Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

0.2 bara ucieka mi woda z co.

Recommended Posts

Jak w temacie raz na 3 dni muszę uzupełniać wodę w zładzie co.W innym poście opisałem o przegrzaniu mojej instalacji i może to jest przyczyną mojego jakiegoś wycieku.Nad kominkiem delikatnie sączy się woda spod pakuł,które może się wypaliły ale czy jest to aż 0.2?Obecnie ze względu na dodatnią temp na zewnątrz i brak ekip w domu nie grzeje w domu niczym.Zauważyłem ,że jak kocioł gazowy włączał się tak jak go ustawiłem jakoś to ciśnienie się utrzymywało.Ale gdy zostawiam dom bez ogrzewania na dłużej spada o te 0.2 ciś.

pzdr

no to jak znasz jedno miejsce przecieku, to go zlikwiduj i sprawdź czy jest inne.

Jak grzejesz, to elementy instalacji się trochę rozszerzają i pewnie się instalacja doszczelnia. Jak jest chłodniejsza, to powstają lekkie luki i cieknie. U mnie tak jest przy pompkach CO.

Sprawdzałem nigdzie wycieków nie ma .Dokładnie przyjrzałem się też rozdzielaczom na górze i na dole ...sucho. Powiedz mi czy te 0.2 bara to przy wychładzaniu zładu jest dopuszczalne?Pompki też suche.

zrozumiałem cie z wypowiedzi że prawie co po mixokrecie , dlatego pytam,

mi na CWU , okapował jeden zawór, tak jedna kropka na pól godziny :lol:

ciśnienie w instalacji nie używanej a zamkniętej od strony zasilania potrafiło spaś za jedną noc o 1,5 bara

a może ci woda w bojlerze ucieka , tzn. płaszcz,albo wężownica przepuszcza do wody użytkowej , nie cieknie a sie traci

u rodziców z dwa tygodnie szukaliśmy wycieku , a okazało sie że pijemy już dwa tygodnie to świństwo z instalacji :lol: a fuj

a może ci woda w bojlerze ucieka , tzn. płaszcz,albo wężownica przepuszcza do wody użytkowej , nie cieknie a sie traci

u rodziców z dwa tygodnie szukaliśmy wycieku , a okazało sie że pijemy już dwa tygodnie to świństwo z instalacji :lol: a fuj

to samo powiedział mi kolejny fachowiec "namber tu" ,który w sobotę przyjedzie przyjrzeć się moim wynalazkom zastosowanym przez fachowca namber łan". :D :wink: