Kaśka73 26.03.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 bo: "Dla mnie też za długa zima i złaDla mnie też, ale przyznaj, że w sumie się żyje cudnie, iPrzestań wyć, przestań wyć, przestań płakać!" Coma "los cebula i krokodyle łzy";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ale Wam się zebrało na marzenia Kaśka - super, że operacja "okno" przebiegła pomyślnie! p.s. ja też uwielbiam ten kawałek. a w ogóle z polskich kapel to Hey, Coma, Republika a potem długo, długo nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.03.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 "operacja okno trwa" Pan Hubert właśnie tynkuje bardzo jestem ciekawa jak mu pójdzie zobaczę jutro:) ja byłam na budowie od 13 do 19 (tak teraz wygląda mój wolny dzień) malowałam garderobę i praktycznie się mineliśmy w drzwiach, chłopaki mają drugą zmianę Pan Arek kończy łazienkę zamarzyły mi się deski bambusowe do sypialni, ba nawet do holu na górze tylko cena x metraż jest kosmiczna ... muszę nad nią popracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Kasieńka, ja mam bambusik w łazience na podłodze w krateczkę z trawertynem. A kupiłam tu http://www.leroymerlin.pl/produkty/deska-podlogowa-lita-bambus-power-dekor,1103734986,1327658009.html Oni miewają obniżki cenowe, jak kupią wielką partię, albo wyprzedają końcówki. Teraz jest po niecałe 70. Mam nadzieję, że nie chcesz zaszaleć cenowo http://www.parkietybambusowe.pl/parkiety_bambusowe.html Piękne są i parkietu i schody, ale cena musi być zabójcza. ALE... taka deska jak bambus z wyraźnym powtarzalnym wzorem zobowiązuje. Musi być coś jeszcze bambusowego we wnętrzu i aranżację trzeba robić potem oszczędną. Drzwi np. chcesz mieć z czego? Drewno już do bambusa nie pasuje. Możesz mieć szklane, malowane na kolor ścian, albo jakiś inny, ale jeśli drewniane, to już znowu bambus. Przemyśl kompleksowo całe wnętrze, zanim się zdecydujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.03.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) Kasiu to ja proszę jakiś malutkie zdjęcie łazienki moze być na priva;) na tej stronie http://www.parkietybambusowe.pl/parkiety_bambusowe.html to moje oko przykuły bambusy wertykalne takie podobają mi się najbardziej i są chyba naj mniej ozdobne? marzy mi się sypialna orientalna z pazurem ale ewoluowałam od oryginalnych rzeźbionych palisandrów i innych mebli z laki do zwykłych vox kokeshi ps. tam na zdjęciu jest bambus wertykalny naturalny w połączeniu z ciemnymi ozdobnymi schodami i syntetycznym łupkiem mam pomysł na połaczenie bambusa i naturalnego łupka z ciemnymi prostymi schodami??? Edytowane 27 Marca 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 No, Kacha wymiatasz. Kawałek łazienkowy Całej jeszcze nie pokażę, bo ciągle nie skończona. W międzyczasie zdecydowaliśmy, żeby dołożyć do podłogówki grzejnik i wyszła niezła demolka, bo trzeba było przekuć się przez ścianę i rozpruć kawałek wylewki podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Kasia, a jakie będą schody? Lekkie, czy na betonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.03.2012 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 schody na betonie więc siermiężne ale spróbujemy udać że są dywanowe....i bardzo proste a wymiatasz to pomysł na sypialnie czy górny hol;) podoba mi się Twoja łazienka a właściwie pokój kąpielowy (bardzo) też dodałam grzejnik taki na ręczniki do podłogówki a co tam:) lubię ciepłe suche ręczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Bambus + łupek to może być lepsze od mojego trawertynu z bambusem. A schody na betonie wcale nie muszą być siermiężne. Ten beton to masz taki do samej podłogi, czy podobnie jak u Wojgoca – wisi w powietrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.03.2012 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 do samej podłogi:( mam fotki to wkleję cały czas myślę nad kolorem ścian przed łupkiem miały być tapety teraz malowanie i zupełny brak pomysłu na kolor biały odpada:) bo to nie kolor;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Łupki mają różne kolory, więc dobieraj do jego barwy. Bambus jest tu akurat bardziej neutralny. Chyba, że chcesz szary łupek. Wtedy kolory ścian dobieraj do bambusa. Poza tym ważne jest czy położysz małe płytki, czy duże slaby, prostokątne, czy kwadratowe. Bezpieczny