nikt ważny 06.01.2016 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 co sie Ci ludzie uparli na te 3 cm ? Realnie co Wam to daje ? 10 zł na sezon za wszystkie okna a w 99,9% nieprawidłowo podparte okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editt2 06.01.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 to radź, jaki sposób montażu wybrać bo ja pojęcia nie mam. ps. brac ten cieply parapet? czy tez szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.01.2016 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 ciepły parapet ma jedną zaletę - uniemożliwia realnie popełnienie błedu przy montażu parapetów zarówno zewnętrznych jak i wewnetrznychChoćby z tego powodu warto w nie inwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 14.01.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 (edytowane) WitamW przyszłym miesiącu musze zamówić okna i to nie jest taki problem z wyborem jak znalezienie dostawcy który posiada fachową ekipę nie popełniających błedów przy montażu które bedą kosztować mnie uciekające złotówki przez nieszczelności. Przeczytałem około połowy tego wątku i z tego co wychwyciłem nie warto dopłacać za tzw. ciepły montaż bo zwykle dla firmy sprzedającej okna oznacza to tylko dodatkowe taśmy z dwoch stron okna i tyle. Sama jakość montażu może byc tak samo beznadziejna. Raczej nie chce sie bawić w montaż w warstwie ocieplenia itp bo zyski znikome a dom nie bedzie aż tak "pasywny". Może więc ktoś doradzić jak znaleźć ekipę i sam sposób montażu który bedzie właściwy. Chętnie przyjmę namiary na sprawdzone osoby - moze być na priv - rejon górnego Sląska.Troche kasy w styropian pójdzie i szkoda mi jej jeśli zostanie to zmarnowane przez słaby montaż okien. Tymbardziej że pewnie zrobie wentylacje z reku. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez cactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.01.2016 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Sam sobie przeczysz. Najpierw o złotówkach uciekających przez nieszczelności by później rezygnować ze szczelnego montażu.Poszukaj takich co nie partola roboty a nie rezygnuj ze szczelnego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 16.01.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Gdybym znał taką ekipę to tam bym zamówił. W tym wątku na początku ludzie piszą żeby nie robic ciepłego montażu jeśłi okna nie bedą w warstwie izolacji. U mnie nie bedą więc pytam czy warto dopłacać od 2500 do 4000zł za ciepły montaż bo tyle mi wyceniają firmy u których pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 16.01.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 U mnie nie bedą więc pytam czy warto dopłacać od 2500 do 4000zł za ciepły montaż bo tyle mi wyceniają firmy u których pytałem. Ile masz tych okien i ile mają metrów obwodu? Ja mam ofertę na montaż 130PLN/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 17.01.2016 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Gdybym znał taką ekipę to tam bym zamówił. W tym wątku na początku ludzie piszą żeby nie robic ciepłego montażu jeśłi okna nie bedą w warstwie izolacji. U mnie nie bedą więc pytam czy warto dopłacać od 2500 do 4000zł za ciepły montaż bo tyle mi wyceniają firmy u których pytałem. krótkim zdaniem warto zainwestować w montaż warstwowy, omijaj szerokim łukiem tych którzy mówia ze nic nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 17.01.2016 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Ile masz tych okien i ile mają metrów obwodu? Ja mam ofertę na montaż 130PLN/mb ty kolego sadząc po cenie masz policzone montaż w warstwie ocieplenia i to na systemie mowo lub podobnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.01.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Problem często tkwi w nazewnictwie. Duża część sprzedawców mowiac "ciepły montaz" ma na mysli montaż w ociepleniu. Bo tak naprawdę szczelny montaż powinien byś wykonywany zawsze, bez jakiegoś dodatkowego nazewnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 17.01.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 ty kolego sadząc po cenie masz policzone montaż w warstwie ocieplenia i to na systemie mowo lub podobnym To cena za kompletny sytem: kotwy, taśmy, montaż. Interesuje mnie czy to jest normalna cena, czy ktoś chce mnie oskubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 17.01.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 To cena za kompletny sytem: kotwy, taśmy, montaż. Interesuje mnie czy to jest normalna cena, czy ktoś chce mnie oskubać. ale może coś więcej powiesz? ma to być montaż w warstwie ocieplenia czy w murze na lico? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.01.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Jesli kotwy knesela badz jbd to montaz w warstwie ocieplenia (taka jest poprawna nazwa) i cena jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.01.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Jesli zwykle kotwy i montaz w licu sciany z foliami tzw. Cieply montaz to cena zawyzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 17.01.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Okna wysunięte poza mur, w warstwie ocieplenia. 4 sztuki 1410x1160 Współczynnik U=0.792 sztuki 1410x2360 Współczynnik U=0.78 [lewa strona otwierana, prawa fix]1 sztuka 2340x2370 Współczynnik U=0.75 [fix]1 sztuka 2340x2660 Współczynnik U=0.71 [psk]Za takie okna wołają 6500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.01.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Zarówno "ciepły montaż" jak i montaż w warstwie ocieplenia może mieć BAAARDZO różny zakres pracy i rozpiętość w cenie rzędu 100%a nawet więcej. Często da się to uzasadnić. Stąd proste porównania nie muszą być trafione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.01.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 To prawda Fin ale mniej wiecej takie stawki chodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 17.01.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Jak dla mnie to za drogo ten montaż wychodzi, a żona to prawie zawału dostała Przemawia do mnie to rozwiązanie, ale jak to bywa przy budowie kasa z tego montażu przyda się na coś innego. Rozważam jeszcze kupno konsol JBD/L i montaż "własnymi rencami". Montowałem już dwa okna w swoim życiu i do dziś nie wypadły [montaż oczywiście na piane więc jest to zrobione byle jak]. Myślę że koszt śrub, taśm i kątowników to max 2000 PLN. Problem jest z tymi fixami, bo boczny kątownik jest przykręcany przez ramę okna, jak by to stabilnie zamocować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 17.01.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Jak dla mnie to za drogo ten montaż wychodzi, a żona to prawie zawału dostała Przemawia do mnie to rozwiązanie, ale jak to bywa przy budowie kasa z tego montażu przyda się na coś innego. Rozważam jeszcze kupno konsol JBD/L i montaż "własnymi rencami". Montowałem już dwa okna w swoim życiu i do dziś nie wypadły [montaż oczywiście na piane więc jest to zrobione byle jak]. Myślę że koszt śrub, taśm i kątowników to max 2000 PLN. Problem jest z tymi fixami, bo boczny kątownik jest przykręcany przez ramę okna, jak by to stabilnie zamocować? [ATTACH=CONFIG]343549[/ATTACH] system jbd/l służy do częściowego wysunięcia poza mur jak dobrze pamiętam do 4 cm bodajże i koszty są mniejsze nic montażu w warstwie ocieplenia całkowitym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 17.01.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Tak, max wysunięcie to 4 cm. Może to mało, ale ja mam ścianę nośna 180 mm, profil okna ma 82 mm, więc bez wysunięcia okna parapet miałby niecałe 100 mm. Styropianu ma być 25 cm. Przy zastosowaniu JBD/L parapet będzie szerszy [~140mm], i wnęka okna z zewnątrz mniejsza [~21cm]. Będzie to montaż szczelny [na którym nam zależy], ale już nie tak ciepły [większe straty ciepła]. Przypuszczam że te zaoszczędzone 4 tys wystarczy na pokrycie różnicy w ogrzewaniu na bardzo długi czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts