racer 16.03.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Istnieje taka nakładka. To rura spalinowa z płaszczem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanr0 29.03.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam forumowiczów Właśnie podpisałem umowę na dostawę wkładu i wykonanie obudowy z firmą Centrum Komina, montaż ma odbyć się na początku listopada. (...) ceny przystępne, fachowcy z górnej półki Czy możesz podać orientacyjną cenę za jaką zapłaciłeś wykonanie Twojego kominka - bardzo nam się podoba. Jeśli nie możesz na forum to poszło też na PW. za niewiele większe pieniądze mam piękny kominek z super wkładem Spartherm VARIA 2Rh 4S 51 A co sądzicie o wkładach Arysto 10P DJ/450 (cena ok. 4400). Są o połowę tańsze niż Spartherm. Ktoś posiada/użytkuje i może podzielić się opinią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnnyksp 29.03.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 odpowiem na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BożenaK 07.04.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam forum przeglądam od ponad pół roku podpatrując innych i szukając inspiracji w wykończeniu domu. Najchętniej odwiedzałam dziennik Nefer, nitubagi i rasi (niestety po zmianach nie potrafię ich odnaleźć), ale nie o tym chciałam, choć ma to pośredni związek z tematem. Do zalogowania się i napisania postu skłoniła mnie dyskusja na temat kominkow wykonanych przez firmę CKiK. NIe mam zamiaru wychwalać tej firmy bo jako jednopostowiec i tak nie byłabym wiarygodna, chciałam tylko podziękować panom forest-natura oraz K&G za utwierdzenie mnie w słuszności podjętej decyzji. Im bardziej Panowie starali się udowodnić swoje racje tym bardziej przekonywali mnie co do słuszności mojego wyboru, które zakiełkowały w w/w dziennikach. Temat ciągnie się od ponad roku i myslę, że gdyby faktycznie firma Pana Daniela montowała wkłady sparthermu nielegalnie to do tej pory obaj panowie uzbroiliby się w oświadczenie producenta popierające swoje oskarżenia i skanami zarzucili całe forum. Mam tylko jedno uwagę do firmy CKiK, mianowicie dlaczego do obudowy z piaskowaca dorzucany jest śliczny żółwik a do kamienia już nie, to jawna niesprawiedliwośc ) Z chęcią wstawiłabym zdjęcie gotowego kominka, ale niestety nie potrafię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 14.04.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Od poniedziałku montował się u nas kominek.Dziś Panowie skończyli .Jest rewelacyjny,Panowie spisali się na medal.Dokładni,solidni,uśmiechnięci.Jestem bardzo zadowolona z ich pracy.Oto efekt końcowy:)kominek ciut przerobiony wg pierwszej wersji co wklejałam): http://images49.fotosik.pl/284/59b54ef8fafe4afdmed.jpg http://images38.fotosik.pl/280/68fe666266eaafa5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 14.04.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 No ładne cacko........A ja też jestem winien firmie wklejenie zdjęć i pozytywną rekomendację, ale jakoś nie mogę się zebrać.... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 18.04.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Witaj barto307cc. Jaki masz wkład kominkowy? i ile zapłaciłaś za całość? jeśli możesz napisz. Bardzo podoba mi się twój kominek i myślę nad podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 18.04.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Jutro montaż u mnie. Sądząc po oglądanych na żywo i na forum kominkach wykoananych przez firmę Pana Daniela jestem spokojny o wykonanie aczkolwiek bardzo ciekawy efektu końcowego. Póki co obsługa na bardzo wysokim poziomie. http://images47.fotosik.pl/285/74af41db1d981d43med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 20.04.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Witaj barto307cc. Jaki masz wkład kominkowy? i ile zapłaciłaś za całość? jeśli możesz napisz. Bardzo podoba mi się twój kominek i myślę nad podobnym. Wkład mam Lechma Exlusiv-układ zamknięty,z płaszczem wodnym.Za całość płaciłam 14.200zł.Kamień na kominku to Trawertyn Romano ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 21.04.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Wkład mam Lechma Exlusiv-układ zamknięty,z płaszczem wodnym.Za całość płaciłam 14.200zł.Kamień na kominku to Trawertyn Romano ) daj znać potem jak się w tym pali , bo genearlanie poprzednie lechmy mają bardzo złą opinię co niestety ja też muszę potwierdzić , był też wątek , ze exlusiwy poddymiały i ktoś to reklamował ... czekamy na informacje konsumencka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 21.04.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 daj znać potem jak się w tym pali , bo genearlanie poprzednie lechmy mają bardzo złą opinię co niestety ja też muszę potwierdzić , był też wątek , ze exlusiwy poddymiały i ktoś to reklamował ... czekamy na informacje konsumencka Hmm nie strasz;/.Ja mam ten wkład z układem zamkniętym co są wysyłane tylko na export,jest grubsza blacha a tym i są podobno lepiej dopracowane.Pożyjemy,zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 21.04.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Hmm nie strasz;/.Ja mam ten wkład z układem zamkniętym co są wysyłane tylko na export,jest grubsza blacha a tym i są podobno lepiej dopracowane.Pożyjemy,zobaczymy . hmm ..przeczytaj wątek o czarnej szybie bo chyba nie czytałeś ... pal naprawdę suchym opałem z dużą ilością powietrza + koniecznie sprawdź czy masz zapewnioną wodę powrotu na poziomie min 50C bo jak tą lechmę zasmolisz to będzie potem skrobał na czterech smołe a i tak jej nie doskrobiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 21.04.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Możecie Państwo być spokojni. Problem z wkładami Lechma Exclusive został już rozwiązany w ubiegłym roku. Aktualnie wkłady te pracują prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 21.04.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 No to już wiem po co jest tyle miejsca po prawej stronie każdego postu. Pozdr. Projekt zrobiony dla mnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 22.04.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 No to już wiem po co jest tyle miejsca po prawej stronie każdego postu. Pozdr. Projekt zrobiony dla mnie: Że niby dwustronny?fajny,fajny )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik32 02.05.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Od poniedziałku montował się u nas kominek.Dziś Panowie skończyli .Jest rewelacyjny,Panowie spisali się na medal.Dokładni,solidni,uśmiechnięci.Jestem bardzo zadowolona z ich pracy.Oto efekt końcowy:)kominek ciut przerobiony wg pierwszej wersji co wklejałam): http://images49.fotosik.pl/284/59b54ef8fafe4afdmed.jpg http://images38.fotosik.pl/280/68fe666266eaafa5med.jpg Witam serdecznie. Mam pytanko a czy to jest cała płyta z wyciętym otworem? Kamień ciężki jet więc jak to motowano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tonks 03.05.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 No to już wiem po co jest tyle miejsca po prawej stronie każdego postu. Pozdr. Projekt zrobiony dla mnie: Witam, Wow kominek robi wrażenie. Oryginalny - nieczęsto spotyka się takie rozwiązania (wkład z szybami na przestrzał) - musi zapewniać niezła wizję ognia. A propos, jaki tu został zastosowany wkład kominkowy, jeśli można wiedzieć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 05.05.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 To varia AFdh Spartherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 06.05.2010 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 (edytowane) Witam serdecznie. Mam pytanko a czy to jest cała płyta z wyciętym otworem? Kamień ciężki jet więc jak to motowano? Nieee kamień był montowany w kawałkach,chyba czterech .Wyglądało to tak: http://images37.fotosik.pl/286/20b5ccbf1fe1705bm.jpg http://images44.fotosik.pl/291/cf79b887f4cc5402m.jpghttp://images47.fotosik.pl/291/a418e6aba4c5d0a0m.jpg http://images36.fotosik.pl/178/50314e6d8a08a429m.jpg Edytowane 6 Maja 2010 przez barto307cc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 06.05.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 (edytowane) i myslę, że gdyby faktycznie firma Pana Daniela montowała wkłady sparthermu nielegalnie to do tej pory obaj panowie uzbroiliby się w oświadczenie producenta popierające swoje oskarżenia i skanami zarzucili całe forum. ja wrzucę tylko jeden kamyczek w tą sprawę rozmawiałem i z dystrybutorem Sparthermu jak i z firmą Pana Daniela , generalnie finalnie odpuściłem sobie rozwiązanie sparthermu chciałem zostawić z 12-14 tyś tej firmie ale zostałem potraktowany tak a nie inaczej o szczegółach wiedział kierownik biura na Polskę ... i temat całkowicie zlał wniosek niestety jest smutny bo SPARTHERM Sp. z o.o. w Strzelcach Krajeńskich ma sieć niby przedstawicieli z których część to może i porządne firmy lecz jest też część całkowicie przypadkowych firmy próbujących naciągać klientów , SPARTHERM Sp. z o.o. ma absolutnie i piszę co z pełną odpowiedzialności w D U P I E co, w jaki sposób i czy legalnie sprzedają ich niby przedstawiciele bo są to "odrębne podmioty działające na własnych rachunek " więc jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem produktów sparthermu nie nie widzę powodu dla którego nie kupować tego u Pana Daniel , nie zdecydowałem się akurat ale może kiedyś w innym domu jak zatracę może złe wrażenie myślę , że podejście samego producenta jest dziwne i gdyby właściciel tej firmy wiedział jaki cyrk odstawia się w Polsce to trochę inaczej wyglądałaby sieć sprzedaży ostatecznie wsparłem polskiego producenta i o wynikach mojego wyboru zapewne napiszę na forum ps. i nie jestem jedno-postowcem Edytowane 6 Maja 2010 przez Wojtek R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts