Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TYNKI GIPSOWE MASZYNOWE

Recommended Posts

Szukałem na forum i nie odnalazłem jasnej odpowiedzi (może źle szukałem?)

Pytanie moje jest takie:

TYNKI GIPSOWE MASZYNOWE LEPIEJ ROBIĆ BAUMIT CZY KNAUF?

Słyszałem wiele opini na temat Knaufa - raczej negatywnych, a czy ktoś mi odpowie coś na temat tynków BAUMIT?

Materialy kazdej z tych firm sa dobre ,wiecej zalezy od ekipy ktora te tynki robi :D

Szukałem na forum i nie odnalazłem jasnej odpowiedzi (może źle szukałem?)

Pytanie moje jest takie:

TYNKI GIPSOWE MASZYNOWE LEPIEJ ROBIĆ BAUMIT CZY KNAUF?

Słyszałem wiele opini na temat Knaufa - raczej negatywnych, a czy ktoś mi odpowie coś na temat tynków BAUMIT?

Materialy kazdej z tych firm sa dobre ,wiecej zalezy od ekipy ktora te tynki robi :D

Dzięki za odpowiedź. Słyszałem, że tynki KNAUF pomimo dobrego tynkarza nie wychodzą "idealnie", a minowicie są żółtawe i jak się pomaluje towidać takie małe "dziórki". Zastanawiam się, czy podobnie jest z tynkami BAUMIT??? Czy ma ktoś z forumowiczów u siebie tynki tej firmy???

Ja mam tynki Baumitu, sąsiadka ma Knaufa. Moje są żółtawe, jej jakby niebieskawe - bardziej białe. ;) Co do gładkości - to pewnie zależy od ekipy, moje są idealne. 8)

Dzięki z odpowiedź.

Ja się chyba zdecyduja na BAUMIT. Za dwa tygodnie wchodzi ekipa, która opinie ma bardzo dobre. Przekonamy się...

Ja mialam knaufa w poprzednim miejscu zamieszkania i teraz tez, jestesmy zadowoleni i gdybym ponownie robila tez by to byl knauf.

Mam pytanie:

Czy od razu po gipsowaniu malowaliście, czy wcześniej kładliście gładź?

Jak robilismy knauf w mieszkaniu to od razu malowalismy, a w domu na knaufa kladl malarz gladz z wiaderka taka przezroczysta gotowa na grubosc 1-2 mm.

jak Baumit jest taki miękki jak Knauf, to do dupy z takimi tynkami. :evil:

u mnie jest Knauf i porażka jak dla mnie.

Mocniej się oprzesz i jest ślad.

Nigdy gipsowych tynków.

Jak bym robił teraz, to tylko cw i na to gładż.

Co Wy z tymi sladami na tynkach gipsowych macie :roll: . U nas i sa psy i czesto "warjujemy" z mezem i synem i wtedy na zadne sciany nie uwazamy, a sa testowane porzadnie przy naszych wyglupach i nie ma zadnych sladow. Jak niose drabinke czy stolek to tez nieraz pukne i jest ok. Musialabym chyba mlotkiem walic zeby cos odpadlo.