Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

ta cudowna kuchnia już została sprzedana +- 35.000 (są też inne z tego samego sklepu gdyby któraś ewentualnie była zainteresowana;))

Spirea cena była bez agd i dlatego szok był większy

pestka56 fajny kształ ma TA wanna ale złoto mi nie pasuje

Tataraczku więc dzisiaj sobie przypomniałam i folia jest potwierdzam a rurki to ja mam z kan-therm (a Ty chciałaś z wavin???) namierzyłaś hurtownie dla detalistów

Magda34 co to za firma od kuchni?

aktualności: przyznam się Wam że ja dzisiaj też poszalałam kupiłam w końcu wc do łazienki z v&b ale starałam się naprawdę za jak najmniejszą cenę

pół dnia dzwoniłam również do DPD w sprawie przesyłki i szczerze niech ich gęś kopnie pełny luz nikt nic nie wie wisiałam na linnii po 15 minut w końcu jak się wydarłam że to niemożliwe że kurier mnie dzisiaj nie zastał bo jestem uziemiona w domu (Ania chora ale i tak sukces była zdrowa 3 miesiące) to po godzinie dostałam przesyłkę

schodziarz umówiony na podpisanie umowy 13 w piątek:)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo ładne :D

Ale ze stopniem jest problem. Moim zdaniem nie masz wyjścia i musisz ten stopień poszerzyć w przód i to na co najmniej podwójną szerokość, bo będziecie się inaczej potykać, albo „spadać”.

KOCHAM majstrów miłością pierwszą :)

O widzę, że jest zainteresowanie na mebelki kuchenne:-) Wyślę na priv, żeby nie było, że tu reklamę rozpowszechniam;)

Robili kuchnię dla osoby niepełnosprawnej (u mnie pod linkiem Mieszkanie bez barier) i bardzo ładnie wyszło. Jak będzie w użytkowaniu? Zobaczymy:-) Póki co mnie się podoba i bez obaw zamierzam zlecić im wykonanie swojej kuchni :-)

pestko oprócz tego wyciąganego blatu górne szafki są otwierane i zamykane automatycznie. Niestety te bajery znacznie podnoszą cenę mebli:-( Ale w tym przypadku siła wyższa, trzeba było jakoś umożliwić korzystanie osobie na wózku z tych szafek.

:) Magda, oświeć mnie – osoba na wózku, mimo bajeru z otwieraniem, musi mieć kłopot z sięganiem do tych wiszących szafek. Wiem coś o tym, bo mam 158 cm wzrostu i wiszące szafki kuchenne zawsze były dla mnie problemem.

:) Magda, oświeć mnie – osoba na wózku, mimo bajeru z otwieraniem, musi mieć kłopot z sięganiem do tych wiszących szafek. Wiem coś o tym, bo mam 158 cm wzrostu i wiszące szafki kuchenne zawsze były dla mnie problemem.

pestko, pod płyta kuchenną, kawałkiem blatu roboczego i zlewozmywakiem nie ma szafek, także osoba niepełnosprawna normalnie sobie wjeżdża nogami pod blat w tym miejscu i może sięgnąć do szafki. :-)

Tak to sobie wymyśliłam, a Panowie zrealizowali:-)

Edytowane przez Magda 34

Domyśliłam się, że po to jest to wcięcie pod blatem. To jest świetny pomysł nawet dla osób sprawnych. Pytam, bo ja przy moim wzroście mam problem na stojąco, żeby sięgnąć na wyższą półkę w standardowo umieszczonej nad blatem szafce. Czy w tej kuchni szafki wiszą niżej?

Domyśliłam się, że po to jest to wcięcie pod blatem. To jest świetny pomysł nawet dla osób sprawnych. Pytam, bo ja przy moim wzroście mam problem na stojąco, żeby sięgnąć na wyższą półkę w standardowo umieszczonej nad blatem szafce. Czy w tej kuchni szafki wiszą niżej?

Tak, tak, oprócz tej wnęki szafki wiszą nad blatem 55 cm, wtedy spokojnie sięga ręką do tych niższych półek:-)

Kasia, pisz kiedy mogę przyjechać:-)

Dziękuję pestko:-) Przy wc, łazience i kuchni miałam wolna rękę więc starałam się wczuć w sytuację takiej osoby i wyobrazić sobie jak Ona funkcjonuje, jednocześnie wziąć pod uwagę fakt, że będzie mieszkać z córką, która jest sprawna. Mieszkanie miało być, że tak powiem "dwu-funkcyjne" :-)

@Kasia

Nie ma sprawy, daj znać kiedy będziesz miała chwilę, to wpadnę. A z kolorów w mieszkaniu pamiętam, że w kuchni i przedpokoju jest dekoral - klasyczny alabaster (na ścianie wygląda ślicznie, jest to taki jasno żółty wpadający w popiel);

w pokoju z tapetą to dulux - pastelowa orchidea. Nie pamiętam jaki kolor jest w pokoju z balkonem, ale na 100% coś dekorala (coś brzoskwiniowego chyba?:rolleyes:)

@Tataraczku, Kasiu

wycena moich mebli zawiera meble w białym połysku z uchwytami frezowanymi. Zabudowa typu szafki górne i dolne na długosci 250 cm +3 slupki. W tym tylko dwie szafki z szufladami, pozostałe szafki otwierane w bok bez zbajerowanych zawiasów.