Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

białe płytki łazienkowe - widział ktoś?

pAnna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja tez kupiłam w castoramie ( Warszawa) płytki ścienne. Są to matowe prostokąty, wymiar szerszy 40 lub 45, mniejszy nie pamiętam. Są śnieżnobiałe, idealnie gładkie. Firma Ceramstic (No cóż- ładne były , więc trudno). Acha- sa ciete na ostro, czyli bez fazy- do kładzenia bez fugi. Cena wg. mnie tez super- czterdzieści pare złotych. Nie powiem Wam ich dokładnej nazwy. No chyba że komus zależy to jutro/ pojutrze będę na budowie. Moim zdaniem jak ktoś szuka białych, gładkich to te sa idealne. I mają ładny kształt- zgrabne prostokąty. Jedyna wada to pochodzenie- Chiny.

Pozdrawiam Marta

aż polazłam sprawdzać :D mamy te same , piękne są prawda ? :D

jak je będziesz układać ? w pionie ? poziomie? w jodełkę ? cegiełkę ? jeszcze nie mam pomysłu , pewnie nasz magik artysta coś wykombinuje fajnego :D

są śliczne!!!

Ułożą nam je w poziomie. Z białą fugą. Będą , ale jakby ich nie było. Dla mnie bomba, ale wiem że większość ma odwrotnie. Do tego szara glazura na podłogę i szare płytki w drobne paseczki na wannie. I tyle. A z szaleństw kolorystycznych- duuże kolorowe zdjęcie wydrukowane i w antyramę, albo super obraz.

Narazie jestesmy na etapie wyborów i zakupów. Za tydzień wchodzi glazurnik. Nasze dziecko na opowieści co znaleźliśmy i kupiliśmy dochodzi do wniosku, że na wszystko mamy 2 pomysły- szary i biały. Kurcze, chyba ma rację.

Nasza znajoma, która jest architektem wnętrz mówi że na gładkich płytkach widać wszelkie ślady- od kurzu po dróżki po wodzie. Ale ja chyba wolę te ślady niż mazie. Nie boicie się tego?

boję się jak cholera :wink: (zwłaszcza że pedantką nie jestem)

ale to jedyne(mam nadzieję :wink: ) niepraktyczne rozwiązanie w domu :D

no i u mnie podłoga też biała (może muzealne bamboszki wstawić przed łazienką :wink: )

na ścianie kabiny ciemnobrązowa graficzna mozaika z tłuczonych płytek a reszta biała (płytki do wysokości 1,2m) koloru potrzebuję do życia, więc będę szaleć z dodatkami (co tydzień inne :D ) , a kiedy biała łazienka mi się znudzi to ją potraktuję farbami do witraży :wink:

e-Madzia przeslij na moją pocztę to wkleję [email protected]

Dzięki wielkie za chęć pomocy :D - przesłałam. Chcę jeszcze dodać, że łazienka w trakcie robienia i bałagan tam panuje okrutny. Ściany powyżej glazury będą w kolorze brzoskwiniowym :D

A i jeszcze jedno, sorki za jakość zdjęć, ale robione telefonem - kabel od aparatu, po przeprowadzce, jeszcze nie został odnaleziony :-?

Mam takie same płytki białe,chinskie w łazience. Są juz połozone. i powiem tak.

Cała łazienka jest biała,do tego malujemy na czerwono jakies 70 cm od góry naokoło.Sufit takze oraz skos.Jest biała fuga.Do tego mamy dekor takie czarne kwiaty na 2 scianach,z tej samej serii.. Na razie skonczyli ukladac plytki ale juz fajnie wyglada.Pozdr

iva_marti - dziękuję :D

Ona trochę mało biała na tych zdjęciach, ale w rzeczywistości wygląda lepiej :D

Pamiętam, jak z rok temu mój małżuś mówił: - "Madziu, a może byśmy dużą łazienkę zrobili białą ?", pamiętam też, co odpowiedziałam "dobrze kochanie, kupimy sobie do tego zielone kitle i zrobimy same operacyjną" :oops:

Jak zobaczyłam na Bartckiej aranżację białej łazienki - zapragnęłam ją mieć :D i mam :D

Jak będzie skończona - będą fotki w lepszej jakości i jak oczywiście iva_marti lub inny dobrodziej je wklei :)

Dziś wróciłam z łowów, w nadziei że może coś nowego mają w tych sklepach, ale niestety znów nic nie znalazłam :-? Białe matowe jeszcze by się jakieś wybrało ale błyszczących zero :-?

iva_marti Płytki o których piszesz są błyszczące czy mat?

ewoja Znalazłam te płytki które masz, na stonie poducenta i wyglądają ciekawie :) Ranty są proste? Możesz zdradzić gdzie kupowałaś i po ile mniej więcej? (może być na priv)

e-Mandzia Te białe na ściane to są szkliwione czy gres polerowany? Muszę tylko przemyśleć czy takie długie a wąskie będą mi pasowały ;)

Nasza znajoma, która jest architektem wnętrz mówi że na gładkich płytkach widać wszelkie ślady- od kurzu po dróżki po wodzie. Ale ja chyba wolę te ślady niż mazie. Nie boicie się tego?

Magnolio, od 4 lat uzytkuje biala łazienke - i podloga i czesc scian (miejscami kolorowa mozaika, miejscami farba). W tej chwili z pelna swiadomoscią jak to sie uzytkuje zrobilam znowu jedna bialą łazienke. Nawet jesli znajdzie sie jakis paproch tu czy tam - wygląda czysto, świeżo. A mycie tego jest najprotszą sprawą.

Dziś wróciłam z łowów, w nadziei że może coś nowego mają w tych sklepach, ale niestety znów nic nie znalazłam :-? Białe matowe jeszcze by się jakieś wybrało ale błyszczących zero :-?

iva_marti Płytki o których piszesz są błyszczące czy mat?

ewoja Znalazłam te płytki które masz, na stonie poducenta i wyglądają ciekawie :) Ranty są proste? Możesz zdradzić gdzie kupowałaś i po ile mniej więcej? (może być na priv)

e-Mandzia Te białe na ściane to są szkliwione czy gres polerowany? Muszę tylko przemyśleć czy takie długie a wąskie będą mi pasowały ;)

Nie są całkiem matowe,ale tez nie jest to poler.

Białe płytki są też z firmy Zirconio (w Krakowie jest ta firma w Max-Flizie). Wydaje mi sie ,ze w kilku seriach były tam białe płytki i chyba nawet w połysku. Nie jestem jednak pewna.Na tej stronie mają trochę ich płytek:

http://www.domus.pl/?data=domus-category&do=read&id=1060033562175&range=0002

Chyba jedne są w tej ślicznej serii z literkami.Mam zdjęcie w telefonie ale słabo widać. Obe były chyba bardziej swiecące

e-Mandzia to może pochwal się jeszcze co ta za firma i seria bo w poprzednim poście zapomniałam zapytać :D

iva_marti Faktycznie zirconio trochę ma białych płytek, szkoda tylko że nie ma info czy mat czy połysk, ale dzięki wielkie za trop :)

Na dniach wybiorę się z listą podanych przez Was płytek do sąsiedniego miasta, może tam będą mieli coś od zagranicznych producentów i uda mi się obejrzeć je na żywo :)