pete.c 29.01.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 W projekcie który kupiliśmy nie ma ganku (chodzi nam o niewielki wiatrołap w którym będzie można zostawić buty i płaszcze) a chcielibyśmy go dobudować (od początku mieliśmy taki zamiar). teraz mamy już projekt - a tam klauzula - wymagana jest zgoda projektanta na dobudowę ganku i zmianę światła otworów okiennych (jak to zobaczyłem trochę 'gul mi skoczył' - chcieliśmy pozmniejszać otwory wyjściowe na taras bo sa za duże)'. Czy faktycznie jest wymagana zgoda i czy są / mogą być z tym jakieś problemy (jeżeli tak to z kim - na etapie pozwolenia na budowę czy już z PINB)? przecież raczej kosmetyka a nie istotne zmiany? Z 'istotnych zmian' to chciałem trochę powiększyć garaż...Co z tym robić i co Wy robiliście... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.01.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Nie piszesz o jaki projekt chodzi.wiem, że niektóre firmy - własciciele projektów, na swoich stronach internetowych zamieszczają spisy projektantów z poszczególnych województw, którzy są uprawnieni do wprowadzania zmian. Wystarczy wtedy tylko zwrócic się do takiej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 ... Co z tym robić i co Wy robiliście... ? jesli ten nieszczęsny ganek ma uszczesliwic ciebie i rodzine - zwróc sie z prosba o zgode do projektanta wiem ze to upokarzające ... ale nie ma innej rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.01.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 My też robiliśmy sporo zmian w projekcie. Przy zakupie projektu dostaliśmy od projektanta pisemną zgodę na zmiany wysokości ścian kolankowych, zmianę ścian działowych, zewnętrznych (zabudowaliśmy wcięcie - taras, dobudowaliśmy werandkę, powiększyliśmy garaż), połączenie lukarn. Na pożegnanie projektant powiedział, że jak coś jeszcze nam się przypomni, to mamy przyjechać po kolejną zgodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 29.01.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ja sobie zazyczylem zgody na co mi tylko przyszlo go glowy juz przy zakupie- potem z polowy nie skozystalem a tak na marginesie- z tymi oknami to chyba przesadzili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts