Pinus 09.11.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 ale co znaczy na rododendrona pudlo kartonowe nalozyc i ma byc pusto w srodku? taka czape? ja mam malutkie rd wiec by mi weszlo a azalie tez tak zapakowac? Znaczy, dobrze myślisz Azalie japońskie też możesz w ten sposób przykryć. Azalie wielkokwiatowe (zrzucajace lliście) nie wymagają okrywania. Z nakładaniem tych pudeł to jeszcze poczekaj do większych mrozów. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 09.11.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 09.11.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 a roslinom nie bedzie zle ze pod takim pudlem jest ciemno? przez kilka miesiecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 09.11.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 a roslinom nie bedzie zle ze pod takim pudlem jest ciemno? przez kilka miesiecy? A komu w pudle jest dobrze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 09.11.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 11.11.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Och, warszawiacy mają dobrze... a w Beskidach mata słomiana, to rzecz nieznana! Pytałam w hurtowniach - nikt nic nie wie a tu, proszę, po 16zł !!!!!!!!!!!!!!! i to wielkokrotnego użytku - ociepla i zapewnia wentylację. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/701320_mata_slomiana_maty_slomiane_budowlane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 11.11.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 czy malutka azalie japonska na skalniaku przykryc - jesli tak to czym - bo cala gorka jest obsypana zwirem i jak nasypie kopczyk z kory czy ziemi to na wiosne bede miala ta ziemie na kamykach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 11.11.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 czy malutka azalie japonska na skalniaku przykryc - jesli tak to czym - bo cala gorka jest obsypana zwirem i jak nasypie kopczyk z kory czy ziemi to na wiosne bede miala ta ziemie na kamykach Pytałaś już o to kilka postów wyżej i otrzymałaś odpowiedź .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 11.11.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 eee tamte byly zwykle a ta jest specjalna malutka z natury dzis zakopywalam reszte maluchow i ta jedna mi zostala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 11.11.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Poszukaj mniejszego pudła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 11.11.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Zygmor liczę na Ciebie i Twój las http://images31.fotosik.pl/41/b14a3f0944ae23a7m.jpg meconopsis grandis (Himalayan Blue Poppy) , kwaśnolubna, do cienia, można rozmnażać z nasion ale kwitnie dopiero po trzech latach, do tego nasiona muszą być świeże i przechowane w lodówce do wysiewu wiosną może ją masz i dorzucisz trochę praktycznych wskazówek miłośniczce rododendronów i nie tylko, jak widzisz staram się poszerzyć kolelkcję i w dodatku żeby nie było konkurencji w czasie kwitnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 12.11.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Miło że się starasz, nie znam tego maczka, ale liczę na kilka nasion na jesieni.O ile opisywał go Radziul w swoich "Skalniakach" to napiszę, bo jak widzę to nawet w internecie mało na ten temat. Po prostu posadź przy różanecznikach i zobaczymy. Ale przede wszystkim o fotki poproszę z ogródka jak zakwitnie.Tu znalazłem garść informacji o nimhttp://www.swiatkwiatow.pl/mekonops-wielki-8211-meconopsis-grandis-id349.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 12.11.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 tu jest więcej http://www.meconopsis.org/pages/reportsmeetings.html wyobrażasz sobie w swoim lesie? http://images32.fotosik.pl/42/83e5dcc500ea493dm.jpg http://images34.fotosik.pl/41/4cce5a9184bd1378m.jpg zdjęcia ze strony The Meconopsis Group. 1. Visitors to the garden of a member, Tom Shearer2. Karpa (czyli nie jest monokarpiczna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 15.11.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 ja mam pytanie o azalie doniczkowa, kupilam dzis 3 ladne okazy w hurtowni kwiaciarskiej, w polowie juz przekwitle ale za to za 3 zl pan sprzedawca kazal je trzymac w chlodnym pomieszczeniu ale nie umial sprecyzowac ile ma byc tam stopni - czy ktos wie, probowal takie kwiatki "przetrzymac"? marza mi sie w donicach wiosna/latem na tarasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 15.11.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 To pewnikiem domowa, azalia indyjska A chłodne i jasne oznacza pewnie 8-10C, czyli spoczynkową chłodną i wilgotną, chińską "zimę". Więcej tu: http://www.tomaszewski.pl/english/kwiatmiesiaca/glowny.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez_30 15.11.2007 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Moja mama przechowuje wiele roślin (lantany, oleandry, fuksje itd) w jasnej piwnicy, gdzie temperatura nie przekracza 10 stopni, a także w nieogrzewanym budynku gospodarczym, gdzie pewnie temp. spada poniżej 0. Trzeba tylko pilnować żeby nie zasuszyć korzeni, czyli na tydzień, dwa podlać delikatnie. Nawet rośliny któe nie gubią liści dobrze to znoszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 16.11.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 dziekuje wszystko sie zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 16.11.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 a te kwiatki wlasnie od tych Tomaszewskich na Al Krakowskiej, od lat tam kupuje, mojego wielkiego banana tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez_30 17.11.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Czy ma ktoś w swoim ogrodzie fińskie odmiany rododendronów? Podobno są bardzo wytrzymałe na mróz (wytrzymują nawet 30 stopniowe mrozy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 17.11.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Yhmmmm, mam oklepany Universitet Helskinki. Nie trzeba okrywać. Poleca go P. Ciepłucha )) Link do Jego strony jest w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts