Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kaśki.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej,

na jutro jestem umówiona z Hubertem. Jak się dogadamy w cenie, może zacząć po urlopie ok. 20 sierpnia :rolleyes:

Wykroił się jeszcze jeden ( jak nikogo, to nikogo) ale robi w Niemczech i teraz jest na urlopie w Polsce. Ma sprawdzić, czy się wyrobi do powrotu. Jeśli uzna, ze tak, to będę miała zagwozdkę - bo tego prace widziałam. On kiedyś był bardzo polecany na grupie, ja akurat nie zahaczyłam go do swojego domu ( nie chciało mu się dojeżdżać) Ale gdy koleżanka robiła remont, przypomniałam o nim i jej zrobił naprawdę ładnie. :yes:

Ale wszystko rozstrzygnie się jutro. Kasia, ty gdzieś w moich okolicach budujesz się:rolleyes:? Pod Oleśnicą?

:bye: Witam krajankę

Nie wiem czy w sprawie baterii pomogę, sobie kupiłam Kludi ( umywalkowa O-cean, prysznicowa Esprit z baterią termostatyczną) , a bidetta firmy Tres

Z jednej strony chciałam trochę przyoszczędzić, a z drugiej czy warto?

cześć :)

Sprawdzajcie jakie są perlatory w bateriach i w razie czego wymieńcie na bardziej oszczędne. Odpowiednio dobrane pozwolą zaoszczędzić min. 30% wody czyli zarazem energii, ścieków itd

cały dzień poświęciłam dzisiaj na znalezienie paneli normalnie zrobiliśmy za 100km

wstępnie wybrałam z krono original orzech viva AC4 szału nie ma ale mają kolor który w miarę pasuje wszystkim osiągnięcie kompromisu nie było łatwe

miały pasować do schodów

do bambusa w sypialni

do okien i drzwi

do mebli u Karoliny

do mebli u Ani

być w średniej cenie

są bez v fugi no i krono ale nic lepszego nie znalazłam a czas nas goni

cześć :)

Sprawdzajcie jakie są perlatory w bateriach i w razie czego wymieńcie na bardziej oszczędne. Odpowiednio dobrane pozwolą zaoszczędzić min. 30% wody czyli zarazem energii, ścieków itd

czyli jakie maja byc te perlatory?:confused:

i jak w nowo kupionej baterii, bedącej na gwarancji mozna wymienic perlator bez utraty gwarancji?:rolleyes:

Wojtek do kludi mozna dokupić perlator oryginalny ale dużo bateri ma już wbudowany

jeżeli jeszcze nie kupiłeś swojej armatury widziałam new waves na allegro w bardzo dobrej cenie

a co do mojego pytania o Twoje podłogi to dalej nie wiem dajesz na pietrze deski 3 warstwowe?

na na ten "mój wybór " patrzę tu sobie od wczoraj i raz mi się podoba raz mniej (mam próbnik)

może wyszłam ze złego założenia i zamiast się napinać i szukać czegoś na całość kupic do poszczególnych pomieszczeń gnębi mnie to

myślałam już w desperacji o wykładzinach jakiś ba nawet o bambusie na całośći no wariactwo

czyli jakie maja byc te perlatory?:confused:

i jak w nowo kupionej baterii, bedącej na gwarancji mozna wymienic perlator bez utraty gwarancji?:rolleyes:

np takie http://allegro.pl/listing.php/search?change_view=1&order=bd&sg=0&string=perlator

wykręcisz ręką i gwarancja nie ma nic do rzeczy, przed oddaniem zamienisz :)

W nowych bateriach oczywiście są _jakieś_ zamontowane, sztuka tylko dobrać inne, aby zmniejszyć zużycie wody. Inna sprawa czy komuś na tym zależy ;)

Tomek ten perlator jest super ja mam z 7L /min i myślałam że to ok

muszę kupić sobie jednak prawdziwy perlator

Wojtek tu masz linka do armatury kludi z allegro nie wiem co Cię konkretnie interesuje

http://allegro.pl/listing.php/search?string=kludi++waves&category=0&sg=0

czy teraz wszystkie węże prysznicowe z kludi mają osłonki z tworzywa czy nie?

Edytowane przez Kaśka73

klamka zapadła wpłaciłam zaliczkę, a zmęczyłam się wybieraniem oglądaniem jakby to była strategiczna decyzja już po wyborze doszłam do wniosku, że to tylko panele i za jakiś czas będę mogła je wymienić na inne;)

kolor mi się podoba i pasuje do reszty wzór w sensie że klepka też a co do jakości zobaczymy podobno nawet niezła?!

orzech viva.jpg

orzech viva2.jpg

przepraszam że dopiero dzisiaj ale wczoraj wróciłam po 22 i już nie miałam siły usiąść do kompa

Wojtek jak dostaję wyceny (nawet nie desek bo te są znane) tylko reszty czyli kleje grunty i robocizny to nie wiem czy jeszcze chcę mieć takie podłogi koszt metra niebezpiecznie zbliża się do 300zł/mkw

o Boen kiedyś pytałam ale jest mało popularny próbki widziałam w sklepie na Hallera były bardzo efektowne jeśli możesz napisz mi na priv:)

siedzę jak na szpilkach i czekam na dostawę paneli to ostatnie duża rzecz na górę (no może jeszcze drzwi ale kto by się tym przejmował) i można ustawiać meble więc sami rozumiecie ciśnienie jest

a i ciągle czekam na maila z projektem kuchni i wymiarami z ikei i nie mogę się DOPROSIĆ mam wersję papierową ale bez wymiarów taka sytuacja trwa od 10.08???

Edytowane przez Kaśka73