ponury63 07.02.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Aka-jonek, dziękuję skasowałam wszystko z fotosika , i o dziwo od 2 dni fotek na koncie zero a transfer rośnie ...złodzieje i tyle no własnie; u mnie stan na dziś jest taki http://images50.fotosik.pl/59/efc58329c517ef67.jpg mega śmieszne, bo pośród niecałych 70 sztuk grafik przeważająca większość to avatary zrobione i trzymane dla Forumowiczów, czyli pliki o rozmiarze od 4 do 10 kB ludzie będą uciekać.. czytałem na forach posty takich, którzy na fotosiku obsługiwali konta aukcyjne, i wyszło im np. kilkaset złotych do zapłaty z drugiej strony sądzę, że w każdym serwisie w regulaminie jest taki zapis, który pozwala włascicielowi zmienić warunki kiedy zechce ci co teraz pozyskają nowych na wyłożeniu się fotosika, też mogą wprowadzić opłaty tak jak zrobili np. na http://www.chomikuj.pl dla korzystających z zasobów aha, wszędzie trzeba uważać.. adres wpisywałem z głowy, i wydawało mi się że dobry.. a tu zonk http://images28.fotosik.pl/323/514448e3d6b09605.jpg świat jest pełen ciekawostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.02.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 mam nadzieję, że za rok się nagle nie obudzą jak fotosik i nie zaczną sępić o kasę Prędzej czy później, ale to zrobią. a swoją drogą ...już współczuję fotosikowi ....nawet nie wiedzą ilu klientów stracili Jakich klientów? Takich co nie chcieli płacić? Żadna dla nich strata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 13.02.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 a swoją drogą ...już współczuję fotosikowi ....nawet nie wiedzą ilu klientów stracili Jakich klientów? Takich co nie chcieli płacić? Żadna dla nich strata. Ale na czym oni zarabiają? Na reklamach. A od czego zależy liczba reklam? Od liczby aktywnych użytkowników głównie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.02.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ale na czym oni zarabiają? Na reklamach. A od czego zależy liczba reklam? Od liczby aktywnych użytkowników głównie Nie zupełnie. To zależy od liczby odsłon zdjęć wewnątrz fotosika a za to się nie płaci. Linkując zdjęcia poza fotosikiem na przykład na forum nie powodujesz, że ktoś wchodzi na fotosika i widzi te reklamy, więc nie jesteś dobrym klientem Przykro mi, ale tak właśnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.02.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Hm... ...a jak z tego http://www.imageshack.us wstawić do dziennika większe zdjęcie? Na razie nie mogę znaleźć takiej opcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 19.02.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jak chcesz żeby zamiast miniaturki było od razu zdjęcia to kopiujesz ten link: http://img3.imageshack.us/img3/9670/65005352vv1.jpg Oczywiście poprzedzając i kończąc Go "" ' alt='wink.gif.28a77709d896056ad34a53c1f291eb11.gif' alt=':wink:'> '> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.02.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Dzięki za odpowiedź! Właśnie do tego doszłam (po kilku próbach w "dzienniku"). Wydawało mi się tylko, że powinien być mniej pokrętny sposób, jak w Fotosiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 23.02.2009 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 fotosik bardzo ciekawie podchodzi do limitów to transfery z dziś i straszenie blokowaniem http://images49.fotosik.pl/69/e8ddffc0528f300b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.02.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Oj tam. Czepiasz się. Nie dopracowali jeszcze algorytmu interpolującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 23.02.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Założyłam konto w http://www.fmix.pl i przy kopiowaniu adresu obrazka, obrazek nie wyświetla się.Może coś źle robię?(w onecie robię tak samo i jest ok).A może , obrazek wyświetla się tylko po skopiowaniu linku? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 23.02.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Założyłam konto w http://www.fmix.pl i przy kopiowaniu adresu obrazka, obrazek nie wyświetla się. Może coś źle robię?(w onecie robię tak samo i jest ok).A może , obrazek wyświetla się tylko po skopiowaniu linku? Pozdr Sprawdziłem i rzeczywiście nie działa link bezpośredni, miniaturka też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 23.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 A jednak . Zostaje tylko wklejać linki do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 23.02.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ale na czym oni zarabiają? Na reklamach. A od czego zależy liczba reklam? Od liczby aktywnych użytkowników głównie Nie zupełnie. To zależy od liczby odsłon zdjęć wewnątrz fotosika a za to się nie płaci. Linkując zdjęcia poza fotosikiem na przykład na forum nie powodujesz, że ktoś wchodzi na fotosika i widzi te reklamy, więc nie jesteś dobrym klientem Przykro mi, ale tak właśnie jest. Oczywiście że umieszczając zdjęcia nie powoduję że ktoś wchodzi na fotosik, ale za to rezygnując z ich usług powoduję że mają o tyle odsłon mniej, ile generowałam uprzednio je uploadując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.02.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ale na czym oni zarabiają? Na reklamach. A od czego zależy liczba reklam? Od liczby aktywnych użytkowników głównie Nie zupełnie. To zależy od liczby odsłon zdjęć wewnątrz fotosika a za to się nie płaci. Linkując zdjęcia poza fotosikiem na przykład na forum nie powodujesz, że ktoś wchodzi na fotosika i widzi te reklamy, więc nie jesteś dobrym klientem Przykro mi, ale tak właśnie jest. Oczywiście że umieszczając zdjęcia nie powoduję że ktoś wchodzi na fotosik, ale za to rezygnując z ich usług powoduję że mają o tyle odsłon mniej, ile generowałam uprzednio je uploadując Ale to nie sa dla nich wartościowe odsłony... W tym rzecz Wartościowe są tylko te przy okazji których wyświetli się coś jeszcze. Ot choćby baner reklamowy w topie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 23.02.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ale na czym oni zarabiają? Na reklamach. A od czego zależy liczba reklam? Od liczby aktywnych użytkowników głównie Nie zupełnie. To zależy od liczby odsłon zdjęć wewnątrz fotosika a za to się nie płaci. Linkując zdjęcia poza fotosikiem na przykład na forum nie powodujesz, że ktoś wchodzi na fotosika i widzi te reklamy, więc nie jesteś dobrym klientem Przykro mi, ale tak właśnie jest. Oczywiście że umieszczając zdjęcia nie powoduję że ktoś wchodzi na fotosik, ale za to rezygnując z ich usług powoduję że mają o tyle odsłon mniej, ile generowałam uprzednio je uploadując Ale to nie sa dla nich wartościowe odsłony... W tym rzecz Wartościowe są tylko te przy okazji których wyświetli się coś jeszcze. Ot choćby baner reklamowy w topie. Czy w topie, czy topless - jak wchodzę na stronę, żeby załadować zdjęcia to na reklamy patrzę, jak idę do Imageshacka, to reklam na Fotosiku nie oglądam - jasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.02.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Czy w topie, czy topless - jak wchodzę na stronę, żeby załadować zdjęcia to na reklamy patrzę, jak idę do Imageshacka, to reklam na Fotosiku nie oglądam - jasne? Nie kapujesz. Jak masz duży transfer wynikający z tego, że linkujesz fotkę gdzieś na zewnątrz, to nikt poza tą fotką nie widzi żadnych reklam a nawet (póki nie sprawdzi we właściwościach) nie ma pojęcia, że zdjęcie jest na fotosiku. Jak zamiast zdjęcia wstawiasz link i te kilkaset odsłon tego zdjęcia odbywa się na fotosiku, to kilkaset osób (poza Tobą) dodatkowo ogląda reklamę. Kapujesz? Ty tam zajrzysz kilka razy w miesiącu, a Twoje zdjęcia są wyświetlane kilkaset razy albo więcej, bez korzyści dla nich. Dlatego pokazywanie przez Ciebie zdjęć na zewnątrz jest dla nich nieopłacalne i dlatego robią co mogą, żeby ten fakt zmienić. Czy dobrą obrali drogę? Ja nie wiem, się okaże za czas jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 23.02.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Czy w topie, czy topless - jak wchodzę na stronę, żeby załadować zdjęcia to na reklamy patrzę, jak idę do Imageshacka, to reklam na Fotosiku nie oglądam - jasne? Nie kapujesz. Jak masz duży transfer wynikający z tego, że linkujesz fotkę gdzieś na zewnątrz, to nikt poza tą fotką nie widzi żadnych reklam a nawet (póki nie sprawdzi we właściwościach) nie ma pojęcia, że zdjęcie jest na fotosiku. Jak zamiast zdjęcia wstawiasz link i te kilkaset odsłon tego zdjęcia odbywa się na fotosiku, to kilkaset osób (poza Tobą) dodatkowo ogląda reklamę. Kapujesz? Ty tam zajrzysz kilka razy w miesiącu, a Twoje zdjęcia są wyświetlane kilkaset razy albo więcej, bez korzyści dla nich. Dlatego pokazywanie przez Ciebie zdjęć na zewnątrz jest dla nich nieopłacalne i dlatego robią co mogą, żeby ten fakt zmienić. Czy dobrą obrali drogę? Ja nie wiem, się okaże za czas jakiś. Ja to rozumiem, ale bottom line jest taki, że ja NIE dam linków, żeby ludzie klikali, bo a. wkurzyłam się na fotosik b. wolę mieć w dzienniku fotki niż linki, bo komu z czytających się będzie chciało klikać 100 linków??? (Mało tego: jak ktoś ma w dzienniku miniatury, to ja albo takiego dziennika w ogóle nie oglądam, bo guzik widzę, albo przerzucam tylko nie klikając na powiększenie miniaturek... A tym bardziej linki są do d...) Wobec tego NIKT nie będzie tych reklam oglądać, dopóki są inne serwisy, na których mogę trzymać zdjęcia I O TO MI CAŁY CZAS CHODZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.02.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Mało tego: jak ktoś ma w dzienniku miniatury, to ja albo takiego dziennika w ogóle nie oglądam, bo guzik widzę, albo przerzucam tylko nie klikając na powiększenie miniaturek... A ja wręcz przeciwnie wolę dzienniki z miniaturkami, bo się szybciej wczytują i mogę oglądać tylko te zdjęcia, które mnie interesują i nie muszę czekać na wczytanie zdjęć, które już milion razy oglądałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.02.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 A ja nie rozumiem jednego ... wybaczcie, że zajmuję Wasz czas, ale wiem, że JoShi jest w tym mocna, więc pytam: miałam na blogu zdjęcia z fotosika, zablokowali je po przekroczeniu transferu ... no okey, rozumiem! Ale: zapłaciłam im te 1,50 ... na blogu cały czas zamiast zdjęć były tylko informacje "Zdjęcie czasowo niedostępne". W swej przeogromnej naiwności sądziłam, że po zapłaceniu odblokują mi te zdjęcia - nawet nie mogłam ich otworzyć na samym Fotosiku, jedynie miniaturki były widoczne - ale okazuje się, że gucio, zdjęcia nadal niedostępne! I co?? Otrzymałam właśnie informację, że znowu przekroczyłam transfer!!! Rany, jakim cudem, przecież te zdjęcia faktycznie nie istniały!! JoShi, czy możesz mi to jakoś przystępnie wyjaśnić??? Będę bardzo wdzięczna!Pisałam do Fotosika, ale nie mam odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.02.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Rany, jakim cudem, przecież te zdjęcia faktycznie nie istniały!! JoShi, czy możesz mi to jakoś przystępnie wyjaśnić??? Będę bardzo wdzięczna! 1. Żeby z całą pewnością stwierdzić, czy zdjęcia się odblokowały czy nie należało po wejściu na bloga nacisnąć ctrl+F5, żeby odświeżyć stronę. W przeciwnym razie wczytuje się ona z pamięci podręcznej, gdzie przechowywana była informacjo między innymi o niedostępności zdjęć. 2. Być może zdjęcia się wyświetlały innym oglądającym a Tobie, z powodu opisanego powyżej nie, i Ci odwiedzający znów zużyli Ci transfer. 3. Być może algorytmy obliczające transfer na fotosiku są niedopracowane i nie działają prawidłowo. Tego nie wiem. 4. Gdzie prowadzisz tego bloga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts