Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

białe płytki łazienkowe - widział ktoś?

pAnna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 years później...

Temat dla mnie bo ja też takich szukam :D Ja bym jeszcze chciała takie w większym rozmiarze :-? Już się trochę rozglądałam i wybór faktycznie marny.

Kilka miesięcy temu widziałam takie idealnie białe szkliwione z prostymi kantami w leroy merlin. Ceramika-Końskie też ma jakieś białe szkliwone (seria michelle) - nie widziałam ich jednak na żywo (znalazłam w dzienniku CoolaTT ;))

Potwierdzam to co napisala matka dyrektorka - Opoczno ma 20x20 z polyskiem, do tego są podlogowe matowe (30x30), wszelkie narozniki tez z ceramiki i mozaika. Seria nazywa sie Inwencja - jak widac sa i inne kolory, a cena jest bardzo przyjazna. Drugi raz kupilam te plytki do łazienki ;)

Tubadzin podlogowe ma na pewno, czy scienne - nie widzialam ich, gdy kupowalam plytki. Na pewno mają takie malutkie plyteczki (zdaje sie 10x10).

Własnie kupiłam w fantastycznej cenie BALDOCER seria Colors White 30X41,6 są idealnie białe i błyszczące ale mają lekką fakturką jakby paseczki - fale.

Z polskich jest cała lista ale ich "białość" trzeba sprawdzić w realu :

CERAMIK - biała 25X25

CERSANIT - Adrenalina bianco 35X25

- Rexona bianco 35X25

KOŃSKIE - Monokolor biała 25X25

OPOCZNO - biała 25X20

- Inwencja biała 20X20

- Serena biała 30X45

PARADYŻ - Evita bianco 33,3X25

- Ebony bianco 20X20

- Bolero bianco 25X33

POLCOLORIT - Sukces bianco 33,3X25

TUBĄDZIN - biala 25X20

- Majolika biala 20X20

W Krakowie na Klimeckiego w Boz 2 jest wyprzedaż płytek w białym namiocie. Są tam idealnie białe płytki Villeroy&Boch od rozmiaru 10x10cm do ok 30x20 cm za ok 50 zł za m kw. Są chyba też białe Imoli. Ogólnie bardzo dużo białych płytek różnych producentów, ale zagranicznych. Niestety cegiełek nie mieli :( W samym Boz'ie mają też białe płytki z Saloni.

W Max-Flizie za to są większe wymiary płytek białych rektyfikowanych, błyszczących i matowych, też różnych firm. Np model Bianko Brillo (nie mam pojęcia jakiej firmy), 30x60 cm po 59 zł za m kw. Widziałam też 15x60 i 30x90.

Trochę tego wymieniłyście ale jak dla mnie to i tak małe formaty :( 30x45 to takie minimum od jakiego szukam. Serene z opoczna mam w małym wc i ona nie jest jednolicie biała, taka jakby nakrapiana.

U mnie jest jeszcze ten problem, że mieszkam w małym mieście gdzie we wszystkich sklepach z płytkami są tylko produkty polskie, wśród których nic nie znalazłam :( Liczę że ktoś podrzuci nazwę czegoś chociażby zagranicznego (firma i seria) to bym kombinowała z zamówieniem przez net :roll:

kupiłam dziś w kastoramie "colours"(czajna niestety :roll: ) 30\45 ścienne i 30\30 podłogowe , idealnie matowe ,chyba bezfugowe bo tak pod kątem prostym ścięte brzegi, (zupełnie się nie znam :oops: ) zakochałam się tak że im pochodzenie wybaczyłam :D pewnie nasz "miszczuniu" nas za nie wyklnie ale co mi tam , piękne są :D dokładnie takie, jakie mi się śniły

były jeszcze jedne białe (i matowe i błyszczące) produkcja polska, ale pod wrażeniem chińskich wypadł mi producent :oops:

Ja mam w komórce zdjęcie płytek zrobione w max-flizie w Krakowie. Nie wiem co to za firma. Na kartce informacyjnej jest napisane:

płytki ścienne rektyfikowane 30x90 87/m2

płytki podłogowe rektyfikowane 30x30 58,90zł m2.

Połączone były z ładną mozaiką dekoracyjną (prawie czarną błyszczącą) plaster 30x30cm/ 48,80zł

Ja tez kupiłam w castoramie ( Warszawa) płytki ścienne. Są to matowe prostokąty, wymiar szerszy 40 lub 45, mniejszy nie pamiętam. Są śnieżnobiałe, idealnie gładkie. Firma Ceramstic (No cóż- ładne były , więc trudno). Acha- sa ciete na ostro, czyli bez fazy- do kładzenia bez fugi. Cena wg. mnie tez super- czterdzieści pare złotych. Nie powiem Wam ich dokładnej nazwy. No chyba że komus zależy to jutro/ pojutrze będę na budowie. Moim zdaniem jak ktoś szuka białych, gładkich to te sa idealne. I mają ładny kształt- zgrabne prostokąty. Jedyna wada to pochodzenie- Chiny.

Pozdrawiam Marta