jacekot 28.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 ok jaja sobie porobiliście fajnie Ale jak widzę są sprzeczności chyba że to też jaja są... Może to głupie pytanie ale nigdzie nie znalazłem na nie jasnej odpowiedzi... To w końcu można czy nie? Oczywiscie logicznie biorąc to moja własnosć jest i moge robic co chce ale to tylko niby bo; -mając samochód nie moge robic co chce -mieszkanie tez -ba nawet komórka na karte nie daje mi pełnej wolnośći,o czym przekonuje się non stop nie mogąc wykorzystac swoich pieniedzy...więc tym bardziej taka działka na pewno podlega jakims prawnym przepisom,pytanie tylko jakie to przepisy? pozdrawiam Oczywiście ze muszisz sie budować !!!!! Sprawdz tylko szczegoło jaki dom Ci wolno postawić , uważaj tylko abyś nie miał wymuszonego zapisu o budowie sciany tylko w wariancie 1w i ogrzewanie tylko solarami . Co do solarów to nie mam nic przeciwko , mój znajomy ma i mówi ze extra latem cała chata nagrzana i w zasadzie za friko . Coś tylko przebąkiwał ze zima nie zawsze mu się sprawdza , ale że chłopak jest zuch łamie prawo to dogrzewa się farelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 28.01.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Oczywiście ze musisz budować , po zakupie działki masz 12 miesięcy , innaczej zostanie zmienione jej przeznaczenie z budowlanej na rolną i będziesz musiał uprawić tą ziemię To chyba jakiś żart mimo że może brzmieć inaczej O tym do czego jest przeznaczona działka mówi plan przestrzennego zagospodarowania terenu i jeśli w nim stoi że budowlana to taką pozostanie choćby na niej nic nie było zbudowane. Co do solarów to nie mam nic przeciwko , mój znajomy ma i mówi ze extra latem cała chata nagrzana i w zasadzie za friko... Niezły bajer, bo ja latem mam 10 st max.... na biegunie mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 28.01.2009 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 To kto tu żartuje w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 28.01.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 ...więc tym bardziej taka działka na pewno podlega jakims prawnym przepisom,pytanie tylko jakie to przepisy? pozdrawiam Zastanówmy sie dobrze jakim to przepisom podlegają działki: ustanawiam nagrodę za wypisanie jak największej ilości przepisów laurka zrobiona własnoręcznie przez mojego synka 1. Regulamin o utrzymaniu czystości w gminie ( tam jest przepis o koszeniu ) 2.ustawa o podatkach ( płacic trzeba) 3. ustawa o utrzymaniu porządku i czystości 4. plan zagospodarowania przestrzennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.01.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 ok jaja sobie porobiliście fajnie Ale jak widzę są sprzeczności chyba że to też jaja są... Może to głupie pytanie ale nigdzie nie znalazłem na nie jasnej odpowiedzi... To w końcu można czy nie? Oczywiscie logicznie biorąc to moja własnosć jest i moge robic co chce ...... ciepło,ciepło..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.01.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 ...więc tym bardziej taka działka na pewno podlega jakims prawnym przepisom,pytanie tylko jakie to przepisy? pozdrawiam Zastanówmy sie dobrze jakim to przepisom podlegają działki: ustanawiam nagrodę za wypisanie jak największej ilości przepisów laurka zrobiona własnoręcznie przez mojego synka 1. Regulamin o utrzymaniu czystości w gminie ( tam jest przepis o koszeniu ) 2.ustawa o podatkach ( płacic trzeba) dziwne...... ja nie płacę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 28.01.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Oczywiście ze musisz budować , po zakupie działki masz 12 miesięcy , innaczej zostanie zmienione jej przeznaczenie z budowlanej na rolną i będziesz musiał uprawić tą ziemię To chyba jakiś żart mimo że może brzmieć inaczej O tym do czego jest przeznaczona działka mówi plan przestrzennego zagospodarowania terenu i jeśli w nim stoi że budowlana to taką pozostanie choćby na niej nic nie było zbudowane. Co do solarów to nie mam nic przeciwko , mój znajomy ma i mówi ze extra latem cała chata nagrzana i w zasadzie za friko... Niezły bajer, bo ja latem mam 10 st max.... na biegunie mieszkam Przepraszam kolega nie sprecyzował gdzie zanierza kupić działkę . To zmienia postać rzeczy . Od momentu kupna w takim przypadku ma tylko 6 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 28.01.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam , 10h między nowymi domami !!!!!! No to musiało niezle kosztować Ja bym sprzedał zaraz kawałek i postawił dom . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 28.01.2009 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 działka budowlana,nieuzbrojona,10km od zielonej góry,45tys za 1000m2.więcej danych nie mampozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 28.01.