Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przejazdzka z kobieta za kolkiem albo zdrowie...

maysee

Recommended Posts

....

Chyba żeby wziąć pod uwagę to, że czasem mi się zdarzy, że muszę przeparkować, bo jest za mało miejsca z obu stron żeby otworzyć drzwi i wyjść z samochodu, a przez szyberdach nie preferuję :lol: :lol: :lol:

Umiejętność szacowania odległości ( tu szerokości wolnego miejsca ) to ważna umiejętność przy prowadzeniu auta.:lol:

Pozdro

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...zawsze dokonuje słusznych wyborów - tak bynajmniej twierdzi mój ślubny :D :wink: ...

Ależ wiemy, tym bardziej, że właśnie tym filmikiem rozpoczął się ten wątek 8)

No to dałam ciala :oops:

mnie się ten filmik na "Wykopie" nie otwiera :-?

a cholera wróżką nie jestem. :wink:

osobiście problemów z parkowaniem nie posiadam :lol:

...oświadczam publicznie, że nic mi nie brakuje

A ośrodka parkowania tym bardziej

...a ja jako skromna powiem jedynie, ze jeżdżę bardzo dobrze, bez stłuczek z własnej winy

prawko mam jedynie od 14 lat i miesięcznie jeżdzę jedynie około 2-2,5 tys. km

Czy któraś z Was drogie Panie znakomicie jeżdżące parkuje tyłem zatoczki, lub po łuku na lusterka? :)

Pozdrawiam z ChRL

oorbus na wygnaniu

Jak tylko mogę to właśnie parkuję tyłem na lusterka, bo tak jest o wiele łatwiej precyzyjnie wycelować (można wjeżdżać na centymetry - stąd problem z wysiadaniem :lol: ). Szczególnie przy dłuższym samochodzie 8)

Równolegle do chodnika też tyłem, bo lepszy skręt :D

Pozdrawiam :wink:

[

Czy któraś z Was drogie Panie znakomicie jeżdżące parkuje tyłem zatoczki, lub po łuku na lusterka? :)

A Ty drogi Panie? ;-)

No już, udowadniaj, że umiesz parkować na lusterka ;-)

Czemu to kobiety mają się tłumaczyć, weź sam się tłumacz ;-)

Dlaczego to facet ma oceniać czy kobieta umie jeździć ("mój mąż mówi", "Mój brat mówi") - a czy to na pewno wiadomo, czy ten akurat mąż czy brat sam jest dobrym kierowcą?

Czemu domyślnie przyjmuje się, że mężczyzna prowadzi dobrze z racji bycia mężczyzną, a kobieta musi się tłumaczyć, udowadniać, no i oczywiscie uzyskać potwierdzenie męża ;-) Ja tam nie wiem, mój facet nigdy nie gada głupot o babach za kierownicą, i nie pamiętam, żeby sie wypowiadał, czy jestem złym, czy dobrym kierowcą, jestem po prostu kierowcą, tak jak on i jak Wy wszyscy.

Może dlatego, że jego ego nie wymaga poczucia wyższości nad kobietą ;-)

Oczywiscie zdaję sobie sprawę, że piszę w próżnię ;-)

[quote

Pozdrawiam z ChRL

oorbus na wygnaniu

a ja nie bedę sie przechwalać :) parkuję tak jak mi wygodnie 8) a jak ktoś chce mnie oceniać to niech to robi jak ma czas na głupie monologi:wink:,bo ja nie dyskutuję :lol: 8)

osobiście problemów z parkowaniem nie posiadam :lol:

...oświadczam publicznie, że nic mi nie brakuje

A ośrodka parkowania tym bardziej

...a ja jako skromna powiem jedynie, ze jeżdżę bardzo dobrze, bez stłuczek z własnej winy

prawko mam jedynie od 14 lat i miesięcznie jeżdzę jedynie około 2-2,5 tys. km

Pozdrawiam z ChRL

oorbus na wygnaniu

a można , że tak powiem ...inaczej? nie wyobrażam sobie, bo jak niby miałabym to zrobić inaczej? wysiadać co kawałek i zaglądać ile miejsca zostało? :o tym bardziej, że do "zatoczki" wjeżdża sie przy krawężnikach przeważnie (parkując na naszych zatłoczonych parkingach blokowych :evil: )... obracając głową i patrząc przez okna raczej się krawężnika nie zobaczy :roll: :wink: :lol:

na tym filmiku utożsamiam się z jedną jedyną sytuacją ... wjechanie na "kanał" ... mam dwie fobie: lęk przed owadami i lęk wysokości ... i w związku z moim lękiem wysokości za cholerę nie wjadę na kanał - żeby nie było - również nie podchodzę do kanału pieszo :oops: :lol:

samochód leczę u jednego sprawdzonego mechanika (maja tam również stację kontroli pojazdów- full wypas :D " ..więc za pierwszym razem mu o tym powiedziałam, i nie ma problemu ... zawsze mi wjeżdża :D

A ja jak nie mam dwoch miejsc parkingowych, to nie parkuje...

