Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@Moniko, zastanawiam się nad droższym blatem (z kwarcogranitu). W tej chwili mam wyceniony blat z rausolidu w kolorze białym. Cena 2800 na 250cm. Jeszcze się nie zdecydowałam, ale mam nadzieję, ze uda mi się zbić nieco cenę;)

@Kasia, no właśnie z tym kolorem nie pamiętam, bo było małe zamieszanie. Najpierw było pomalowane szyfonowym beżem dekorala, ale Inwestorce się nie widział, bo był dla Niej "za kamienny i smutny". I teraz nie pamiętam, ale się dowiem, nadal Ja widuję:-)

Edit: w sprawie przyjazdu to wstepnie jesteśmy umówione na przyszły tydzień i sie zdzwonimy :-)

Zastanawiałam się też nad granitem, ale zniechęca mnie do niego zimna powierzchnia kamienia. Bardzo podoba mi się też biały marmur carrara. Zobacze jeszcze. najpierw muszę przygotować kuchnię do montażu mebli, czyli ją trochę zdemolować:-)

zastusuj może ten chwyt z reklamy jakiegoś banku wpuść tam kota i psa i poczekaj na rozwój wypadków:)

marmury też mają i onyksy

wymyśliłam sobie właśnie że potrzebuję takiego koloru "bazy" który będzie pasował do poszczególnych pomieszczeń które będą w odcieniach pomarańcz, brąz, czerwień, zieleń

zawsze tak jakoś wychodzi że nigdzie nie pasuje mi mój ulubiony niebieski to dziwne chyba powinnam mieć basen;)

Kaśka, niebieski do sypialni :) Mam zawsze te same problemy z kolorami.

Rysuję Twoje schody. Wezmę na ścianę te białą czekoladę duluxa i pokombinuję jeszcze z przekolorowaniami. :)

Magda, ta carrara to dopiero LÓD w czystej formie. Chcesz to na blaty? Jest taki specjalny carraryjski, który jest używany na blaty rzeźnicze. Wiem bo zaprzyjaźniony rzeźbiarz robił kiedyś pomnik na grób na Powązki warszawskie. Zamówił blok białej carrary we Włoszech. Przywieźli piękny, tyle że rzeźbienie okazało sie katorgą i trwało w nieskończoność :D , ale pomnik jest piękny :)

ja Cię nie straszę motywuję do walki;)

wypatrzyłam piękne odcienie trawertynu chyba mam plan na kominek ecru i brązowy jest piękny nawet nie wiedziałam że taki istnieje

http://www.berg-studiokamienia.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=98&Itemid=230

żeby jeszcze wkłady kominkowe nie kosztowały tyle to bym już robiła a tak to jedna z tych rzeczy które zrobimy kiedyś

Kasia, Twoje schody w moim wydaniu :)

Będzie 5 postów, bo są w dwóch kolorach bambusa, do tego 10 kolorów duluxa (opisane w nazwach plików) i jeszcze dwie kombinacje ścianki pod stopniami. Razem 24 kombinacje.

Najniższy stopień jest poszerzony. Wygląda na pokaźny w tej perspektywie, ale jest tylko 2 razy głębszy od pozostałych. Jego głębokość powinnaś ustalić empirycznie. Ja bym zwyczajnie poukładała deski markując kształt i wielkość.

Balustradę zaczęłabym od 3 stopnia. Wtedy schody będą wyglądać lżej i nowocześniej.

SCHODY_kaski-light_bamboo+lupek.jpg SCHODY_kaski-light_bamboo+biala_czekolada.jpg SCHODY_kaski-light_bamboo+bamboo.jpg SCHODY_kaski-light_bamboo+orzech_wloski.jpg SCHODY_kaski-light_bamboo+oliwkowy_gaj.jpg