Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi do kabiny nietypowej szerokości

Alina505

Recommended Posts

Szerokość wnęki, w której mamy prysznic wyszła nam niestety tylko/aż 86 cm.

Może znacie producenta, który robi drzwi o regulowanej szerokości lub na zadana szerokość i nie kosztuje to dużo drożej niż standard (80 lub 90).

Z góry dziękuję za pomoc - handlowcy nic mi na razie nie znaleźli.

Alina, ja mam taki sam problem!! Mamy kabinę wymurowaną z 3 stron, w tej chwili jest jakies 90 cm. jak dojdą plytki z kazdej strony to wejscie bedzie miało ok 85 cm. Sen z oczu mi to spędzało przez kilka tygodni.... Co z drzwiami? Co z brodzikiem?

Znalazłam jedne drzwi 85, tanie nie sa:

http://www.ceneo.pl/1296886

I wcale jakos mi za bardzo nie podpasowały, bo nie chciałam progu/tej obramowki na gorze.

Zdecydowalismy jednak ze kupimy drzwi 80 cm i z którejś ze stron nadłozy się te 5 cm płytkami, taką jakby futrynę trzeba będzie zrobić.

Wybrałam takie drzwi:

http://www.aquaform.eu/products,view,92.html

A z brodzika zrezygnowalismy, zrobimy z plytek. Tylko co z ta wylewką, zrobioną także w kabinie....? Musimy chyba trochę skuć, żeby zmieścić syfon, tak aby nie było dużej roznicy poziomów.

A nie możesz dołożyć z jednej ze stron mini-ścianki równej 6 cm?

Właściwie to tak powinnismy zrobić, ale łazienka juz prawie gotowa, a trochę goni nas czas.

Fennel - dzięki - o to mi chodziło, chociaz ceny nie są niskie.

neti - bardzo ładne wybrałaś. U mnie jeszcze dochodzi jeden problem otwierają sie na skośny sufit, nie mogą być pełnej szerokości, zdecydowałam się na wahadłowe - jak do saloonu na dzikim zachodzie :lol:

Szerokość wnęki, w której mamy prysznic wyszła nam niestety tylko/aż 86 cm.

Może znacie producenta, który robi drzwi o regulowanej szerokości lub na zadana szerokość i nie kosztuje to dużo drożej niż standard (80 lub 90).

Może taniej wyjdzie kupić 90-tki i dociąć? Wiem, że znajomi tak robili.