wojgoc 18.04.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 a jakiej długości deski Ci się marzyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2012 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 a ja w sypialni nie mam podłogówki ha;) za to w salonie tak i wcale mi się nie podobają " jakieś ścinki drewna" które mam tam przykleić zamiast wymarzonych desek bo tak powinnam poważnie zastanawiam się nad panelami Kasia, poszukaj Gdzieś czytałam o podłogówce i kładzeniu drewna na niej. To była jakaś strona tych drogich sprzedawców. Chyba nie jest to niemożliwe. Drexpol pisze ( http://www.drexpol.pl ) Na ogrzewanie podłogowe stosowane powinny być podłogi warstwowe ze stabilnych gatunków drewna (nie polecany jest klon europejski i buk). W takim przypadku zalecamy klejenie podłogi do podłoża aby uniknąć dodatkowej izolacji termicznej. Poczytaj tu: http://www.podlogi.info/porady_ukladamy_full.php?page=1&id=15 i tu http://ladnydom.pl/budowa/1,106587,9316736,Drewno_na_ogrzewaniu_podlogowym.html i tu http://ladnydom.pl/budowa/1,106587,9317096,Przygotowanie_podloza___drewno_i_ogrzewanie_podlogowe.html i tu http://www.parkietyszczecin.pl/ukladanie_drewnianych_podlog_na_ogrzewaniu_podlogowym;aktualnosci;16.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.04.2012 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 pestka,masz problemy ze snem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.04.2012 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) czy Państwo nie mogą spać po nocach;) czy pracują? poważnie to marzyły mi się długie dechy 150-200cm z jakiegoś super egzotycznego gatunku (Wojtek podłogowo mamy podobny gust:)) jednolamelowe a to co można dać na podłogówkę to odpady z produkcji 10 x 100 Pesteczko podrzucone linki przeczytam dokładnie wieczorem i zobaczę czy tam piszą coś innego czy nie to się wypowiemgeneralnie na podłogówkę można dawać drewno ale jest dużo ale.... Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.04.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 poważnie to marzyły mi się długie dechy 150-200cm z jakiegoś super egzotycznego gatunku (Wojtek podłogowo mamy podobny gust:)) jednolamelowe a to co można dać na podłogówkę to odpady z produkcji 10 x 100 to w akceptowalnej cenie masz tarketta deske jednolamelową o długości 180-220cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 He, he Wojgoc jest chyba rannym ptaszkiem pracusiem. Mnie noc pomaga się skupić nad wykonywaniem pomysłów dziennych. Ale nie tym razem Mieliśmy nocne włamanie i tęgą dintojrę w wykonaniu gangu moich 2 kiciusiów pieszczoszków i obcego przystojniachy. Przychodzi do nas taki niebieskooki czarny dzikus w białych stringach i czyści kocie miseczki. Nauczył się korzystać z kocich tak drzwiczek cichutko, że czasem nawet nie wiem, że jest. Mamy kocie szachy, ale na spokojnie. Ale dziś w nocy obudziła nas awantura. Prawdopodobnie maja parka osaczyła go w kuchni. Oj, działo się ! Koty wrzeszczały, syczały, skakały po belkach nad salonem. Potem nie mogłam zasnąć Kasia, widziałam reklamę Marchewki – deski nawet 30 cm szerokości nawet na podłogówkę. Nie wiem jakie oni mają ceny, ale to też jest wskazówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.04.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 ja i ranny ptaszek???? generalnie co mam zrobić to nie przekladam na ranekfirma M....a ma ceny z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Można się było domyślać Sprawdzałeś ich? Jestem ciekawa ile biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.04.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 interesujący mnie kolor, w wersji na ogrzewanie podłogowe od 350zł/netto m2, w zależnosci od dlugości i klasy materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 No, niezły początek. Ale nie widziałam u nich jatoby. Mnie podobają się orzech amerykański i czarny dąb. No, cóż mój salon pochłonąłby wartość budowy 150m domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.04.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 z montazem wychodzilo mi 480 -550zl/m2jak dla mnie chora cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.04.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Dzień dobry wszystkim, rannym ptaszkom i nocnym markom:-) @Kasia, pasi mi, ale zadzwonię do Cie jeszcze pod wieczór:-) Wojtuś, a co Tobie tak aktywność drastycznie spadła:rolleyes: Zaglądam za Tobą, esemesa świątecznego wysłałam a tu nic:no: Kiedy będziesz we Wrocku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.04.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 bo zajety jestem mocno do polowy czerwca.bylismy 3 dni we wrocku, ale to jakas masakra czasowa ze lista spraw, glównie zdrowotnych, do zalatwienia - wrocilem bardziej zmeczony jak wyjeżdżałem.dlatego tez nie dzwoniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Miasto tak działa. Ja zawsze zbieram wszystkie sprawy z całego tygodnia tak, żeby max załatwić w ciągu dnia. Wracam potem zamęczona, ale mam znowu tydzień na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.04.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) U nas na razie spokój, ale od połowy maja do końca tego Euro 2012 to A. będzie głównie w pracy. A co do drewnianej podłogi na ogrzewanie podłogowe, to forumowa Anula ma ulozoną podłogę z długich desek i pisała w dzienniku, że niektóre deski popękaly jej wdłuż. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Deski na podłogówkę muszą być specjalnie dosuszone, wybrane bezsęczne. Kiedyś podczas prezentacji olejowania na targach budowlanych facet mówił, że lepiej znoszą ogrzewanie jeśli są właśnie olejowane lub woskowane, a nie lakierowane. A to dlatego, że oleje lub olejo-woski poprawiają strukturę drewna, chronią przed pobieraniem wilgoci lub przesuszaniem.Poza tym długie elementy drewniane zawsze pękają wzdłuż słojów. To jest naturalne. Mam to u siebie na belkach więźby i słupach, które w moim domu są całkowicie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.04.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 to w akceptowalnej cenie masz tarketta deske jednolamelową o długości 180-220cm wiem;) i namiętnie o nim myślę w ogóle łep mam nabity budową a jakieś przyziemne pierdoły muszę załatwiać nawet firma aktualnie na 50% bo co z tego że na pierwotnym rynku wro jest 8000 mieszkań (cena metra 5-6 tys) co z tego że nawet w złotówkach można dostać dobry kredyt jak większość klientów nie ma zdolności:( lecę dalej walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.04.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) a Ty w nieruchomościach działasz? Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Kasia, w Warszawie to samo, zastój. Ale, nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo winni są tej sytuacji sami sprzedający, dopóki nie zaczęłam rok temu szukać działki dla mojej córki i jej narzeczonego. ROK przepychanek, robienia w konia przez sprzedających, podbijania już uzgodnionej ceny. Pazerność do kwadratu, nieuczciwość przy podawaniu informacji, zero dokumentów. Na koniec wyczyścili cały dom z czego się dało (np. kostki elektryczne przy punktach świetlnych). Zostawili psa, ale zabrali suce obrożę !!! Ludzie się tego boją i zamiast na rynku wtórnym wolą kopić u dewelopera. Dziecko opisało na blogu co bardziej „ciekawe” sytuacje. Film można nakręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-si%C4%99-zapytajcie-...&p=5337680#post5337680 Całkiem ładne te Gumisiowe schodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts