Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...wyjeżdżają na wakacje wszyscy nasi podopieczni. Jak nie ma dzieci w domu, to jesteśmy niegrzeczni... :yes:

właśnie pytałam męża czy robimy jakąś imprezę z okazji zakończenia roku

wiecie co w/d moich obliczeń Karolinie zabrakło 0,05 do czerwonego paska cóż poradzić że wespół w zespół z p. od historii (pozdrawiam czule) stara mi się udowodnić że nie podtrzyma tradycji rodzinnej;)

kolejny temat do przerobienia (nie mam zupełnie wiedzy jakie koszty robocizny może mnie ktoś uświadomi;)) to podpięcie rynien

muszę kupić co trzeba tzn. rury spustowe mam nadzieję że w dobrym stanie leżą sobie już z rok w garażu i zrobić

motywację mam ogromną bo to byłyby ostatnie duże wykopki na działce i można by myśleć o zagospodarowaniu tego ugoru ba nawet nasypaniu tłucznia na podjazd

z podjazdem o tyle problem że chciałabym odpływ liniowy przy bramie robić go razem z rynnami czy dopiero przy chodnikach?

wyszukałam nawet ściągę na muratorze http://muratordom.pl/instalacje/instalacje-kanalizacyjne/z-rynny-do-kanalizacji,38_2189.html?&page=0

i jeszcze takie cudo http://www.nabudowe24.pl/1415,zbiornik-amfora-300-litrow.html

Edytowane przez Kaśka73

znowu leje... a wczoraj to nawet padał grad:(

z wykopków pod rynny na razie nic nie będzie musi być sucho inaczej ta nasza glina rozlezie się po całej działce, ale już wiem co i jak ma być trochę przeraża mnie głębokość na jakiej zakopuje się te rynny ale jak trzeba

natomiast dalej nie mam porównania ile taka impreza kosztuje

w piątek umówiłam się w ikei zobaczymy jakie padną propozycje ja obstawiam jasne meble co do koloru ścian to jesteśmy z Przemkiem zgodni do brązu w jakimś ciepłym odcieniu

aktualnie w kuchni końcówka gładzenia szału nie ma jest kurz i nie ma parapetu do jadalni czekam!!!!;)

Możliwe, że jak się już przeprowadzimy A. sam będzie kopał. Dość dokładnie pokazywał jak to zrobił u siebie chyba R&K.

Mój Przemek odmówi współpracy mamy twardą gliniastą ziemię zresztą nawet mu nie będę proponowała zresztą jeśli to ma być 1-1,5m głębokości to ile potrzeba by czasu

idę poczytać do R&K:)

kupione i właśnie się klei mam tylko 40 mkw bambusa do sypialni i garderoby

plany: panele 60mkw do dzieci i na korytarz oraz 50 mkw do salonu i gabinetu merbau jatoba? ostateczne decyzje jeszcze nie zapadły

ilości prawie hurtowe;)

wiem że podłogowe gusta mamy podobne więc będę śledzić Twoje wybory:) a ponieważ wywnioskowałam ze jesteś we Wrocku to rozumiem że jeździsz oglądasz wybierasz

chodzi o to, ze w przypadku litej bedziesz miala duze opory cieplne dla podlogowki. lita decha zacznie sie wypaczać, skrecać - zwlaszcza tak gęstego materialu jak jatoba czy merbau

6,5mm warstwy wierzchniej wystarczy Ci na 2 szlifowania co daje 15-20 lat uzytkowania - potem i tak zrobisz remont generalny...