Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja w sypialni nie mam podłogówki ha;)

za to w salonie tak i wcale mi się nie podobają " jakieś ścinki drewna" które mam tam przykleić zamiast wymarzonych desek bo tak powinnam

poważnie zastanawiam się nad panelami

Kasia, poszukaj :) Gdzieś czytałam o podłogówce i kładzeniu drewna na niej. To była jakaś strona tych drogich sprzedawców. Chyba nie jest to niemożliwe.

Drexpol pisze ( http://www.drexpol.pl ) Na ogrzewanie podłogowe stosowane powinny być podłogi warstwowe ze stabilnych gatunków drewna (nie polecany jest klon europejski i buk). W takim przypadku zalecamy klejenie podłogi do podłoża aby uniknąć dodatkowej izolacji termicznej.

Poczytaj tu:

http://www.podlogi.info/porady_ukladamy_full.php?page=1&id=15

i tu

http://ladnydom.pl/budowa/1,106587,9316736,Drewno_na_ogrzewaniu_podlogowym.html

i tu

http://ladnydom.pl/budowa/1,106587,9317096,Przygotowanie_podloza___drewno_i_ogrzewanie_podlogowe.html

i tu

http://www.parkietyszczecin.pl/ukladanie_drewnianych_podlog_na_ogrzewaniu_podlogowym;aktualnosci;16.html

czy Państwo nie mogą spać po nocach;) czy pracują?

poważnie to marzyły mi się długie dechy 150-200cm z jakiegoś super egzotycznego gatunku (Wojtek podłogowo mamy podobny gust:)) jednolamelowe a to co można dać na podłogówkę to odpady z produkcji 10 x 100

Pesteczko podrzucone linki przeczytam dokładnie wieczorem i zobaczę czy tam piszą coś innego czy nie to się wypowiem

generalnie na podłogówkę można dawać drewno ale jest dużo ale....

Edytowane przez Kaśka73

He, he :)

Wojgoc jest chyba rannym ptaszkiem pracusiem. Mnie noc pomaga się skupić nad wykonywaniem pomysłów dziennych. Ale nie tym razem :D

Mieliśmy nocne włamanie i tęgą dintojrę w wykonaniu gangu moich 2 kiciusiów pieszczoszków i obcego przystojniachy. Przychodzi do nas taki niebieskooki czarny dzikus w białych stringach i czyści kocie miseczki. Nauczył się korzystać z kocich tak drzwiczek cichutko, że czasem nawet nie wiem, że jest. Mamy kocie szachy, ale na spokojnie. Ale dziś w nocy obudziła nas awantura. Prawdopodobnie maja parka osaczyła go w kuchni. Oj, działo się ! Koty wrzeszczały, syczały, skakały po belkach nad salonem. Potem nie mogłam zasnąć :)

Kasia, widziałam reklamę Marchewki – deski nawet 30 cm szerokości nawet na podłogówkę. Nie wiem jakie oni mają ceny, ale to też jest wskazówka.

Dzień dobry wszystkim, rannym ptaszkom i nocnym markom:-)

@Kasia, pasi mi, ale zadzwonię do Cie jeszcze pod wieczór:-)

Wojtuś, a co Tobie tak aktywność drastycznie spadła:rolleyes: Zaglądam za Tobą, esemesa świątecznego wysłałam a tu nic:no: Kiedy będziesz we Wrocku?

U nas na razie spokój, ale od połowy maja do końca tego Euro 2012 to A. będzie głównie w pracy.

A co do drewnianej podłogi na ogrzewanie podłogowe, to forumowa Anula ma ulozoną podłogę z długich desek i pisała w dzienniku, że niektóre deski popękaly jej wdłuż.

Edytowane przez Magda 34

Deski na podłogówkę muszą być specjalnie dosuszone, wybrane bezsęczne. Kiedyś podczas prezentacji olejowania na targach budowlanych facet mówił, że lepiej znoszą ogrzewanie jeśli są właśnie olejowane lub woskowane, a nie lakierowane. A to dlatego, że oleje lub olejo-woski poprawiają strukturę drewna, chronią przed pobieraniem wilgoci lub przesuszaniem.

Poza tym długie elementy drewniane zawsze pękają wzdłuż słojów. To jest naturalne. Mam to u siebie na belkach więźby i słupach, które w moim domu są całkowicie widoczne.

to w akceptowalnej cenie masz tarketta deske jednolamelową o długości 180-220cm

wiem;) i namiętnie o nim myślę

w ogóle łep mam nabity budową a jakieś przyziemne pierdoły muszę załatwiać nawet firma aktualnie na 50% bo co z tego że na pierwotnym rynku wro jest 8000 mieszkań (cena metra 5-6 tys) co z tego że nawet w złotówkach można dostać dobry kredyt jak większość klientów nie ma zdolności:(

lecę dalej walczyć

Kasia, w Warszawie to samo, zastój.

Ale, nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo winni są tej sytuacji sami sprzedający, dopóki nie zaczęłam rok temu szukać działki dla mojej córki i jej narzeczonego. ROK przepychanek, robienia w konia przez sprzedających, podbijania już uzgodnionej ceny. Pazerność do kwadratu, nieuczciwość przy podawaniu informacji, zero dokumentów. Na koniec wyczyścili cały dom z czego się dało (np. kostki elektryczne przy punktach świetlnych). Zostawili psa, ale zabrali suce obrożę !!!

Ludzie się tego boją i zamiast na rynku wtórnym wolą kopić u dewelopera. Dziecko opisało na blogu co bardziej „ciekawe” sytuacje. Film można nakręcić ;)