Pojechalam pod market kiedys, patrze - jedno miejsce wolne.

Yes, yes, yes!!!

Wjeżdzam.

Wjechala, ale.... wysiąść nie mogę :lol:

Panika

Nie wiem jak cofnąć, w którą stronę kierownicą kręcić, żeby temu co co nie wiedział co czyni parkując koło mnie lakieru nie porysować.

Na stanowisku przede mną stoi facet i sie głupio uśmiecha... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - o tak :lol: :o :lol: :o :lol: :o

Wychylam łeb prze szybę.

- Niechże się pan tak nie cieszy, bo ja po pierwsze baba jestem, a po drugie blondynke, wiec niech pan bedzie laskaw wyjechac swoim autem, bo na pana miejsce, do przodu do juz umiem wjechac.

Gościu patrzy na mnie i patrzy :o :o

W koncu - z glebokim westchnieniem - sie odzywa w te słowa

- A co pani z Kielc?????

Do tej pory nie wiem o co mu chodzilo.... :roll:

madd ...no nie mogę ... dobra jesteś :D

ale tak serio ...może Ty za mało jeździsz? bo gdybyś jeździła codziennie jak np. ja po 25 kilosów i musiała parkować w różnych dziwnych miejscach na pewno byś się przyzwyczaiła i nauczyła :D

Ja jezdze jak musze. Rano z chopem jedziemy do pracy, wieczorem wracamy tez razem i caly czas on kieruje, bo mi sie nie chce.

Papierosy wole palic... :lol:

Ale daje sobie rade i tym samym utwierdzam mezczyzn, ze baba za kierownicą to katastrofa.

Po tym pierwszym parkowaniu już było lepiej, bo...sama zaparkowałam

Musiałam jechać sama pod urząd gminy jakieś papierzyska dowieść.

Jade.

Patrze - jest miejsce parkingowe koło śmietnika.

Zmieszcze się czy nie.... :roll:

Stoi facecik i gapi.

Co robie ja: Kuzaj i Krzysztof Wiesław Hołowczyc w jednym?

Wystawiam łeb przez okono i mówię do gościa.

- Niech pan uważa, bo ja teraz chcę zaparkować, a nie umiem. Pan tu stio i mi mówi w którą stronę kierownicą kręcić.

Gość sie dwoi i troi.

Parkuję.

Wysiadam.

- Jakże ja panu dziękuję, bez pana nie dałabym rady. Ale mam jeszcze jedną prośbę. Pan tu poczeka chwilę, ja tylko papiery dam i zaraz wracam.

Gość zdziwiony :o co ja jeszcze od niego chcę.

- Bo wie pan, ja jeszcze muszę wyjechać.

Poczekał...

Więcej grzechów nie pamiętam

ja z tym korkiem od wlwwu paliwa to miałam tak w cinkusiu... jak się cholera zassała to ni huhu :lol: :roll:

ale zawsze se jakoś sama wolałam poradzić coby nie dawać satysfakcji chopom :D ...nic to, że paznokieć złamany, że siniak na palcu i skóra zdarta ... trza se radzic samemu :D

ja z tym korkiem od wlwwu paliwa to miałam tak w cinkusiu... jak się cholera zassała to ni huhu :lol: :roll:

ale zawsze se jakoś sama wolałam poradzić coby nie dawać satysfakcji chopom :D ...nic to, że paznokieć złamany, że siniak na palcu i skóra zdarta ... trza se radzic samemu :D

Ja raczej ten typ co Daggulka,i nie zawsze chodzi o "niedawanie" satysfakcji, tylko wiecie faceci to mają"tyle spraw na głowie" ,że na zajęcie się samochodem ślubnej juz czasu brakuje.

Tak więc drobne awarie załatwiam sama, zmiana akumulaora, koła, ostatnio nawet spryskiwacze wymieniałam (jak dobrze, że pompka była ok bo ni cholery nowa nie dostępna). Z grubszymi sprawami jadę do mechanika i sprawa prosta :D

...mnie się ten filmik na "Wykopie" nie otwiera :-?

Może masz u siebie włączone blokowanie skryptów - ja w Firefoksie często muszę ręcznie zatwierdzić tymczasowe odblokowanie dla przeglądanej strony. To jest takie cuś, aby reklamy mi po ekranie nie jeździły 8)

...mnie się ten filmik na "Wykopie" nie otwiera :-?

Może masz u siebie włączone blokowanie skryptów - ja w Firefoksie często muszę ręcznie zatwierdzić tymczasowe odblokowanie dla przeglądanej strony. To jest takie cuś, aby reklamy mi po ekranie nie jeździły 8)

i znów masz rację :D - już wyczaiłam w czym problem

Najgorszy kierowca to nie kobieta, blondynka.

To facet w kapeluszu.