BOHO 27.01.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 mam problem z okapem u rodziców - niestety wieje z niego zimne powietrze... i to dosyć nieźle..... macie jakiś patent , co z tym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.01.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a może coś więcej o instalacji?może zasysa po prostu powietrze nim, bo ma najkrótszą drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 27.01.2009 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 instalacja jest prosta: okap teleskopowy w kuchni -> flex -> komin wentylacyjny.... i wszystko..... i kurcze wieje zimnem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.01.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Wysoki ten komin? Czy wieje jedynie z tej kratki czy z innych również?Czy wieje zawsze, czy tylko w specjalnych okazajach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 27.01.2009 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 nad lokalem są jeszcze ze dwa piętra i dach - będzie razem z 8 lub 9 metrów....wieje cały czas od początku zimy.... nie wiem czy też latem..... o innych kratkach nie wiem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Latem NIE WIEJE!!!Latem WYWIEWA!!!Ma nie nawiewać? Otwórz okno i tak zostaw na stałe!Nawiewać nie będzie!GWARANTOWANY SPOSÓB! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 dokładnie, zostawiac uchylone okno - jak podpowiada Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 27.01.2009 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 dokładnie, zostawiac uchylone okno - jak podpowiada Adam w zimie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 w zimie ? reklamy okien narobiły ludziom spustoszenie w głowach bo spece od marketingu przekonywali, ze trzeba zmienic okna na szczelne i jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki w domu zrobi sie ciepło ... niestety ale w takim mieszkaniu zaczyna brakowac powietrza i któraś z kratek przejmuje funkcje dawnych nieszczelnych okien wwiewa swierze powietrze czesc osób których reklamy kompletnie otumaniły zatyka wtedy nawet i kratki w mieszkaniu następuje kondensacja pary, sciany za meblosciankami i w narożach robią sie mokre, zaczyna sie pleśń na szybach ukazuje sie rosa, kapie na parapet i na podłoge ... takie zaparowane mieszkanie trudno ogrzac ... /a osobna grupą sa Ci którzy sie zaczadzą - z oszczędności .../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 27.01.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 .... /a osobna grupą sa Ci którzy sie zaczadzą - z oszczędności .../ Zapomniałes o jeszcze jednej grupie: "Ratunku! - pizga mi z kratki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 27.01.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 w zimie ? reklamy okien narobiły ludziom spustoszenie w głowach bo spece od marketingu przekonywali, ze trzeba zmienic okna na szczelne i jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki w domu zrobi sie ciepło ... niestety ale w takim mieszkaniu zaczyna brakowac powietrza i któraś z kratek przejmuje funkcje dawnych nieszczelnych okien wwiewa swierze powietrze czesc osób których reklamy kompletnie otumaniły zatyka wtedy nawet i kratki w mieszkaniu następuje kondensacja pary, sciany za meblosciankami i w narożach robią sie mokre, zaczyna sie pleśń na szybach ukazuje sie rosa, kapie na parapet i na podłoge ... takie zaparowane mieszkanie trudno ogrzac ... /a osobna grupą sa Ci którzy sie zaczadzą - z oszczędności .../ w mieszkaniu nie ma wilgoci, ani nic się nie skrapla.... nie ma też żadnego kominka ani piecyka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 27.01.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Trzeba by tak jakoś, jak na stacji kosmicznej Pochlaniacz nadmiaru wilgoci.. to łatwo Jakieś ustrojstwo pochłaniające CO2, wydzielające tlen. A co z zapachami z gotowanego kalafiora i tymi... no wiecie.. BOHO, piszesz wieje.. znaczy, wchodzi zimne. A któredy wychodzi ciepłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 w mieszkaniu nie ma wilgoci, ani nic się nie skrapla.... nie ma też żadnego kominka ani piecyka.... całe szczęscie Adam m_k niedawno opisywał "obrzęd gromniczny" w osobnym temacie w skrócie teraz przystawiony do kratki płomień swiecy odchyli sie na mieszkanie a jak uchylisz okno - wróci w mieszkaniu ciąg i płomień skieruje sie ku kratce sprawdź ... jesli sie potwierdzi - oznacza ze mieszkanie jest za szczelne /brak nawiewu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 27.01.2009 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 sprawdzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkrzyz 27.01.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 mam problem z okapem u rodziców - niestety wieje z niego zimne powietrze... i to dosyć nieźle..... macie jakiś patent , co z tym zrobić ? Zawór zwrotny. Ja miałem taki w zestawie z okapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 27.01.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 mam problem z okapem u rodziców - niestety wieje z niego zimne powietrze... i to dosyć nieźle..... macie jakiś patent , co z tym zrobić ? Zawór zwrotny. Ja miałem taki w zestawie z okapem. i jak się sprawdził ? a jaki to okap sprzedają z takim zaworem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 27.01.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 reklamy okien narobiły ludziom spustoszenie w głowach bo spece od marketingu przekonywali, ze trzeba zmienic okna na szczelne i jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki w domu zrobi sie ciepło ... niestety ale w takim mieszkaniu zaczyna brakowac powietrza i któraś z kratek przejmuje funkcje dawnych nieszczelnych okien wwiewa swierze powietrze czesc osób których reklamy kompletnie otumaniły zatyka wtedy nawet i kratki w mieszkaniu następuje kondensacja pary, sciany za meblosciankami i w narożach robią sie mokre, zaczyna sie pleśń na szybach ukazuje sie rosa, kapie na parapet i na podłoge ... takie zaparowane mieszkanie trudno ogrzac ... /a osobna grupą sa Ci którzy sie zaczadzą - z oszczędności .../ Piękne. I prawdziwe. Boho, nie męcz się . Sprawdzałem. W opcji z zamkniętym oknem zdmuchiwało mi płomień zapalniczki. W opcji z uchylonym o mały włos nie wciągnęlo mi ręki do kanału . W zimie stosuj rozszczelnienie (klamka okna prawouchylnego na godzinę 14., o ile na ramie okiennej przykręcony jest rozszczelniacz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 27.01.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 i tak sprawdzę osobiście ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Masz "ściągę"... http://forum.muratordom.pl/obrzed-gromniczny-tymi-recami-wykonany,t148848.htm?highlight=obrz%EAd%20gromniczny%20r%EAcami%20wykonany Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 27.01.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 i tak sprawdzę osobiście ! Jak robiłem ten eksperyment przy babci, bo mówiła że jej mróz dmucha z kanału wentylacyjnego, to patrzyła z otwartą buzią. Ale i tak taśm z kratki nie zerwała, bo to starsza kobieta i swoje wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts