marcinp_KRK 28.01.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Szanowanie,Kończę roboty z G-K na poddaszu i mam małą zagwozdkę. Chcę w najbliższym czasie pokryć praktycznie całość podłóg (wylewki) na poddaszu czymś, co zabezpieczy je przed niszczeniem podczas chodzenia po nich, a co za tym idzie - pyleniem się z nich. Zastanawiam się nad pomalowaniem jednokrotnym wylewek betondurem - a dopiero za jakiś czas położeniem właściwych pokryć (płytki, parkiet, wykładzina).Jak to widzicie? Czy nie będzie później problemów z położeniem na betondur np kleju do płytek czy parkietu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.01.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 a co rozumiesz poprzez "za jakiś czas" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinp_KRK 28.01.2009 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 a co rozumiesz poprzez "za jakiś czas" Pare miesiecy, moze pol roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.01.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 to myślę, że nie masz się czym przejmować. Przez pierwsze miesiące podłoga i tak musi wyschnać, więc jej nie zamalujesz. A do końca nie będziesz wiedzieć, czy już wyschła, więc jej i tak nie zamalujesz Ja swoje wylewki miałem robione koło czerwca. Wczoraj zamiastałem wiatrołap i praktycznie żadnych dużych ubytków. A że to wejście główne więc najbardziej eksploatowane. Za jakiś miesiąc może pojawią się tam dopiero kafle. Nawet nie jest jeszcze zagruntowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinp_KRK 28.01.2009 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 to myślę, że nie masz się czym przejmować. Przez pierwsze miesiące podłoga i tak musi wyschnać, więc jej nie zamalujesz. A do końca nie będziesz wiedzieć, czy już wyschła, więc jej i tak nie zamalujesz Ja swoje wylewki miałem robione koło czerwca. Wczoraj zamiastałem wiatrołap i praktycznie żadnych dużych ubytków. A że to wejście główne więc najbardziej eksploatowane. Za jakiś miesiąc może pojawią się tam dopiero kafle. Nawet nie jest jeszcze zagruntowane Wylewki byly juz zrobione pol roku temu, są suche. Po prostu nie mam kiedy teraz zabrać się za podłogi i szukam tymczasowego zabezpieczenia zeby sie nie pyliło z posadzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musta 28.01.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Milem kiedys problem z pyleniem wylewek po remoncie. Polecono mi pomalowac wylewke srodkiem gruntujacym typu Unigrunt.Kupilem szczotke na kiju (co by sie nie schylac) i raz dwa pomalowalem. Oczywiscie po uprzednim zamieceniu. Bardzo pomoglo, kosztowalo malo a to chyba nie wiaze tak mocno wilgoci w podlozu jak farby na beton. musta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts