ninjacorps 27.01.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Czy ktoś z Was użytkuje zsyp do prania? Mam możliwość ( i ogromną chęć ) zrobienia takiego zsypu, ponieważ mam łazienkę nad pralnią ale kompletnie nie wiem jak go zabudować - szczególnie interesuje mnie jak zabezpieczyć go przed dziećmi. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 27.01.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 hmmm, perspektywa wydaje sie byc kuszaca nigdy nie spotkalam sie ze zsypem w domu jednorodzinnym, no chyba ze na filmach. A jak duze masz dzieci? moze juz mozna bedzie im wytlumaczyc, ze to nie miejsce do zabawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 27.01.2009 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Syn ma 10 miesięcy więc tłumaczenie odpada. A drugi syn dopiero w perspektywie No ale przygotować zabezpieczenie muszę bo za kilka lat bedzie miał więcej niż 80 cm wzrostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 27.01.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 ja bym się bardziej obawiała o kota ja zsypu nie maa, ale wiem, że inni mają i sobie bardzo, bardzo chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 27.01.2009 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 No właśnie - wszyscy chwalą ale nikt z moich znajomych zsypu nie ma... A przede mną się roztacza piękna perspektywa braku znoszenia ubrań na dół i braku w łazience kosza na pranie... Kota nie mam i mieć nie będę więc ten kłopot odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.01.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Nasi znajomi mają, świetna sprawa Żałuję, że nie zrobiliśmy tego, ale nigdzie wtedy nie widzieliśmy takiego patentu. Zsyp jest całkowicie bezpieczny, bo drzwiczki do niego mogą być na takiej wysokości jak chcesz. Wygląda to jak półka, kto nie wie co to jest, myśli że to szafka łazienkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 27.01.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Ja widzialem taki patent w jakims sklepie,czy salonie. Za cholere jednak nie moge sobie przypomniec gdzie, moze jak moja druga polowa sie pojawi to sie jej zapytam.Tez rozwazalismy takie rozwiazanie,ale z uwagi ze pralke mamy w garderobie to pomysl upadl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sezam 27.01.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Nasi znajomi mają, świetna sprawa Żałuję, że nie zrobiliśmy tego, ale nigdzie wtedy nie widzieliśmy takiego patentu. Zsyp jest całkowicie bezpieczny, bo drzwiczki do niego mogą być na takiej wysokości jak chcesz. Wygląda to jak półka, kto nie wie co to jest, myśli że to szafka łazienkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 27.01.2009 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Zsyp jest całkowicie bezpieczny, bo drzwiczki do niego mogą być na takiej wysokości jak chcesz. Wygląda to jak półka, kto nie wie co to jest, myśli że to szafka łazienkowa No właśnie zapomniałam sierota napisać , że miejsce na zsyp mogę mieć jedynie przy ściance kolankowej a to 100 cm - więc dzieciaki sięgną.. W innym wypadku faktycznie - można wstawić drzwiczki "szafkowe" tyle, że na wysokości np. 150 cm i wszystko gra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 28.01.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A nie wystarczy jakiś "antydzieciowy" patent do zamknięcia tego zsypu? Takie jakie stosuje się do kuchennych szafek lub szuflad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.01.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Albo tymczasowo (do momentu nabrania przez dzieci instynktu samozachowawczego) czymś to zastawiać. Jakimś dużym kwiatkiem, przesuwaną półeczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 28.01.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 też planuję, cały czas się zastanawiam co dać do dołu rura jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 28.01.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Znalazlem cos takiego w temacie http://forum.muratordom.pl/zsyp-na-bielizne,t123069.htm http://forum.muratordom.pl/zsyp-na-bielizne,t9987.htm http://www.dachy.org/forum/index.php?action=topic&id=3499 http://napierala.info/blog/?&blogid=1&archive=2005-12 moze ktos znajdzie cos ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 28.01.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Wielkie dzięki raffan Wpisywałam w wyszukiwarkę słowo zsyp ale nie pokazywało żadnych wyników Ładnie wygląda ta metalowa pokrywa - niestety dla dzieciów się nie nadaje. Ktoś napisał, że jego znajomi zamontowali elektrozamek. Cholera, faktycznie dobra rzecz, ale zabawy z zamontowaniem pewnie też od cholery... kompletnie nie wiedziałabym jak to zrobić... Cieszynianka - tak właśnie stwierdziłam, że jak nic nie wymyślę, to zsyp zrobię, ale przez przez parę lat będzie zamknięty na stałe, tzn. nieużywany dopóki dzieciaki nie podrosną. Jacki - ja daję zwykłą pcv od kanalizy. Podobno ppoż nie wzezwalają na taką rurę ale co tam - to nie kotłownia tylko osobna pralnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts