szalop 28.01.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam.W chwili obecnej jestem na etapie wyboru systemu ogrzewania C.O i C.W.U.Dom ma pow. 100m2 ,Sciana z maxa +15 cm steropianu,poddasze nieużytkowe ,dach ocieplony -wełna skalna 20 cm itd..Interesuje mnie kocioł na pellet i w związku z tym chciqaałem zapytać czy ktoś z Was może stosuje takie rozwiązanie .Jaki kocioł wybrać,i ile mniejwięcej wynoszą koszty takiego grzania.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.01.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 mają, stosują i opisują. Zajrzyj do archiwum - polecam przez google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 28.01.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 mam ogrzewanie na brykiety trocinowe - lepszego nie chcę Dom 120 m2 plus grzana piwnica W domu tem. 22 stopniepiwnica 18 stopni Koszt ogrzewania domu 3 tys. na cały rok z ciepłą wodą łącznie.Czysto i ekologicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 30.01.2009 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Moje doświadczenie z ogrzewania peletem to woreczek 25 kg na dzień. Resztę możesz policzyć sobie samemu i zdecydowaćWiadome że wszystko zalezy od powierzchni domku i jego izolacji ale swojego czasu sprawdzalem jak inni na tym wychodzą i było podobnie. Widać że nie należy do najtańszego ogrzewania. Z drugiej strony jest to dość wygodne i nie ma syfu jak w przypadku węgla czy ekogroszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 30.01.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jesteś pewien że chcesz w tak niewielkim domku zainstalować jeden z najdroższych pieców? Ja mam 110 m, uważam że to jest zbyt droga inwestycja jak na ten metraż To już ekogroch lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.01.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jesteś pewien że chcesz w tak niewielkim domku zainstalować jeden z najdroższych pieców? Ja mam 110 m, uważam że to jest zbyt droga inwestycja jak na ten metraż To już ekogroch lepszy I niektórzy z sukcesem zaczeli opalać pelletem w piecach ekogroszkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts