Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

firma komink i ikominy

glowac

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 533
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam forumowiczów

Właśnie podpisałem umowę na dostawę wkładu i wykonanie obudowy z firmą Centrum Komina, montaż ma odbyć się na początku listopada. (...) ceny przystępne, fachowcy z górnej półki

Czy możesz podać orientacyjną cenę za jaką zapłaciłeś wykonanie Twojego kominka - bardzo nam się podoba. Jeśli nie możesz na forum to poszło też na PW. :D

za niewiele większe pieniądze mam piękny kominek z super wkładem Spartherm VARIA 2Rh 4S 51

A co sądzicie o wkładach Arysto 10P DJ/450 (cena ok. 4400). Są o połowę tańsze niż Spartherm. Ktoś posiada/użytkuje i może podzielić się opinią ? :D

• 2 weeks później...

Witam

forum przeglądam od ponad pół roku podpatrując innych i szukając inspiracji w wykończeniu domu.

Najchętniej odwiedzałam dziennik Nefer, nitubagi i rasi (niestety po zmianach nie potrafię ich odnaleźć), ale nie o tym chciałam, choć ma to pośredni związek z tematem. Do

zalogowania się i napisania postu skłoniła mnie dyskusja na temat kominkow wykonanych przez firmę CKiK. NIe mam zamiaru wychwalać tej firmy bo jako jednopostowiec i tak nie byłabym wiarygodna, chciałam tylko podziękować panom forest-natura oraz K&G za utwierdzenie mnie w słuszności podjętej decyzji. Im bardziej Panowie starali się udowodnić swoje racje tym bardziej przekonywali mnie co do słuszności mojego wyboru, które zakiełkowały w w/w dziennikach. Temat ciągnie się od ponad roku

i myslę, że gdyby faktycznie firma Pana Daniela montowała wkłady sparthermu nielegalnie to do tej pory obaj panowie uzbroiliby się w oświadczenie producenta popierające swoje oskarżenia i skanami zarzucili całe forum. Mam tylko jedno uwagę do firmy CKiK, mianowicie dlaczego do obudowy z piaskowaca dorzucany jest śliczny

żółwik a do kamienia już nie, to jawna niesprawiedliwośc :))

Z chęcią wstawiłabym zdjęcie gotowego kominka, ale niestety nie potrafię.

Pozdrawiam

Od poniedziałku montował się u nas kominek.Dziś Panowie skończyli ;).Jest rewelacyjny,Panowie spisali się na medal.Dokładni,solidni,uśmiechnięci.Jestem bardzo zadowolona z ich pracy.Oto efekt końcowy:)kominek ciut przerobiony wg pierwszej wersji co wklejałam):

http://images49.fotosik.pl/284/59b54ef8fafe4afdmed.jpg

http://images38.fotosik.pl/280/68fe666266eaafa5med.jpg

Witaj barto307cc. Jaki masz wkład kominkowy? i ile zapłaciłaś za całość? jeśli możesz napisz. Bardzo podoba mi się twój kominek i myślę nad podobnym.

Wkład mam Lechma Exlusiv-układ zamknięty,z płaszczem wodnym.Za całość płaciłam 14.200zł.Kamień na kominku to Trawertyn Romano ;))

Wkład mam Lechma Exlusiv-układ zamknięty,z płaszczem wodnym.Za całość płaciłam 14.200zł.Kamień na kominku to Trawertyn Romano ;))

daj znać potem jak się w tym pali , bo genearlanie poprzednie lechmy mają bardzo złą opinię co niestety ja też muszę potwierdzić , był też wątek , ze exlusiwy poddymiały i ktoś to reklamował ...

czekamy na informacje konsumencka :)

daj znać potem jak się w tym pali , bo genearlanie poprzednie lechmy mają bardzo złą opinię co niestety ja też muszę potwierdzić , był też wątek , ze exlusiwy poddymiały i ktoś to reklamował ...

czekamy na informacje konsumencka :)

Hmm nie strasz;/.Ja mam ten wkład z układem zamkniętym co są wysyłane tylko na export,jest grubsza blacha a tym i są podobno lepiej dopracowane.Pożyjemy,zobaczymy ;).

Hmm nie strasz;/.Ja mam ten wkład z układem zamkniętym co są wysyłane tylko na export,jest grubsza blacha a tym i są podobno lepiej dopracowane.Pożyjemy,zobaczymy ;).

hmm ..przeczytaj wątek o czarnej szybie bo chyba nie czytałeś ...

pal naprawdę suchym opałem z dużą ilością powietrza + koniecznie sprawdź czy masz zapewnioną wodę powrotu na poziomie min 50C

bo jak tą lechmę zasmolisz to będzie potem skrobał na czterech smołe a i tak jej nie doskrobiesz

• 2 weeks później...
Od poniedziałku montował się u nas kominek.Dziś Panowie skończyli ;).Jest rewelacyjny,Panowie spisali się na medal.Dokładni,solidni,uśmiechnięci.Jestem bardzo zadowolona z ich pracy.Oto efekt końcowy:)kominek ciut przerobiony wg pierwszej wersji co wklejałam):

http://images49.fotosik.pl/284/59b54ef8fafe4afdmed.jpg

http://images38.fotosik.pl/280/68fe666266eaafa5med.jpg

Witam serdecznie.

Mam pytanko a czy to jest cała płyta z wyciętym otworem? Kamień ciężki jet więc jak to motowano?

No to już wiem po co jest tyle miejsca po prawej stronie każdego postu. Pozdr. :)

Projekt zrobiony dla mnie:

Witam,

Wow kominek robi wrażenie. Oryginalny - nieczęsto spotyka się takie rozwiązania (wkład z szybami na przestrzał) - musi zapewniać niezła wizję ognia. A propos, jaki tu został zastosowany wkład kominkowy, jeśli można wiedzieć? Pozdrawiam

Witam serdecznie.

Mam pytanko a czy to jest cała płyta z wyciętym otworem? Kamień ciężki jet więc jak to motowano?

Nieee kamień był montowany w kawałkach,chyba czterech ;).Wyglądało to tak:

http://images37.fotosik.pl/286/20b5ccbf1fe1705bm.jpg http://images44.fotosik.pl/291/cf79b887f4cc5402m.jpghttp://images47.fotosik.pl/291/a418e6aba4c5d0a0m.jpg http://images36.fotosik.pl/178/50314e6d8a08a429m.jpg

Edytowane przez barto307cc

i myslę, że gdyby faktycznie firma Pana Daniela montowała wkłady sparthermu nielegalnie to do tej pory obaj panowie uzbroiliby się w oświadczenie producenta popierające swoje oskarżenia i skanami zarzucili całe forum.

ja wrzucę tylko jeden kamyczek w tą sprawę rozmawiałem i z dystrybutorem Sparthermu jak i z firmą Pana Daniela , generalnie finalnie odpuściłem sobie rozwiązanie sparthermu chciałem zostawić z 12-14 tyś tej firmie ale zostałem potraktowany tak a nie inaczej o szczegółach wiedział kierownik biura na Polskę ... i temat całkowicie zlał

wniosek niestety jest smutny bo SPARTHERM Sp. z o.o. w Strzelcach Krajeńskich ma sieć niby przedstawicieli z których część to może i porządne firmy lecz jest też część całkowicie przypadkowych firmy próbujących naciągać klientów , SPARTHERM Sp. z o.o. ma absolutnie i piszę co z pełną odpowiedzialności w D U P I E co, w jaki sposób i czy legalnie sprzedają ich niby przedstawiciele bo są to "odrębne podmioty działające na własnych rachunek "

więc jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem produktów sparthermu nie nie widzę powodu dla którego nie kupować tego u Pana Daniel , nie zdecydowałem się akurat ale może kiedyś w innym domu jak zatracę może złe wrażenie :(

myślę , że podejście samego producenta jest dziwne i gdyby właściciel tej firmy wiedział jaki cyrk odstawia się w Polsce to trochę inaczej wyglądałaby sieć sprzedaży

ostatecznie wsparłem polskiego producenta i o wynikach mojego wyboru zapewne napiszę na forum :)

ps. i nie jestem jedno-postowcem :)

Edytowane przez Wojtek R