Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

eeee, ty piszesz z Kostrzy tak? bo ja z Kostrzy biorę kostkę 4/6 za 148 zł/t., loco

bagi są moje. jeżeli to ta sama Kostrza, z której ty piszesz a ja kupuje kostkę, to sprzedajesz swoją za drogo. chyba, że bierzesz ją z innej Kostrzy niż ta, w której są kamieniołomy granitu ;)

eeee, ty piszesz z Kostrzy tak? bo ja z Kostrzy biorę kostkę 4/6 za 148 zł/t., loco

bagi są moje. jeżeli to ta sama Kostrza, z której ty piszesz a ja kupuje kostkę, to sprzedajesz swoją za drogo. chyba, że bierzesz ją z innej Kostrzy niż ta, w której są kamieniołomy granitu ;)

jeżeli ty kupujesz za 148 netto i to w dodatku 4/6 to sprzedawca raczej nie prowadzi interesu legalnie , cudów nie ma , na czymś musi oszczędzać , na jakości , ludziach , zusie , skarbówce a może na materiale ? przerabia jakiś syf a ty to dalej puszczasz "łosiom" . tak czy siak to raczej ci nie uwierzę w cenę 148zł , chyba że udowodnisz ?

ściema? wiara? równie dobrze możesz to okreslić jako: plac zabaw.

wiesz dlaczego masz takie koszty?

bo:

1) jesteś pośrednikiem, który kupuje kostkę granitową w Kostrzy na kilogramy, co więcej: nie masz tyle kapitału by za te kilogramy płacić przy odbiorze.

albo:

2) kupiłes na allegro szlifierke kątową i małą tarczę do cięcia kamienia po to, by całymi dniami wycinac z resztek produkcyjnych kostkę.

albo:

masz pozwolenie na wydobycie granitu, ba! masz nawet własne, rodzinne złoże na działce. masz łupiarki, traki itp itd., ale wykombinowałeś sobie, że ceny materiałów budowlanych mają być takie jak dwa lata temu. nie przewidziałeś, że złoto w eldorado się wyczerpało?

podpisz weksel kupiecki, płać z zerowym terminem płatności przy odbiorze, odbieraj własnym transportem, to gwearantuję ci, że w Kostrzy kupisz kostkę w cenie 148 zł / t. (min. 24 t.)

z handlowym pozdrowieniem :)

albo:

masz pozwolenie na wydobycie granitu, ba! masz nawet własne, rodzinne złoże na działce. masz łupiarki, traki itp itd.,

zgadłeś !!! , dlatego wiem co i ile kosztuje , ok , znalazłeś desperata który sprzedaje ci w tej cenie bo bierzesz bardzo dużo , napisz więc ile ty wołasz za kostkę od swoich klientów ? bo jak rozumiem jesteś pośrednikiem ?

jeśli to nie problem dla ciebie to napisz na p.w. kto w kostrzy jest takim desperatem .