niktspecjalny 27.01.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Jak w temacie raz na 3 dni muszę uzupełniać wodę w zładzie co.W innym poście opisałem o przegrzaniu mojej instalacji i może to jest przyczyną mojego jakiegoś wycieku.Nad kominkiem delikatnie sączy się woda spod pakuł,które może się wypaliły ale czy jest to aż 0.2?Obecnie ze względu na dodatnią temp na zewnątrz i brak ekip w domu nie grzeje w domu niczym.Zauważyłem ,że jak kocioł gazowy włączał się tak jak go ustawiłem jakoś to ciśnienie się utrzymywało.Ale gdy zostawiam dom bez ogrzewania na dłużej spada o te 0.2 ciś. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.01.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 no to jak znasz jedno miejsce przecieku, to go zlikwiduj i sprawdź czy jest inne.Jak grzejesz, to elementy instalacji się trochę rozszerzają i pewnie się instalacja doszczelnia. Jak jest chłodniejsza, to powstają lekkie luki i cieknie. U mnie tak jest przy pompkach CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2009 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 no to jak znasz jedno miejsce przecieku, to go zlikwiduj i sprawdź czy jest inne. Jak grzejesz, to elementy instalacji się trochę rozszerzają i pewnie się instalacja doszczelnia. Jak jest chłodniejsza, to powstają lekkie luki i cieknie. U mnie tak jest przy pompkach CO. Sprawdzałem nigdzie wycieków nie ma .Dokładnie przyjrzałem się też rozdzielaczom na górze i na dole ...sucho. Powiedz mi czy te 0.2 bara to przy wychładzaniu zładu jest dopuszczalne?Pompki też suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 27.01.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 poogladaj złaczki mosiezne pekaja, wyciek jest mały ale tam gdzie jest pekniecie powstaje zielony nalot. dobrze oejrzyj złaczki w rozdzielaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 poogladaj złaczki mosiezne pekaja, wyciek jest mały ale tam gdzie jest pekniecie powstaje zielony nalot. dobrze oejrzyj złaczki w rozdzielaczu. Jasne tak też zrobię.Boję się tylko czy nie przegrzałem podłogówki a ona już po mixokrecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 27.01.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 0,2 bara to jest wyciek rzedu kieliszek na dobe. Tego trudno zauważyć przy pracujacej instalacji bo natychmiast wyparuje. Dobra latarka i szukaj koloru zielonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 27.01.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a kiedyś wylewki robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2009 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a kiedyś wylewki robił? Jeżeli to ważne to październik 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 27.01.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 zrozumiałem cie z wypowiedzi że prawie co po mixokrecie , dlatego pytam, mi na CWU , okapował jeden zawór, tak jedna kropka na pól godziny ciśnienie w instalacji nie używanej a zamkniętej od strony zasilania potrafiło spaś za jedną noc o 1,5 bara a może ci woda w bojlerze ucieka , tzn. płaszcz,albo wężownica przepuszcza do wody użytkowej , nie cieknie a sie traci u rodziców z dwa tygodnie szukaliśmy wycieku , a okazało sie że pijemy już dwa tygodnie to świństwo z instalacji a fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2009 03:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 a może ci woda w bojlerze ucieka , tzn. płaszcz,albo wężownica przepuszcza do wody użytkowej , nie cieknie a sie traci u rodziców z dwa tygodnie szukaliśmy wycieku , a okazało sie że pijemy już dwa tygodnie to świństwo z instalacji a fuj to samo powiedział mi kolejny fachowiec "namber tu" ,który w sobotę przyjedzie przyjrzeć się moim wynalazkom zastosowanym przez fachowca namber łan". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts