Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

białe płytki łazienkowe - widział ktoś?

pAnna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Własnie kupiłam w fantastycznej cenie BALDOCER seria Colors White 30X41,6 są idealnie białe i błyszczące ale mają lekką fakturką jakby paseczki - fale.

z baldocera jeszcze bianco brillo; przystępna cena ok. 70 m2 i fajny format ok. 30 x 60 białe szkliwione gładkie (ładne po ułożeniu)

troszkę się spóźniłam, sorki :oops:

iness650 z czego miałaś wykonany blat i na jakiej wysokości się zaczynał?? Też planuje pralkę pod blatem z umywalką i zastanawiam się czy blat lepiej z płytek murowany czy może coś innego. No i ta wysokość, czy nie będzie za wysoko??

Dodam , że pralkę pod blatem planuje Bosch - u Ciebie chyba też Bosch?

iness650 z czego miałaś wykonany blat i na jakiej wysokości się zaczynał?? Też planuje pralkę pod blatem z umywalką i zastanawiam się czy blat lepiej z płytek murowany czy może coś innego. No i ta wysokość, czy nie będzie za wysoko??

Dodam , że pralkę pod blatem planuje Bosch - u Ciebie chyba też Bosch?

Tak, u mnie tez Bosh tylko ta węższa ale to nie powinno mieć znaczenia. Blat robiłam w małej firmie która zajmuje się przede wszystkim robieniem parapetów. Zawiozłam do nich umywalkę i oni wykonali odpowiedni otwór, podwiesili ją oraz zrobili dziurę na baterie. Materiał to duromarmur.

Wysokość umywali w takim blacie pod który chcemy wstawić pralkę musi nie znacznie odbiegać od normy. Jest to pare centymetrów wyżej niż standardowa wysokość umywali. Dla osoby powyżej 165cm nie powinno to być problemem.

Rozwiązanie okazało się bardzo dobre i powielam ten pomysł w nowej swojej łazience, którą zaczyna robić od przyszłego tygodnia.

Blat powinien zaczynać się o jakieś 2cm nad pralką (możesz ściągnąć górną płytę z pralki ale odradzam bo wtedy bardziej hałasuje). Pamiętaj o wysokości kafli na podłodze jeśli ich jeszcze nie masz. Mam nadzieję, że pomogłam.

• 4 months później...

Może firmy Opoczno - biały gres niekalibrowany naturalny; ma interesujące Ciebe wymiary 45x45

http://www.aquasanit.pl/dokumenty/Cenniki/Cennik_Opoczno_05.2009.pdf

Jeśli zadowolą Ciebie każde kwadraty, to wiem, że Paradyż ma kolekcję Supreme 30x30, bo parę dni temu zaktualizowałam bazy płytek w CAD Decorze i zauważyłam, że mi.in ta kolekcja została dodana.

• 3 weeks później...
Jak zwykle mam dylemat. Bardzo podoba mi się łazienka w stylu romantycznym np. z Cybulkowego domu czy z domu w szeregowcu (jesli autorki nie pogniewaja sie za reklamę) ale takze uwielbiam biało-czarna łazienke, np. na zdjęciu wyżej, chociaż to juz zupełnie inny styl. A jak Wy sobie radzicie z tego typu problemami :)