Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

firma komink i ikominy

glowac

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 533
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dołączam do fanów firmy kominyikominki Pana Daniela:) Po przygodach przeżytych na placu budowy była to jedyna firma, z którą współpracę wspominam z uśmiechem na ustach. Jak mój poprzednik trafiliśmy do Zielonej Góry z Warszawy przez zupełny przypadek poprzez internet. Różnica w cenie pomiędzy lokalnymi wykonawcami a Centrum Komina była naprawdę dość istotna dlatego z niedowierzaniem podchodziłam do tej oferty. Ze względu na to że tylko jeden wkład pasował do naszej "dziury" na kominek nie mieliśmy specjalnego wyboru: albo w Warszawie zapłacić jak za zboże albo zaryzykować nieznaną nam firmę na drugim końcu Polski albo nie robić kominka wogóle. Powiem Wam, że bałam się efektu jak diabli ale wpłaciliśmy zaliczkę z pełną świadomością, że możemy ją stracić:) Dzisiaj mogę powiedzieć, że jeśli robicie kominek u siebie w domu to TYLKO w Centrum Komina. Po wszystkich szczegółowych uzgodnieniach montaż jest błyskawiczny, ludzie mili, kompetentni, wszystko po swojej robocie sprzątają, i rozliczenie następuje również w cywilizowany sposób bez niespodzianek i awantur. Od montażu mojego kominka minęło już dwa lata i niedawno miałam problem z niespodziewaną awarią (z mojej zresztą winy) która uniemożliwiała normalne funkcjonowanie w domu a której nie mogliśmy usunąć domowymi sposobami. I co? Po dwóch latach ta firma błyskawicznie oddzwania do klienta a montażyści byli u mnie już następnego dnia po zgłoszeniu. Naprawdę niewiarygodne w dzisiejszych czasach ale prawdziwe. POLECAM i rekomenduję tą firmę nieustająco (zresztą z dobrym skutkiem) bo gdybym budowała mój dom z takimi firmami jak ta to oszczędziłabym sobie połowę wydatków i drugie tyle nerwów:::))))!!!!!!

• 5 weeks później...
Chciałbym poinformować naszych klientów, iż wprowadziliśmy na rynek polski i europejski system kominowy ceramiczny NIKO. W listopadzie br udało się uzyskać wszystkie niezbędne certyfikaty, które uprawniają do stosowania naszego systemu kominowego NIKO w całej Unii Europejskiej. Jesteśmy przekonani, iż nasze już kilkunastoletnie doświadczenia pozwoliły na stworzenie wygodnego systemu do montażu, ale i także przystępnego cenowo. Serdecznie zapraszam.

• 4 months później...

Ciepły kominek i zapach dymu. Jestem użytkownikiem kominka z masą akumulacyjną zaprojektowanego i wykonanego przez firmę Centrum Komina z Zielonej Góry. Krótko pisząc /już na ten temat wypowiadałem się na forum/ jestem zadowolony z inwestycji. Zastosowane materiały jak i wykonanie bez zastrzeżeń. Wszystko ok i polecam firmę. Od pewnego czasu, po trzygodzinnym paleniu w pomieszczeniu pojawił się wyczuwalny zapach dymu. Dawało się to szczególnie wyczuć gdy wchodziło się do mieszkania z zewnątrz. Próbowałem poradzić sobie z problemem samodzielnie. Dokładne czyszczenie komina, rozszczelnianie stolarki, na próbę jednorazowe zatkanie kratki wentylacyjnej, sprawdzenie ciągu w kratce wentylacyjnej, zakup czujnika dymu i sporo czasu na zastanawianie się gdzie tkwi przyczyna. Wszystko wskazywało w moim przekonaniu, że pojawiła się nieszczelność wewnątrz kominka?? Wobec braku pozytywnych efektów mojego działania w nocy napisałem e-mailla do firmy Centrum Komina, opisując problem. Już rano następnego dnia zadzwonił Pan Daniel wypytując o szczegóły - niemal jak u lekarza. Zaczynając od pytania o jakość palonego drewna poprzez sposób palenia i nastawionych parametrów spalania /sterownik procesu palenia/. Otrzymałem kilka wskazówek

i następnego dnia znowu telefon z pytaniem czy znikła usterka. W ten sposób Pan Daniel zlokalizował przyczynę usterki. Okazało się, że zapach dymu pojawiał się z powodu źle ustawionych parametrów palenia. Sterownik sam ustawiałem i jak się okazało na zbyt niskie temperatury. Pieco-kominek musi pracować na wyższych temperaturach. Dziękuję za pomoc Panie Danielu. Pozdrawiam.

Bardzo niesamowita sprawa! Tak solidna , konkretna i profesjonalna Firma to dzisiaj Biały Kruk.

Panowie z Zielonej Góry zaproponowali najlepszą na rynku cenę wkładu, następnie szybko i merytorycznie doradzili, przedstawili szczegółowy kosztorys, wizualizację oraz wymierzyli pomieszczenie. Kominek zmontowali bez zbędnych ceregieli. Do tego bardzo dobry kontakt Mailowy i telefoniczny.

Cóż chcieć więcej - chyba tylko by nic się nie popsuło .

Polecam więc Firmę jako i mnie ją polecono.

Pozdrawiam,

ENIU:

"bardzo wzruszająca opowieść ...Znów ...Co ciekawe, to fakt ,ze nasz

kolega z Bolesławca staje się aktywny jak wyczuje Daniela na forum"

ENIU:

"Daniel ! To jest niesmaczne i prymitywne! "

HOUSE4LIVE:

"Gdzieś w innym wątku przeczytałem: Forum Muratora - Nie dla IDIOTÓW A tu w tym wątku widzę samych jednopostowców, który piszą psalmy i pieśni pochwalne dla Twojej firmy Tandeta, albo jak to Magda Gessler ostatnio powiedziała: syf, kiła i mogiła"

MARGOD:

"Dziwne zazwyczaj p. Daniel o forum przypominał sobie zimą, gdy ilość zamówień mocno spadała. Czyżby u progu sezonu budowlanego kryzys zawitał do Zielonej Góry i brak zamówień zmusza do aż tak obłudnej autoreklamy "

Tak właśnie wygląda sfrustrowana konkurencja...

Panowie! Weźcie się w końcu do roboty w swoich firmach, a nie podważajcie wiarygodności klientów, którzy dzielą się swoimi opiniami - nie ważne czy są to "jednopostowcy", czy forumowicze z dużym dorobkiem na forum. Jeżeli macie jakieś wątpliwości, to przecież możecie skontaktować się z autorami wpisów bezpośrednio i zweryfikować osobiście wiarygodność.

Już ponad 3 lata istnieje ten wątek o mojej firmie. Dziękuję wszystkim dotychczasowym klientom za przesłane swoje spostrzeżenia i opinie. Jednocześnie proszę o następne, ponieważ jest to dla nas bardzo wartościowe w celu ciągłego podnoszenia jakości usług. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Daniel Hrehorecki

Witam pana Danielu.

Według mnie liczy się efekt. Każdy ma prawo do wybrania własnej drogi.

Ważne tylko, aby nie wybrać za trudnej dla siebie i nie pobłądzić...

Są też drogi przetarte, wielu wybiera takie, ale niektórzy z nich usiłują piratować i spychać innych na pobocze. Są przekonani, że mają jakieś przywileje z racji własnego zarozumialstwa i wiary w swoją mądrość i nieomylność. Nawet w zapędach swojego zarozumialstwa i pychy, usiłują innych nauczać wykazując na każdym kroku swoją przez siebie wymyśloną mądrość własną.

Edytowane przez bohusz

Polecam Centrum Komina z Zielonej Góry, wszyscy znajomi zamawiali tam kominki i sa zadowoleni.

Zamowilismy kominek portalowy zgodnie na wzor zdjecia znalezionego w internecie, nie bylo problemu z wykonaniem.

Kontakt z firma bardzo dobry. Wykonanie tez bez wiekszych zastrzezen.

Polecam.

W listopadzie wysłałem zapytanie do kilku firm w sprawie zakupu drogiego (przynajmniej dla mnie) kominka ARTE U70h, z wykonaniem również komina. Chyba następnego dnia zadzwonił do mnie p. Michał Piotrowski z pytaniami o szczegóły. Po 3 tygodniach (w tym tydzień mojego urlopu) mieliśmy uzgodnioną i podpisaną umowę. Przesyłka z kominem nadeszła następnego dnia po wpłaceniu zaliczki. Nie zdecydowałem się na budowę samego komina przez firmę, bo wydało mi się za drogo. komin zbudowali robotnicy remontujący dom. O wadach tego rozwiązania później. W styczniu, kiedy można było już wchodzić z budową kominka, dostałem szczegółowy projekt kominka (rysunek techniczny i wizualizacje). Kilka zmian, o które poprosiłem, przychodziły błyskawicznie, nowy pełny rysunek i wizualizacja. W końcu stycznia przyjechała ekipa. Sympatyczni panowie, uśmiechnięci (choć chyba po nocnej podróży z ZG), wzięli się do roboty. Okazało się, że musieli przerabiać różne otwory w kominie, bo moi robotnicy jednak nie do końca wiedzieli, co robią. Niemniej panowie zrobili, co mieli zrobić, nie kombinując w sprawie dodatkowych opłat, kominek zamontowali sprawnie, obudowali go wg projektu, sprzątnęli po sobie, zainkasowali należność i odjechali. Moi robotnicy nie odzywali się do mnie obrażeniu kilka dni, bo zobaczyli, jak szybko i sprawnie można pracować (sami wcześniej ocenili rozmiar prac na 3-4 dni, a jest ich czterech), a jeszcze nie mędrkować co chwila, że czegoś się nie da.

Podsumowując, bardzo polecam firmę Centrum Komina. Dobry kontakt, szybkie odpowiedzi, nawet dostałem mały upust. Nie dziwię się, że konkurencja się frustruje, zwłaszcza jeśli firma z daleka odbiera im klientów lokalnych, i jest w stanie na siebie zarobić, prezentując ten poziom wykonawstwa i serwisu. Dodam, że ostatecznie oferta na sam kominek była tańsza od najtańszej konkurencji o ok. 10%, natomiast na wykonanie o ponad 50%, więc nie wahałem się. Mam również nadzieję, że nie będę musiał korzystać z serwisu CK, choć jeśli coś się stanie, liczę na tak szybką reakcję jak w innych opiniach w tym wątku. Dobrze, że takie firmy działają, bo wraca wiara w solidnych i uczciwych wykonawców (która to wiara została kilka razy w ciągu budowy domu solidnie nadszarpnięta).

Jeśli ktoś chce więcej szczegółów, proszę się kontaktować, w miarę czasu odpowiem. Pozdrawiam!

Okazało się, że musieli przerabiać różne otwory w kominie, bo moi robotnicy jednak nie do końca wiedzieli, co robią. Niemniej panowie zrobili, co mieli zrobić, nie kombinując w sprawie dodatkowych opłat, kominek zamontowali sprawnie, obudowali go wg projektu, sprzątnęli po sobie, zainkasowali należność i odjechali. Moi robotnicy nie odzywali się do mnie obrażeniu kilka dni, bo zobaczyli, jak szybko i sprawnie można pracować (sami wcześniej ocenili rozmiar prac na 3-4 dni, a jest ich czterech), a jeszcze nie mędrkować co chwila, że czegoś się nie da.

Pozdrawiam!

Co to za komin i co to za "różne otwory" w tym kominie?

Jak zostały one przerobione?

Ciekawi mnie to bo nieraz zdarza mi się montować kominki.

Edytowane przez bohusz

a świstak siedział i zawijał w sreberka...

:lol2::lol2::lol2:

Ty się nie nabijaj, tylko myśl, jak wytresować swoich klientów.

Robisz kominek i srrrrrruuu...pocisk na forum w gratisie.

To że jednopostowcy i Daniel maja wejścia w tym samym terminie

to czysty przypadek....poza tym, jakie to ma znaczenie ?! :D

Ty się nie nabijaj, tylko myśl, jak wytresować swoich klientów.

Robisz kominek i srrrrrruuu...pocisk na forum w gratisie...

Ty Eniu sie nie zbijaj tylko tez pomysl. Bo Twoj jedyny klient z forum cos milczy jak zaklety. Ani jednego dobrego slowa;-)

P.S.

A w sprawie Twoich watpliwosci podpowiem jedno slowo: "subskrypcja". Wprawdzie akurat na forum muratora nie zawsze dziala to tak jak powinno ale czasami zdarza sie, ze zadziala;-)

Edytowane przez ja14