bodosz 24.02.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A spróbuje się dogadać w ten sposób.Nrazie gość mi krzyknol 1,60 za kilometr z Bełchatowa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 16.11.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 witam i pozdrawiam pana Panie Adamie. mam pytanie, chcę wylać wylewki z tym że strop a mianowicie płyta żerańska która jest położona nad piwnicą nie ma równej powierzchni. I teraz przeczytałem że zaleca pan zmieszanie perlitu z gipsem czy gdybym zastosował taką technologię nie musiałbym ocieplać styropianem? czy też po tym "zabiegu wyrównawczym" mimo wszystko położyć styropian -(planuję ogrzewanie podłogowe) a na to rurki ogrzewania podłogowego. całość 10 cm wysokości 5 cm styropianu i 5 cm wylewki.W piwnicy mam nierówno położony suchy beton ( bardzo nierówno ) i zastanawiam się czy w ten sam sposób również nie wypoziomować podłogi (piwnica 2,5 metra głęboka) . chcę ocieplić podłogę (izolować) 5 cm styropian i wylewka 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.11.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 WitamMożna wszystko co do głowy przyjdzie - tylko PO CO? Piwnica ma być ogrzewana? - Izolować ile tylko się zmieści!Nieogrzewana? - Zapomnieć o jakiejkolwiek izolacji poza przeciwwodną/przeciwwilgociową! Podpiąć się pod ciepło ziemi i stale mieć tam około naście stopni. Wtedy raczej betonik zamiast perlitu dla wyrównania poziomów. Z tą płytą żerańską....Mało tam miejsca na docieplenie. No, na termoizolację, żeby tą podłogówką piwnicy nie dogrzewać...Ale....Piątka styropianu na stropie tej piwnicy (siatka i jaki klej a potem obielić).Do tego można albo styro albo ten perlit z gipsem na płytę od strony parteru.Tyle ile wejdzie. (zwykle kładą 10cm i lepiej, tu ratujemy się tym styro na stropie piwnicy).Na tym podłogowe i powinno być dobrze.Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts