Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Betondur jako tymczasowa powłoka?

marcinp_KRK

Recommended Posts

Szanowanie,

Kończę roboty z G-K na poddaszu i mam małą zagwozdkę. Chcę w najbliższym czasie pokryć praktycznie całość podłóg (wylewki) na poddaszu czymś, co zabezpieczy je przed niszczeniem podczas chodzenia po nich, a co za tym idzie - pyleniem się z nich. Zastanawiam się nad pomalowaniem jednokrotnym wylewek betondurem - a dopiero za jakiś czas położeniem właściwych pokryć (płytki, parkiet, wykładzina).

Jak to widzicie? Czy nie będzie później problemów z położeniem na betondur np kleju do płytek czy parkietu?

to myślę, że nie masz się czym przejmować. Przez pierwsze miesiące podłoga i tak musi wyschnać, więc jej nie zamalujesz. A do końca nie będziesz wiedzieć, czy już wyschła, więc jej i tak nie zamalujesz :D

Ja swoje wylewki miałem robione koło czerwca. Wczoraj zamiastałem wiatrołap i praktycznie żadnych dużych ubytków. A że to wejście główne więc najbardziej eksploatowane. Za jakiś miesiąc może pojawią się tam dopiero kafle. Nawet nie jest jeszcze zagruntowane ;)

to myślę, że nie masz się czym przejmować. Przez pierwsze miesiące podłoga i tak musi wyschnać, więc jej nie zamalujesz. A do końca nie będziesz wiedzieć, czy już wyschła, więc jej i tak nie zamalujesz :D

Ja swoje wylewki miałem robione koło czerwca. Wczoraj zamiastałem wiatrołap i praktycznie żadnych dużych ubytków. A że to wejście główne więc najbardziej eksploatowane. Za jakiś miesiąc może pojawią się tam dopiero kafle. Nawet nie jest jeszcze zagruntowane ;)

Wylewki byly juz zrobione pol roku temu, są suche. Po prostu nie mam kiedy teraz zabrać się za podłogi i szukam tymczasowego zabezpieczenia zeby sie nie pyliło z posadzek.

Milem kiedys problem z pyleniem wylewek po remoncie.

Polecono mi pomalowac wylewke srodkiem gruntujacym typu Unigrunt.

Kupilem szczotke na kiju (co by sie nie schylac) i raz dwa pomalowalem. Oczywiscie po uprzednim zamieceniu.

Bardzo pomoglo, kosztowalo malo a to chyba nie wiaze tak mocno wilgoci w podlozu jak farby na beton.

musta