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 działka budowlana,nieuzbrojona,10km od zielonej góry,45tys za 1000m2. więcej danych nie mam pozdrawiam Teoretycznie możesz się budować kiedy chcesz (w tym nigdy). Tyle że przy wieloletniej inwestycji musisz wziąść poprawkę na zmiany w prawie (i planach). Istniejący dom takie zakusy mocno ogranicza. Jak stoi pusta to ryzykujesz że: - ktoś zechce zmienić plan, lub plan straci ważność lub zrobią jakąś strefę ochronną czy też Naturę2000 (i działka przestanie być budowlana), - zechcą poprowadzić tamtędy wodociąg, gazociąg, linię energetyczną, drogę itp. Przy tego typu inwestycjach bierze się pod uwagę stan zastany (czyli co stoi i ile trzeba by zapłacić). Puste jest tańsze niż z budynkiem. Trzeba się z tym po prostu liczyć bo nasze planowanie przestrzenne trudno nazwać planowaniem... Jak mi nie wierzysz to pocztaj o ludziach pod Legnicą którym nagle chcą kopalnie zrobić. Takie rzeczy powinny być w planach na 50 lat naprzód (tak jak niemcy zaplanowali autostradę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.01.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 wyczułem lekką ironię Ale jak to jest? wyobrażcie sobie dzielnicę domków jednorodzinnych i pomiędzy 10ha trawnika bez niczego.... pozdrawiam Tak jest w Warszawie i to się nazywa Pola Mokotowskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.01.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 działka budowlana,nieuzbrojona,10km od zielonej góry,45tys za 1000m2. więcej danych nie mam pozdrawiam To nam NIC NIE MÓWI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.01.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 wyczułem lekką ironię Ale jak to jest? wyobrażcie sobie dzielnicę domków jednorodzinnych i pomiędzy 10ha trawnika bez niczego.... pozdrawiam Tak jest w Warszawie i to się nazywa Pola Mokotowskie. Albo Błonia Krakowskie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 29.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Wiecie co tak się zastanawiałam i doszłam do wniosku że pytanie nie jest głupie. Cena za działkę jest niska. Może na tym terenie nie MPZP i działka posiada tylko warunki zabudowy a w projekcie planu lub też studium działka nie leży w terenach budowlanych ? Wtedy należy uzyskac prawomocne pozwolenie na budowę i rozpocząc budowę przed wejściem w zycie planu bo wtedu warunki zabudowy tracą ważnośc i już nic na tym terenie nie wybuduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 29.01.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ale tego nawet front247 nie wie wiec po co na sile szukac logiki w jego pytaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.01.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Wiecie co tak się zastanawiałam i doszłam do wniosku że pytanie nie jest głupie. Cena za działkę jest niska. naprawdę kupiłabyś działkę 1000m2 10km od Zielonej Dziury za 45k pl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 01.02.2009 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Wiecie co tak się zastanawiałam i doszłam do wniosku że pytanie nie jest głupie. Cena za działkę jest niska. naprawdę kupiłabyś działkę 1000m2 10km od Zielonej Dziury za 45k pl ? Ano własnie ta cena jest stosunkowo niska jesli ktoś pochodzi z Zielonej to wie dlaczego. U nas na cene działki wpływa popularność danego miejsca a na drugim miejscu odległosc. a za 25 lat to miejsce bedzie jak dzielnica...dojazd do entrum zielonej ...8 minut coziennie przez centrum zielonej przepycham sie 20 minut takze... Tyle tu juz było wypowiedzi i wynika z nich ze,,,polowa nie wie nic,i pisze bo pisze,polowa stara sie napisac co wie i w porządku dziękuję serdecznie za wszystkie wypowiedi mam jeszcze pytanie w takim razie; W JAKIM URZĘDZIE MAJĄ OBOWIĄZEK POINFORMOWAC MNIE O TYM CZY MUSZE ZACZYNAC BUDOWE W JAKIMS TERMINIE CZY NIE MUSZE PO KUPNIE? POZDRAWIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 01.02.2009 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=1663697A TU LINK Wg tego co jest napisane w ogloszenu,w MPZP dzialki są przeznaczone pod zabudowe jednorodzinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 01.02.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Wiecie co tak się zastanawiałam i doszłam do wniosku że pytanie nie jest głupie. Cena za działkę jest niska. naprawdę kupiłabyś działkę 1000m2 10km od Zielonej Dziury za 45k pl ? Typowa wypowiedz na poziomie ,,breslauer menel,,zero szacunku Wole czystą Zielonke,niż spalinowy Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 02.02.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 W JAKIM URZĘDZIE MAJĄ OBOWIĄZEK POINFORMOWAC MNIE O TYM CZY MUSZE ZACZYNAC BUDOWE W JAKIMS TERMINIE CZY NIE MUSZE PO KUPNIE? w Wydziale Nakazow Budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts