andk 31.01.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 No i te 7 Mbps to dla ciebie lipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 02.02.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ja mam drogą radiową, ale jakość taka sobie. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 02.02.2009 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 a co sądzicie o tym CDMA ? co to takiego , mają to "pomarańczowi" w ofercie jako nowość , wg. mapy na stronie powinienem być w zasięgu , tzn na mapie jest oznaczony zasięg UMTS/HSDPA a wokół niego zaznaczony zasięg CDMA , czy te zasięgi sie pokrywają ? że jak mam zasięg UMTS/HSDPA to znaczy że CDMA też będzie ? mapa jest tutaj i wygląda tak : http://zasieg.orange.pl/mapAction.do?command=RESET&service=IMZ_CDMA&lat=3.534019&lon=3.8366776&scale=100000.0&mlat=0.0&mlon=0.0 A wie ktoś coś więcej o tej nowośi ? warto się w to pakowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 02.02.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 a co sądzicie o tym CDMA ? co to takiego , mają to "pomarańczowi" w ofercie jako nowość , wg. mapy na stronie powinienem być w zasięgu , tzn na mapie jest oznaczony zasięg UMTS/HSDPA a wokół niego zaznaczony zasięg CDMA , czy te zasięgi sie pokrywają ? że jak mam zasięg UMTS/HSDPA to znaczy że CDMA też będzie ? mapa jest tutaj i wygląda tak : http://zasieg.orange.pl/mapAction.do?command=RESET&service=IMZ_CDMA&lat=3.534019&lon=3.8366776&scale=100000.0&mlat=0.0&mlon=0.0 A wie ktoś coś więcej o tej nowośi ? warto się w to pakowac ? Ogólnie idea tego jest taka że bedzie to instalowane (zakładane nadajniki), w miejscach, gdzie nie ma 3G. Chcą pokryc zasiegiem rejony, gdzie działa tylko GPRS/EDGE oraz gdzie nie mozna miec po kablu. Działa to na czestotliwości dawnego NMT (450MHz). Limit 3GB danych. Predkość 0,5-1 Mb/s. Dostajesz router (cen nie znam, ale tani raczej nie bedzie) oraz karte SIM. Można do niego podpiąc zewnetrzna antene. Jak pisał poprzednik, najpierw wziałbym toto na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts