pestka56 20.03.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 ...pestka ja widziałam Twoje projekty ale na taki duży podest jest już za późno szkoda bo pomysł super (teraz już są kafle stopnie) ale jedna inspirka ta z dużym wystającym stopniem jest ok o coś takiego mi chodzi;) na ostatnim zdjęciu To świetnie . Miałam nadzieję, że coś w tych moich podpowiedziach znajdziesz. Podobny stopień trochę podobny będzię i u mnie, tyle że drewniany i większy bo musi zasłonić mocowanie belki podpierającej schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.03.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 no... ależ miałam dzień: dziecię się jednak urwało ze szkoły a co, (moja intuicja pomyliła tylko daty), ale co to za wagary w galerii handlowej!!!!!!!!! gdyby poszła na zieloną trawką wściekałabym się mniej a tak byłam bezwzględna ma szlaban na tv, internet i wyjścia na miesiąc mój kręgosłup to zdrajca tylko co zamówiłam kontener do sprzątania jeszcze nawet raz się nie schyliłam a boli bu... nie zmienia to faktu że rusza akcja oczyszczania budowy z wszelkiego syfu, Przemek ma wolne, będzie ekipa do wymiany okna trzeba działać (a kręgosłup nie bądź mięczakiem nie teraz ) od poniedziałku dostaniesz zabiegi te co lubisz;) ok czy do półokrągłej kabiny z kwadratowymi uchwytami pasuje deszczownica kwadratowa czy okrągła? mam gorącą dyskusję w rodzinie będę wdzięczna za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.03.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 no rozumiem szlaban, ale taki dłuuuuuugi? bądź człowiekiem mój masażysta mnie nauczył, żeby się nie schylać, tylko robić taki wykrok (jedna noga prosta do tyłu, druga ugięta z przodu) i w ten sposób nie obciążać kręgosłupa wrażliwego na schylanie. spróbuj może? pokaż fotkę tej wanny, to się wypowiem w sprawie deszczownicy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.03.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 szlaban właśnie tak długi bo człowieki są najważniejsze;) to nie wanna tylko kabina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.03.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Do tej kabiny ja bym okrągłe dała. To żeby powtórzyć kształt (w poziomie) to zawsze dobrze robi i jest bezpieczne. A pamiętacie swoje wagary Ja tak, nawet mnie o mało z liceum nie wyrzucili, ale szlabanów nie miewałam. Jak się rodzice dowiedzieli, to ja już dostałam od dyr. propozycję zdawania egzaminów z kilku przedmiotów z całego roku, albo alternatywnie pa szkoło. Zdałam, ale to było coś A moja córka chodziła do liceum, które ma własną straż i obowiązkowe identyfikatory. Zniknięcie z lekcji powodowało natychmiastowy telefon do mnie z pytanie co się dzieje. Było ich tylko 14 w klasie, więc taka kontrola była możliwa. Od razu mówię, że nie narzekała za bardzo. Kręgosłup dobrze jest odciążać co jakiś czas. Mnie zalecono położyć się brzuchem na stole z rękami swobodnie w najwygodniejszej pozycji i palcami stóp luźno opierającymi się o podłogę. Pełen bezwład przez 20 min. Pomaga jak za dużo siedzę przy kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.03.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 deszczownica chyba okrągła.A jak są problemy z kręgosłupem, to lepiej w ogóle się nie schylać. Jak trzeba coś podnieść, to trzeba przykucnąć najpierw. Tak mówił masażysta/rehabilitant mojej mamie i mi niestety też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.03.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 a jak nie ma masażysty pod reką to warto miec majamil:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.03.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 a jak nie ma masażysty pod reką to warto miec majamil:) Ej, a to co za licho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.03.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 a taki lek co przywraca do pionu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.03.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 A, to takie cudo jak diclofenac. No, to już ostro musi boleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.03.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 jak boli to boli:) - bynajmniej nie jest to gilgotanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.03.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Rety, co my tu mówimy? A nie lepiej pływanie, rowerek, albo zwykły spacer dla kondycji? Co z nas ta cała cywilizacja zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.03.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 to ja bym chyba dobrała kształt deszczownicy do uchwytów - czyli kwadrat (w ogóle kwadratowe i się bardziej podobają) Pestka - fajny patent z tym zwisem ze stołu, muszę wypróbować oraz ja dziś idę na basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.03.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Rety, co my tu mówimy? A nie lepiej pływanie, rowerek, albo zwykły spacer dla kondycji? Co z nas ta cała cywilizacja zrobiła a jak sie ma kondycja do zwyrodnień kregoslupa? bo nie widzę związku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.03.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 nie tyle kondycja ile mięśnie - jak kręgosłup nie ma mięśni, które by go przytrzymywały, to wyrodnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Zwyrodnienie to jedno. Ale kondycja i siła mięśni pomaga utrzymywać kręgosłup w pionie . Stąd te wszystkie rehabilitacje. Mam akurat kuzyna, który szykuje się na drugą już poważną operację kręgosłupa. Tym razem go usztywnią jakimiś wstawkami. Wyraźnie się doktory z centrum w Konstancinie wypowiedzieli, że gdyby pływał i ćwiczył jak było zalecone, to ta operacja byłaby nie potrzebna. Mięśnie byłyby przyzwyczajone do pracy i kręgosłup odciążony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 nie tyle kondycja ile mięśnie - jak kręgosłup nie ma mięśni, które by go przytrzymywały, to wyrodnieje Wyrodnieje paskudnik i tak, bo to też choroba wieku, ale można sobie ten czas wydłużyć, zmiejszyć ból Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 to ja bym chyba dobrała kształt deszczownicy do uchwytów - czyli kwadrat (w ogóle kwadratowe i się bardziej podobają) Pestka - fajny patent z tym zwisem ze stołu, muszę wypróbować oraz ja dziś idę na basen Jakby kabina była cała okrągła to bym się zastanawiała czy nie przełamać tego kwadratową deszczownią, bo ona do uchwytów pasuje jak ulał. Tu jednak kabina to 1/4 koła nijak nie będzie dobrze z kwadratową deszczownią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.03.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 kurka to ja codziennie plywalem, gralem w piłke, jeżdzilem rowerem i co z tego - potrafie sie czasem zgiąc i już nie wyprostować - zawsze w najmniej spodziewanym i potrzebnym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 To Ty masz jakieś poważne kłopoty. Masz jakiegoś ortopedę na stałe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts