Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pralka do zabudowy???

ceka

Recommended Posts

Mam pytanko - marzy mi sie zabudowana pralka - szafka, drzwiczki- i wszystko to bedzie stałą zabudową łazienki - tak jak i zabudowa wanny i umywalki. (na to wszystko piękne płytki - i cudo... :p )

Ale tak się zastanawiam, bo ktoś mi mówił że do takiej zabudowy potrzebna jest specjalna pralka, no wiecie taka mniejsza o lepszej wentylacji i chłodzeniu i przede wszystkim mniej wibracyjna :oops:

Czy w ogóle coś takiego jest produkowane - bo ja się jeszcze z tym nie spotkałam.

Z góry dziękuję za "oświecenie".

Ceka

Są specjalne pralki do zabudowy.Ale drogie .Możesz je zobaczyć w markecie AGD.Ja mam pralkę w kuchni.Stoi w szafce ,nad nią jest piekarnik.Po bokach 3-4cm luzu od góry 10cm.Z zewnatrz wygląda to jak zwykła dwuskrzydłowa szafka.Nic się nie dzieje mimo,że pralka ma 1200 obrotów.Fakt,że jest porządna (AEG wysoki model).Ale te do zabudowy też są drogie i chyba mniejsze.Oczywiście moja stoi na podłodze.

Owszem, produkuje się pralki do zabudowy, ale z tego co wiem, kosztują sporo więcej (przynajmniej w Niemczech). Jesli masz dobrą normalną pralkę i do tego dobrze wypoziomowaną, to na pewno nie wywędruje Ci z szafki.

Ja mam Boscha, który stoi w kuchni i nieraz stoją na szklanki lub inne utensylia - jeszcze nigdy nic nie spadło, nawet podczas intensywnego wirowania. Gdybym chciał go zabudować, to nawet bym się nie zastanawiał - może dla świętego spokoju dookoła pralki przykręciłbym jakieś metalowe kątowniki. Na szczęście w chałupie będę miał pralnię...

Pozdrowienia