toom 28.01.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Szukałem na forum i nie odnalazłem jasnej odpowiedzi (może źle szukałem?) Pytanie moje jest takie: TYNKI GIPSOWE MASZYNOWE LEPIEJ ROBIĆ BAUMIT CZY KNAUF? Słyszałem wiele opini na temat Knaufa - raczej negatywnych, a czy ktoś mi odpowie coś na temat tynków BAUMIT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 29.01.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Szukałem na forum i nie odnalazłem jasnej odpowiedzi (może źle szukałem?) Pytanie moje jest takie: TYNKI GIPSOWE MASZYNOWE LEPIEJ ROBIĆ BAUMIT CZY KNAUF? Słyszałem wiele opini na temat Knaufa - raczej negatywnych, a czy ktoś mi odpowie coś na temat tynków BAUMIT? Materialy kazdej z tych firm sa dobre ,wiecej zalezy od ekipy ktora te tynki robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toom 02.02.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Szukałem na forum i nie odnalazłem jasnej odpowiedzi (może źle szukałem?) Pytanie moje jest takie: TYNKI GIPSOWE MASZYNOWE LEPIEJ ROBIĆ BAUMIT CZY KNAUF? Słyszałem wiele opini na temat Knaufa - raczej negatywnych, a czy ktoś mi odpowie coś na temat tynków BAUMIT? Materialy kazdej z tych firm sa dobre ,wiecej zalezy od ekipy ktora te tynki robi Dzięki za odpowiedź. Słyszałem, że tynki KNAUF pomimo dobrego tynkarza nie wychodzą "idealnie", a minowicie są żółtawe i jak się pomaluje towidać takie małe "dziórki". Zastanawiam się, czy podobnie jest z tynkami BAUMIT??? Czy ma ktoś z forumowiczów u siebie tynki tej firmy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 03.02.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Ja mam tynki Baumitu, sąsiadka ma Knaufa. Moje są żółtawe, jej jakby niebieskawe - bardziej białe. Co do gładkości - to pewnie zależy od ekipy, moje są idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toom 04.02.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ja mam tynki Baumitu, sąsiadka ma Knaufa. Moje są żółtawe, jej jakby niebieskawe - bardziej białe. Co do gładkości - to pewnie zależy od ekipy, moje są idealne. Dzięki z odpowiedź. Ja się chyba zdecyduja na BAUMIT. Za dwa tygodnie wchodzi ekipa, która opinie ma bardzo dobre. Przekonamy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.02.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 U mnie sa knauf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 12.02.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Jeden z potencjalnych wykonawców radził mi Baumit bo podobno twardsze niż Knauf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 13.02.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jeden z potencjalnych wykonawców radził mi Baumit bo podobno twardsze niż Knauf Ja mam porównanie i IMO są bardziej miękkie. Ale generalnie - gipsowe są, ekhm, niezbyt twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toom 13.02.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Mi mój kierownik budowy bardzo odradza KNAUFA i dlatego jakoś bardziej mnie przekonuje BaUMIT. Najważniejsze dla mnie jest to, aby były wykonane na tyle gładko, abym nie musiał kłąść dodatkowo gładzi. Muszę szukać oszczędnoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.02.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja mialam knaufa w poprzednim miejscu zamieszkania i teraz tez, jestesmy zadowoleni i gdybym ponownie robila tez by to byl knauf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toom 14.02.2009 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja mialam knaufa w poprzednim miejscu zamieszkania i teraz tez, jestesmy zadowoleni i gdybym ponownie robila tez by to byl knauf. Mam pytanie: Czy od razu po gipsowaniu malowaliście, czy wcześniej kładliście gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 14.02.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja na baumitowe, dobrze położone, gładzi już nie potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 14.02.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ile płaciliście za takie gładkie tynki maszynowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CONTEL - REAKTYWACJA - 15.02.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 mam knaufa maszynowe i są idealne , nie trzeba było robić gładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 15.02.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 jak Baumit jest taki miękki jak Knauf, to do dupy z takimi tynkami. u mnie jest Knauf i porażka jak dla mnie. Mocniej się oprzesz i jest ślad. Nigdy gipsowych tynków. Jak bym robił teraz, to tylko cw i na to gładż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 15.02.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Niestety - Baumit jest miękki jak masło. Ale gipsowe po prostu takie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek1973 22.02.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Baumit lekki jest zdecydowanie bardziej gładszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.02.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Ja mialam knaufa w poprzednim miejscu zamieszkania i teraz tez, jestesmy zadowoleni i gdybym ponownie robila tez by to byl knauf. Mam pytanie: Czy od razu po gipsowaniu malowaliście, czy wcześniej kładliście gładź? Jak robilismy knauf w mieszkaniu to od razu malowalismy, a w domu na knaufa kladl malarz gladz z wiaderka taka przezroczysta gotowa na grubosc 1-2 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 24.02.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 jak Baumit jest taki miękki jak Knauf, to do dupy z takimi tynkami. u mnie jest Knauf i porażka jak dla mnie. Mocniej się oprzesz i jest ślad. Nigdy gipsowych tynków. Jak bym robił teraz, to tylko cw i na to gładż. ja się opieram , goście i śladów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.02.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 jak Baumit jest taki miękki jak Knauf, to do dupy z takimi tynkami. u mnie jest Knauf i porażka jak dla mnie. Mocniej się oprzesz i jest ślad. Nigdy gipsowych tynków. Jak bym robił teraz, to tylko cw i na to gładż. Co Wy z tymi sladami na tynkach gipsowych macie . U nas i sa psy i czesto "warjujemy" z mezem i synem i wtedy na zadne sciany nie uwazamy, a sa testowane porzadnie przy naszych wyglupach i nie ma zadnych sladow. Jak niose drabinke czy stolek to tez nieraz pukne i jest ok. Musialabym chyba mlotkiem walic zeby cos odpadlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts