sure 28.01.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Styropian ma oznaczenie na opakowaniu EPS (bez n-ru), jest też oznaczenie normy: PN-EN 13163, sertyfikat zgodności ITB - 0226W. A gdzie tu określenie, na ile jest twardy i czy nadaje się pod podłogę? Możecie mi wyjaśnić, pls? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 28.01.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Może jest oznaczenie FS i numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 28.01.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 zważyć. gdzieś w sieci powinno być ile mniej więcej jaki styropian powinien ważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 28.01.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 No, niestety nie ma oznaczenia FS, wtedy byłoby łatwiej. Czy to jest tak, że styro bez takich oznaczeń na opakowaniu z założenia musi być jakiś kiepski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 28.01.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 No to porównaj ze styropianem o oznaczonej twardości. Np. wciskając gwoźdź w styropian lub po prostu naciskając palcem. Styropian twardszy ma zazwyczaj mniejszy granulat. Miękkie są zrobione z dużych "kulek''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 28.01.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 styropian czym cięższy, tym twardszy i lepszy.Jak kupowałem to znałem te wagi, teraz nie pamiętam.Najlepszy sposób ocienić, czy producent styro dobry i produkt też, to tylko na wagę. Wtedy masz wszystko jasne i nie kupujesz kota w worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 28.01.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Już znalazłam gdzieś, że np. płyty izolacyjne FS 15 powinny ważyć min. 15 kg/m3. FS 15 odpowiada chyba obecnemu EPS 70, który jest stosowany np. na ściany (?). Czyli m3 musi ważyć więcej, żeby był sens go dawać pod podłogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts