adam-ck 10.02.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Aż nie śmiem prosić...pablitoo, weż zwykłą płytę styro np. 5 cm pokryj ją jakąś cienką warstwą tynku (kleju) odczekaj dłuższą chwilę, zrób zdjęcie z kubkiem umieszczonym z tylu blisko płyty...może będziemy pierwsi... No niestety - nie teraz - jestem na urlopie - wypoczywam aktywnie kładąc gładzie i szlifując ściany W przyszłym tygodniu coś pomyślimy i pokombinujemy tudzież potestujemy . Hej - cześć pracy . PS. Ale cały czas czekam jak Adam_ck napisze wreszcie z czego ma te ściany konstrukcyjnie wykonane - każda warstwa po warstwie . Napisze jasno i wyraźnie - dodam Ok tylko napisz jak mam to zrobić - rozkuć ścianę ????? o styropianie już pisałem. Pozdrav. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.02.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ok tylko napisz jak mam to zrobić - rozkuć ścianę ????? o styropianie już pisałem. Pozdrav. Szpikulec w ścianę - załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.02.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Wiertarka, wiertło "60" i jeden odwiert (potem zapiankowany).Sam pewnie chcesz wiedzieć co jest...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 10.02.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ok tylko napisz jak mam to zrobić - rozkuć ścianę ????? Wystarczy przewiercić. Otwór mo.zna potem wypełnić pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.02.2009 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 (...) Ale cały czas czekam jak Adam_ck napisze wreszcie z czego ma te ściany konstrukcyjnie wykonane - każda warstwa po warstwie . Napisze jasno i wyraźnie - dodam Ok tylko napisz jak mam to zrobić - rozkuć ścianę ????? o styropianie już pisałem. Pozdrav. Adam_ck - nikt nie każe Ci rujnować elewacji - ja piszę to biorąc pod uwagę swoje doświadczenia - ja po prostu nie potrafiłbym spać jakbym nie wiedział TAK PODSTAWOWEJ RZECZY O MOIM DOMU - i tyle ... Konstrukcja Twojej ściany to zagadka - po prostu zagadka - i na dodatek dodam - nielogiczna ... A to naprawdę ważna rzecz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 20.02.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 no i co z ta sciana? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.02.2009 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 no i co z ta sciana? pzdr Cisza w eterze - nic dalej nie wiadomo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.02.2009 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Reaktywacja wątku : - dzięki uprzejmości kolegi Lookita - zamieszczam termofotkę jego zewnętrznej elewacji - YTONG 40cm odmiana 400 : http://img7.imageshack.us/img7/8716/8ed616ade9441d0a.jpg Mamy więc fotę ściany 1W z widocznym rysunkiem bloczków i fug ... Kamera FLIR model T 400 . Podstawowe interesujące nas dane :- rozdzielczość termiczna : 0,05 stopnia ( przy 30 stopniach ) - dokładność plus/minus 2%- przetwornik 320x240 pixeli DANE TECHNICZNE - FLIR T400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.02.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 co ma byc w tym zdjeciu dziwnego lub zaskakujacego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.02.2009 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 co ma byc w tym zdjeciu dziwnego lub zaskakujacego? Ściana 1W - rysunek krawędzi i kształtów bloczków - widoczne fugi i spoiny - to odnośnie termofot elewacji kolegi adama_ck który uparcie twierdzi że jego ściana jest ocieplona styropianem . Termowygląd tych obydwu ścian jest bardzo podobny - to w kwestii mojego zdania w tym temacie - a mianowicie - nie wierzę w ocieplenie styropianem ściany kolegi adama_ck ... A poza tym są to kolejne foty ścian zewnętrznych - może kolega Lookita zamieści więcej swoich zdjęć termowizyjnych - zobaczymy jak wygląda termownętrze jego domu ... - zawsze to jest kolejne doświadczenie w kwestii interpretacji takich zdjęć i genezy popełniania błędów budowlanych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 21.02.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Najciekawsze rzeczy widać w oknie : cieplejsze szprosy, a w widoku wnętrzaobszar ciepły, a powyżej zimno... Dlaczego akurat tam zimno...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.02.2009 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Najciekawsze rzeczy widać w oknie : cieplejsze szprosy, a w widoku wnętrza obszar ciepły, a powyżej zimno... Dlaczego akurat tam zimno...? Dokładnie - nie zwróciłem na to uwagi - połowa okna ciepła - druga połowa zimna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.02.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 niesmiało... rolety? od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 21.02.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 ...bedzie wiecej fotek,mysle,na ktory serwer je wpakowac....co do okna,nie pamietam,czemu tak wyszlo,gosc czasem cos odnosil do nieba,moze tu cos kamerka zapamietala z ust. w poprzednim ujeciu...mam inne fotki...okna sa cale jednakowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.02.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 co ma byc w tym zdjeciu dziwnego lub zaskakujacego? Ściana 1W - rysunek krawędzi i kształtów bloczków - widoczne fugi i spoiny - to odnośnie termofot elewacji kolegi adama_ck który uparcie twierdzi że jego ściana jest ocieplona styropianem . Termowygląd tych obydwu ścian jest bardzo podobny - to w kwestii mojego zdania w tym temacie - a mianowicie - nie wierzę w ocieplenie styropianem ściany kolegi adama_ck ... A poza tym są to kolejne foty ścian zewnętrznych - może kolega Lookita zamieści więcej swoich zdjęć termowizyjnych - zobaczymy jak wygląda termownętrze jego domu ... - zawsze to jest kolejne doświadczenie w kwestii interpretacji takich zdjęć i genezy popełniania błędów budowlanych ... skoro tak twierdzi to niech mu bedzie. bledy popelniaja projektanci (czasem mam wrazenie, ze biora za to kase od wymienianego w projekcie producenta np. pieca lub zakladu energetycznego, gazowniczego itp.) jednym slowem juz od fundamentow masa mostkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.02.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 skoro tak twierdzi to niech mu bedzie(...). Nie no - oczywiście - mnie tam jego ściany to .... - wiecie Chodzi stricte o kwestię poznawczą - wiedzę i interpretację takich fotek ... Dlaczego jest tak jak jest - a nie inaczej ... Jest to niewątpliwie nierozwiązana zagadka która wygenerowała ciekawą dyskusję - niestety nie zakończoną żadnymi wnioskami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 21.02.2009 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 niesmiało... rolety? od wewnątrz? - a może firaneczki do pół okna a'la zazdroski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 21.02.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 nie,q...e mam nadmuch do polowy oienka,taki kaprysik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 21.02.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 a lkewa krawędź zdjęcia...?? ta żółta linia pionowa... co to za most..??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 21.02.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 W poradniku Ytonga: http://www.xella.pl/downloads/pol/product/Poradnik_-_Murowanie_z_YTONGa_2008.pdf na str. 5 są dwa zdjęcia termow. To jedno z nich: http://img11.imageshack.us/img11/1425/dwuwarst.png Ściana DWUWARSTWOWA ! Przechwałki Ytonga czy rzeczywistość ? No i jakie docieplenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts