Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykonawcy Podlasia

Recommended Posts

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...

Witam,

chciałbym wyrazić swoją opinię o firmie Fagro Dach. Mój problem z dachem zaczął się ubiegłej zimy rok po wykonaniu roboty. Po opadach sniegu i po mrozie przyszła pora na odwilż, pewnego dnia gdzy zaszedłem na budowę zobaczyłem zacieki w szystkich pomieszczeniach na poddasz po głębszej analizie czyli sprawdzeniu skad wzieła sie woda doszedłem do wniosu że pochodzi ona z topniejącego śniegu zalegającego miedzy blacho dachówką a membrana paroprzepuszczalną. Niezwłocznie złożyłem reklamację w owej firmie miało to miejsce w styczniu 2010 roku. Po kilku tygodniach a może i minęło ze 2 miesiące nie dostałem od firmy żadnej odpowiedzi, więc pofatygowałem się tam osobiście. Szefa nie zastałem ale umówiłem się z nim na spotkanie, do spotkanie doszło wydawał się na porządnego, ale to tylko na pozór. Poinformował mnie, że w kwietniu wpadnie jego człowiek zobaczyć co się tam dzieje dokładnie, ale ten kwiecień był trochę przesadzony i pojawił się we wrześniu, myślał że może znajdzie tam zalegający śnieg. Po wizycie stwierdził, że nie widzi tutaj żadnych wad itp. Po kilku dniach otrzymałem notatkę, że nie stwierdzono żadnych wad, ale jakby jakieś się pojawiały, żebym niezwłocznie skontaktował się z ich firmą. Zrobiłem to jak problem ponownie wystąpił tej zimy, a tu znowu zero odzewu prawie znikomy kontakt z dyrektorem i szefem, którzy się zajęli tą sprawą. Ale po kilku godzinach siedzenia na telefonie niby coś wskórałem mają przyjechać jutro i naprawić dach. Ale jest jeszcze jedna kwestia odszkodowanie za szkody wyrządzone w grudniu tego roku które się pojawiły po roztopach śniegu, żadna osoba mi niemożne na to pytanie odpowiedzieć jak to u nich wygląda jedynie szef, ale ja z tym bałwanem już mam dość rozmawiać. A tak poza tym do wykonania prac wynajęli jakiegoś Cześka. Teraz zacznie się batalia o odszkodowanie już powoli opadam z sił, jak nie załatwią tej kwestii jak należy sprawę skieruję do sądu. Bo ile to można czekać.

Pozdrawiam i odradzam tą firmę, zapewne każda inna byłaby lepsza. A tak poza tym nie wymieniłem tutaj jeszcze kilku wątków bo brak słów na to co oni robią w tej firmie.

• 3 years później...