danyboy30 27.01.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam! W grudniu 2007r. zakupiłem mieszkanie od lokalnego dewelopera. Wprowadziłem się w sierpniu 2008 roku. Miałem kilka uwag do dewelopera odnoście jakości wykonania niektórych elementów np. krzywo osadzonych drzwi wejściowych, okna balkonowego itp. Poważny problem pojawił się zimą, gdyż zacząłem odkrywać nowe usterki, przede wszystkim szczeliny w ścianach przez które dostaje sie zimne powietrze i wychładza mieszkanie (wcześniej nie byłem w stanie wykryś takich usterek). Powietrze dostaje się również przez wywietrzniki w łazience oraz przez okap kuchenny. Nie znam się dobrze na tym, ale myślę, że nie na tym to polega, żeby wiało i to mocno przez wywietrzniki i okap. W takich warunkach ogrzewanie nie ma większego sensu. Poza tym mam wątpliwości co do jakości wykonania elewacji zewnętrznej budynku. Mieszkanie znajduję się na poddaszu jest 2-poziomowe, usytuowane jest od szczytu. O tej porze roku w mieszkaniu jest zimno, pomimo tego, że ogrzewam i płacę bardzo duże rachunki za gaz a przy wietrznej pogodzie powietrze dostaje się do wewnątrz również przez szczeliny w ścianach i co może wydawać się śmieszne np. przez przycisk od stelaża wc! Poza tym jest szereg innych usterek, ale główny problem to zimne mieszkanie. Obawiam się, że elewacja zewnętrzna nie jest właściwie wykonana i nie wiem czy została zastosowane odpowiednie materiały np. właściwej grubości styropian. Deweloper nie odpowiada na żadne pisma związane ze sprawdzeniem i usunięciem usterek. Ja nie mam możliwości sprawdzenia np. właściwego ocieplenia budynku. Chciałbym dowiedziec sie do kogo mógłbym sie zgłośić o sprawdzenie tego i wydanie ewentualnej opinii na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts