Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieuczciwy studniarz Grzegorz Kosmala

Recommended Posts

Witam,chciałbym ostrzec wszystkich przed panem Grzegorzem Kosmalą z okolic Brzozowa ktory podaje się za osobę świadczącą usługi w zakresie studniarstwa.Otóż ten pan po wykopaniu kilku metrów dziury na mojej działce,pobraniu zadatku i sporej kwoty pieniedzy na kupno kręgów betonowych delikatnie mówiąc ulotnił się .Nie odpowiada na moje telefony a gdy uda mi się do niego dodzwonić z zastrzeżonego numeru zachowuje sie bardzo chamsko i wulgarnie.Dlatego przestrzegam wszystkich przed wdaniem się w jakąkolwiek współpracę z tym oto psedostudniarzem.Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie się podzielę wiedzą na temat tego pana.Mój email [email protected] A tak swoją drogą czy ktoś miał jakąś przygodę z tym panem (niekoniecznie tak niemiłą jak ja)lub temu podobne przypadki i jak rozwiązaliście takie problemy.Czekam na opinie.

• 1 month później...

zgłosiliście oszustwo na Policję?

oszustwo

ciężar gatunkowy: występek

przepis karny: art. 286 K.k.

grożąca kara: pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat

forma winy: umyślna w zamiarze bezpośrednim

odpowiedzialność nieletnich: nie

typ kwalifikowany / uprzywilejowany: tak

Tak ,ja zgłosiłem sprawę do prokuratury na dzień dzisiejszy sprawa jest przydzielona do prokuratora a czy już zostały podjęte jakieś czynności na razie nie wiem.Mam nadzieję,że potraktują to w miarę poważnie i zajmą się tą sprawą.Ja zostałem oszukany na kwotę 3600zł.Nie wiem jak to wygląda w praktyce,gdyż nigdy nie miałem z z czyms takim do czynienia.

• 4 months później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...

Temida nierychliwa, ale sprawiedliwa.

Gratulacje, że nie odpuściłeś. Mi co prawda udało się podczas budowy uniknąć takich ludzi, ale kolega ma podobny problem. Wręczył 10 tys. PLN zaliczki i kontrahent zapomniał dostarczyć towar. Dziś ściga Go komornik. Co miesiąc ściąga 70 zł... Potrwa to ze 25 lat, ale kolesiowi nikt nie odpuścił - nie Jego jednego oszukał....

Pozdrawiam

macst