jest ecru, ale stosując inne kolory można uzyskać ciekawe efekty. Wyobraźnia tu nie wystarczy, trzeba poprzymierzać. Wpisz sobie w googlah / grafika „stone slate” albo „stone slate wall” . Zobacz jak różnorodne są kolory łupka. To akurat nie podoba mi się, bo bambus zbyt jasny i okropne te fugi. Ale pomysł na łączenie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.03.2012 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) jestem z siebie bardzo zadowolona skończyłam garderobę ba nawet akrylowałam łączenie sufit k-g z ścianą jest to dziecinnie proste już nigdy nie poproszę żadnego speca żeby próbował mają jakiś wrodzony anty talent;) w razie potrzeby chętnie zdradzę w czym tkwi sekret "operacja okno" w trakcie wczoraj ekipa osadziła narożniki tynkarskie i przykleiła styro na roletę i pierwszą warstwę tynku więcej się nie dało musi wyschnąć Pan Hubert ma być dzisiaj na drugą zmianę, może już jutro będzie koniec? co do koloru łupka to jest taki jak na zdjęciu tam ma być jeszcze "jakaś" lampa Edytowane 28 Marca 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.03.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Hej Kasiu, proszę zdradzić sekret "nawet akrylowałam łączenie sufit k-g z ścianą jest to dziecinnie proste" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.03.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ..... co do koloru łupka to jest taki jak na zdjęciu tam ma być jeszcze "jakaś" lampa Kasia, a pokaż coś więcej. Ten łupek to masz w tym pomieszczeniu gdzie schody? Jak spojrzałam na ten narożnik, pomyślałam sobie granatowo-grafitowo na ścianie obok I obiecałaś fotki schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.03.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 tak łupek jest na tej najwyższej ścianie tuż przy schodach tu robocze zdjęcia tego czegoś co będzie schodami (ten pierwszy ma być zapraszający i przesunięty w prawo chyba?!) Małgosia sekrety na priva co Ty chcesz akrylować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.03.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Zrób te schody i podłogę z bambusa, tego, który Ci się podobał. A ścianę pod schodami wykończ tym samym łupkiem Schody oczywiście jak wstęgowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 29.03.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 co masz Pesteczko na myśli pisząc ściana pod schodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.03.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Ach, widzisz skleroza mnie trzepnęła. Ty masz zejście – schody pod schodami. Kasia, a jak byś drewnem odłożyła całe schody – stopnie i podstopnie wstęgowo i do tego jeszcze calusieńki policzek, a może nawet spod stopni. Podest górny i wyżej też. Z bambusa dałoby się to zrobić. Chodzi mi o taki efekt jakby schody były całe wyrzeźbione w jednym kawale drewna ? Co myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 30.03.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 myślę cały czas myślę nad moimi schodami mam fajne zdjęcia inspirki jak wieczorem wrócę i jeszcze dam radę to wkleję (dzisiaj cd malowania) tylko chyba pan stolarz o nich nie myśli bo nie pisze nie dzwoni? wczoraj w LM ogladałam podłogi z bambusa mężowi podobaja się te ciemniejsze - karmel ale problem jest w tym że są tylko skręcane lub horyzontalne( bardzo widaś te słoje kolanka) a moich wertykalnych nie ma może to chwilowe?! w innych marketach są ale od 90 w górę w LM 70 zł, muszę zobaczyć jak to się ma do odliczania vat no i mam w LM 10% rabatno i jeszcze sklepy internetowe muszę poszperać kupiłam lampę "bastylię" cordobę na próbę do poogladania, zamówiłam nową klamkę zewnętrzną, deszczownicę(okrąglą 25) i inne duperele a teraz do malowania biegiem marsz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.03.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Jak znajdę chwilkę przed świętami to narysuję ten pomysł, o którym Ci pisałam w poprzednim poście. Będę Wojgocowi rysować jeszcze jeden obrazek. Razem machnę. Może Ci się spodoba. Deszczownica okrągła – OK – mądra Dziewczynka . Będzie pasować. Aha, z bambusem jest tak, że patrzysz przecież na niego z odległości co najmniej 1,5 m. Jak poskładałam moje deseczki, to wcale mnie nie rażą kolanka. Nie są aż takie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts