Kac-Per 25.12.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Witam serdecznie chce w domu zastosować taki montaż okien: http://www.kacper.meximas.com/images/galeria/dron/okna.jpg Czy są jakieś przeciwwskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 25.12.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Jeśli pominąć "Per" w nicku, to pomysł, a właściwie jego źródło wydaje się być zrozumiałe:-). Swoją drogą, czego to ludzie w święta nie wymyślą! Perku najmilejszy, jak ci kac nie minie daj znać gdzie i kiedy ten montaż, podjadę z kamerą i ekipą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 25.12.2015 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 T12345T lepiej wytłumacz dlaczego nie można tak wykonać montażu, a nie piszesz posty bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 25.12.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Kac-perTy się nie obrażajNie sposób wypisać tu litanii zastrzeżeń do twego co wymysliles Źle po stokroć źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 25.12.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Pojawią się tylko pytanieCo chciałeś osiągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.12.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Zmuszacie do myślenia i to w święta?! Np.: - okno się nie otworzy - skrzydło będzie wpierało o tynk - a nawet jeśli będą same nieotwierane fixy - to takie mocowanie na krawędzi muru raczej na pewno puści gdy pęknie pustak. To te wg mnie najłatwiej przemawiające do wyobraźni. Ps. Pojawią się tylko pytanie Co chciałeś osiągnąć ? Jak to co? Likwidację tego demona który spać nie daje i jak widać zakłóca świąteczny spokój.. ach ten mostek termiczny.. Edytowane 25 Grudnia 2015 przez finlandia ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 25.12.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Dziękuje za odpowiedz. Czyli tak się nie robi i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 25.12.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Nie wiadomo co inwestor rozumie pod pojęciem "okno", to po pierwsze. A nawet gdyby to były fixy pozostaje do rozwiązania problem w progu. Jakie by nie były te okna, rozszerzalność cieplna kształtowników przy prostopadłym do płaszczyzny mocowaniu, rozszarpie ten pomysł po pierwszym sezonie. A co do źródła... obstawiam oszczędność. Po co jakieś MOWO, konsole, folie czy inne wynalazki. Się weżnie srubę, sie wkrenci i sie bedzie miało ciepły montaż gratis. No prawie, bo to i samemu się człowiek urobi przy tym, a i wymyślić trzeba było, co też bolesne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 25.12.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Po co jakieś MOWO, konsole, folie czy inne wynalazki. Się weżnie srubę, sie wkrenci i sie bedzie miało ciepły montaż gratis. No prawie, bo to i samemu się człowiek urobi przy tym, a i wymyślić trzeba było, co też bolesne, Przyznam się, myślałem ze to takie łatwe do montażu okien mi daleko wiec szukam rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 25.12.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Gdybym szukał rozwiązań możliwych do zastosowania w samodzielnie wykonywanym montażu rozpocząłbym od zapoznania się z dostępnymi źródłami. Są dość zgodne co do podstawowych zasad. Gdybym je już znał, to ewentualnie wtedy rozpocząłbym poszukiwanie własnej drogi dzięki której wykonam rzecz całą inaczej, ale z zachowaniem owych podstawowych zasad. Wydaje mi się, że każde inne postępowanie musi się skończyć porażką, a w przypadku montażu okien ta bywa droga i trudno odwracalna jeśli ujawni się po czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 29.12.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 WitamPrzymierzam się do ciepłego montażu piana+ taśmy paroszczelna i paroprzepuszczlna czy przy uzgadnianiu tego montażu muszę na coś szczególnego zwrócić uwagę? taśmy jakiś konkretnych producentów? -lub czego się wystrzegać?Dom postawiony na ogrzewanej płycie fundamentowej która stanowi poziom 0, okna wstawiane na równo z płytą/murem zewnętrznym. Jak rozwiązuje się izolacje taśmami na dole drzwi tarasowych?-od wewnątrz do okna dojadę płytkami więc taśmę wewnętrzną można dać a od zewnątrz? Większość okien będzie prosto na płycie czy jest sens w pozostałych oknach które będą miały parapety stosować ciepły parapet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksanna 29.12.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 nie jestem specem, wolę więc podać źródło rzetelnej wiedzy na temat dobrego, ciepłego montażu - strona akcji Dobry Montaż (poid.eu), dużo treściwych artykułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 03.01.2016 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Co do pomysłów to czy montaż jak na rysunku poniżej może być problematyczny? w sumie okno byłoby w warstwie ocieplenia, na bokach konsole mogłby być chyba standardowe więc i koszty by nie wzrosły. Zostało mi trochę xps-a z płyty fundamentowej i zastanawiem się czy nie warto się pobawić? To samo mógłbym zrobić na dolnej krawędzi okna co dałby mi ciepły parapet. dzięki za wszystkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 04.01.2016 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 nikt nic nie podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.01.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witam nikt nic nie podpowie? Boki to nie jest wielki problem, a jak ma wyglądać dół ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
start2222 04.01.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witam. Też myślę okleić xps'em boki, nadproże i podmurówkę. Następnie ''ciepły montaż'' na piance soudala i taśmach zabezpieczających piankę.Chyba, że lepszy/trwalszy będzie ciepły montaż z zastosowaniem taśmy rozprężnej illbruck'a ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 04.01.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 No właśnie z dołem mam największy problem, bo jak już pisałem większość okien będzie stała już na podłodze która w chwili obecnej jest poziomem 0. MMichal może Pan coś npodpowie?Jeżeli chodzi o te kilka okien co mogę zastosować ciepły parapet to również mogę podłożyć styrodur który mi został. Przytne go na te 5-6cm grubości i wstawię w miejsce parapetu. Styrodur który posiadam to synthos s prime 30, patrząc w charakterystyki styroduru i ciepłego parapetu ilbruck to właściwości na ściskanie i przenoszenie ciężaru mają podobne. Jedyne co musiałbym do tego dołożyć to własna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editt2 05.01.2016 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Zakupiłem okna z firmy Abakus, na salamandrze, bluevolution 82, 3 szybowe, ciepla ramka, powloka xn, kryte zawiasy roto , okucie roto, trochę sie wykosztowałem Do czwartku musze podjąć decyzje odnośnie montażu tych okien. Mam do wyboru: 1. wysunięcie paru cm okna poza mur, pianka + zamontowanie ciepłego parapetu xps 2. montaż w murze na taśmę rozprężną - opcja dodatkowo platna ok 1300zl 3. montaż w warstwie ocieplenia, czyli calkowite wysuniecie okien w styrpian, ta opcja dodatkowo platna około 1800 co jeszcze proponujecie? lub co byscie wybrali, standardowy montaż chyba odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.01.2016 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 DlacEgo odpada montaz w murze??? Wysuniecie na cieplym parapecie?ile cm?to już może być niestabilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editt2 05.01.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 około 3 cm poza mur. w takim razie na jaki montaz sie zdecydować? mysle zeby wysunac te 3 cm, na cieplym parapecie, wokol styro, folie zew i wew, a w srodek pianka ? chyba że wokół ościeżnicy okna, wytynkować, kupić 2 cm xps i boki oraz gore przykleic i na tym okno zamontowac a na dole cieply parapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts