jak ulał. Tu jednak kabina to 1/4 koła :( nijak nie będzie dobrze z kwadratową deszczownią