zaprawa 28.01.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam wszystkich Zabieram się właśnie za życiową inwestycję i od razu mam poważny problem. Przez moją działkę przebiega kabel oświetleniowy. Okazuje się , że prawdopodobnie będę musiał wystąpić o zezwolenie na przebudowę tego łącza. Problem w tym, że będą to duże koszty i najważniejsze - sąsiad może się nie zgodzić na prowadzenie takich prac u niego na działce. Czy rzeczywiście nie można np. wykorzystać jakiś rur w, których ten kabel byłby poprowadzony.? Zaznaczę, że chodzi o długość jakieś 10m. Proszę o jakieś dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 28.01.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 kabel oświetleniowy... czyli jak? oświetla Ci za darmochę działkę? i Ty chcesz go usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.01.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 kabel oświetleniowy... czyli jak? oświetla Ci za darmochę działkę? i Ty chcesz go usunąć? Bo oświetla działkę pod ziemią, a to dobre dla dżdżownic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 28.01.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 moze troche prundu z kabelka puscic w ziemie a wylazace dzownice zabrac... na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.01.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 moze troche prundu z kabelka puscic w ziemie a wylazace dzownice zabrac... na ryby a jak wylezą górniki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaprawa 29.01.2009 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Macie racje. Zostawię ten kabel, górnikom będzie się lepiej pracować a przy okazji znajdą sobie "dzownice" na rybki i wszyscy będą mieli dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.01.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam wszystkich Przez moją działkę przebiega kabel oświetleniowy. Okazuje się , że prawdopodobnie będę musiał wystąpić o zezwolenie na przebudowę tego łącza. Problem w tym, że będą to duże koszty i najważniejsze - sąsiad może się nie zgodzić na prowadzenie takich prac u niego na działce. Czy rzeczywiście nie można np. wykorzystać jakiś rur w, których ten kabel byłby poprowadzony.? Zaznaczę, że chodzi o długość jakieś 10m. Proszę o jakieś dobre rady Skąd wiesz że przełożenie kabla o 10m to duże koszta? Dlaczego chcesz przekładac go także u sąsiada ? Budujesz dom w granicy ? I chyba najważniejsze w czym przeszkda kabel w fundamncie ? Czy przeszkdza fakt że siedzi w ziemi i wołabyś go do sąsiada eksmitować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.02.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Przez moją działkę przebiega kabel oświetleniowy. Okazuje się , że prawdopodobnie będę musiał wystąpić o zezwolenie na przebudowę tego łącza. Problem w tym, że będą to duże koszty i najważniejsze - sąsiad może się nie zgodzić na prowadzenie takich prac u niego na działce. że tylko spytam: i o tym wszystkim dowiedziałeś się po zakupie działki .... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaprawa 03.02.2009 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Skąd wiesz że przełożenie kabla o 10m to duże koszta? Dlaczego chcesz przekładac go także u sąsiada ? Budujesz dom w granicy ? I chyba najważniejsze w czym przeszkda kabel w fundamncie ? Czy przeszkdza fakt że siedzi w ziemi i wołabyś go do sąsiada eksmitować 10m będzie miał fundament. Zmiana położenia kabla to około 60m. Kabel jest grubości 124-125 coś koło tego. Koszty będą spore bo ja muszę pokryć koszty kabla, robocizny, rozebrania i złożenia chodnika ( pod którym będzie przebiegał). I najważniejsze - mi kabel w fundamencie w niczym by nie przeszkadzał ale TAK NIE WOLNO powiedział mi Pan w energetyce. Kabel nie może przebiegać pod fundamentem ani w fundamencie. Działki nie kupowałem (należała do moich rodziców - od dawna ) Dzisiaj będę może coś wiedział więcej to dam dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts