gosieniam 12.04.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Chciałabym również pochwalić Centrum Komina za wykonanie kominka w moim domu. Wszystko odbyło się bardzo fachowo i zgodnie z moimi oczekiwaniami, nawet kafle były dokładnie w takim kolorze jak na próbkach, które wcześniej dostałam. Kominek grzeje całą obudową, która jest wykonana z kafli od samego dołu do sufitu, a kafle pozostają ciepłe ponad 8 godzin po wypaleniu się drewienek (nawet ławeczka). Oprócz tego firma Centrum Komina naprawiła mi komin Szidel. Jak tylko pomaluję pokój to wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr ZG 15.04.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Wielkie podziękowania dla firmy "Centrum Komina" w Zielonej Górze za profesjonalizm i solidność w montażu kominka!! Kominek został wykonany w oparciu o wcześniej przygotowany przez firmę projekt (BODEGA z wkładem Spartherm Varia 2L). Nie ukrywam, że wcześniej obawiałem się o całe to zamieszanie związane z montażem (gdyż kominek montowany był w zamieszkałym i wykończonym domu), ale moje obawy okazały się nieuzasadnione - pracownicy mocno starali się o czystość w miejscu pracy. Aż miło było patrzeć jak sprawnie i bezproblemowo wykonują swoją pracę (byłoby kapitalnie gdyby pracownicy innych firm budowlanych czy wykończeniowych byli tak solidni, dokładni i przygotowani pod wzgledem fachowym jak montażyści, którzy montowali u mnie kominek). Montaż kominka trwał niecałe 3 dni - dokładnie tyle ile miało to trwać (jak wcześniej mi powiedziano). W tej chwili mija mniej więcej miesiąc użytkowania kominka i chcę napisać, że kominek działa rewelacyjnie; nie zauważyłem nieprawidlowości w jego funkcjonowaniu, czy jakichkolwiek innych usterek. Ogólnie rzecz biorąc - jestem pod wielkim pozytywnym wrażeniem jeśli chodzi o kompleksowe wykonawstwo kominka. Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez Piotr ZG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi-sioo 06.05.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Chciałbym się przyłączyć do tego postu. Pierwszy kontakt z firmą "Centrum Komina" miałem 28 marca. Wtedy wysłałem do nich zapytanie ofertowe, jak to zwykle bywa - bardzo ogólne. Zapytanie wysłałem równocześnie do kilku innych firm. Po niecałej godzinie od wysłania zapytania zadzwonił do mnie Pan Piotr Świca z C.K. Rozmowa trwała około 20-30 minut. Wypytał mnie o wszystkie szczegóły dotyczące kominka. 2 dni później otrzymałem od niego zdjęcia dostępnych płyt kamiennych (Rain Forest Brown) + projekt komina. Żadna z płyt mi nie odpowiadała, poprosiłem o ściągnięcie slaby spod Warszawy. Odpowiedź: nie ma problemu. 6 kwietnia - wszytkie sprawy były już dogadane. W międzyczasie otrzymałem dokładny projekt z wymiarami, wizualizacją, dokumentację gwarancyjną oraz umowę. Na moją prośbę zmieniono nawet jeden z zapisów gwarancji. 22-23 kwietnia - montaż kominka. Podsumowując - 4 tygodnie od pierwszego kontaktu z firmą "Centrum Komina" miałem gotowy kominek u siebie w domu. Kominek wykonany bardzo profesjonalnie, czysto, bardzo dokładnie i przede wszystkim - ładnie. Jestem bardzo zadowolony, i zdecydowanie polecam! Gwarancja na kominek i sam wkład jest pięcioletnia. Wszelki serwis realizowany przez sprzedawcę (co jest oczywiście potwierdzone karta gwarancyjną). Firma ma 5 ekip montażowych, mam więc pewność, że w razie awarii, któraś będzie w stanie szybko zareagować. Nadmienię, że inne firmy odezwały się do mnie około 2-3 tygodnie od wysłania mojego zapytania... I zaoferowały ceny nawet 80% wyższe!! Ja jestem bardzo zadowolony, zarówno z obsługi przedmontażowej, montażu jaki i kominka. I dlatego POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 06.05.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Bardzo się cieszę, że są firmy kominkowe równie jak nasza, cęniące solidność, sprawność działania i odpiowiadające gwarancyjnie za wykonawstwo. Oby takich firm więcej, bo wtedy klienci będą zadowoleni, a przecież o to głównie chodzi.Pozdrawiam weekendowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.05.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 (edytowane) Ponieważ miałam okazję zgłosić się do Firmy Kominy i Kominki z reklamacją to napiszę. Wiem, że były teorie na temat napraw gwarancyjnych i powiem tak : nie sprawdziłam czy mam jeszcze gwarancję na wkład , ale odkręcił mi się od niego uchwyt. Niby pierdoła, ale używanie odpada. Nie dałam rady również sama się do uchwytu dobrać, bo śruby są ukryte pod kilkoma elementami. Więc wysłałam SMSa do pana Daniela z prośbą, że gdyby jakaś ekipa była w W-wie to czy mogliby wpaść na to popatrzeć( z dopiskiem, że się nie spieszy i wiem, że z Zielone Góry do W-wy jest kawałek). Pan Daniel oddzwonił za godzinę. W ciągu 3 dni dostałam telefon od ekipy, umówiłam się i właśnie panowie wyszli po skończonej robocie. A musieli wyjąć szybę, uszczelki, etc. Naprawili i posprzątali po sobie wszystko włącznie z umyciem szyby :) Marzy mi się, żeby każda firma w tym kraju tak załatwiała reklamacje Serdeczne pozdrowienia dla Pana Daniela i jego przesympatycznej ekipy (znalazłam - kominek montowany październik 2008 - ale nikt mnie o to nie pytał tylko mój problem został natychmiast rozwiązany ) Edytowane 13 Maja 2011 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 13.05.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Chciałbym się przyłączyć do grona zadowolonych klientów firmy Kominy i Kominki. Jestem właśnie po montażu i mogę firmę polecić w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynianka 16.05.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Troszkę pocieszyłam się, że mozna znaleźć solidną firmę i jednoczesnie niedrogą, bo hydraulik nastraszył mnie że dobry kominek z plaszczem wodnym -cena za całość to 20 000 zł, rozumiem że firmy będące przedstawicielami musza zarobić ale ceny powinni troche dostosować do zasobności kieszeni Polaków, a nie mówić że jak Cie nie stać to nie kupuj wcale. Ja zdecydowałam że kominek zakupię w jak najpóźniejszym etapie, bo w/w cena mnie zszokowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.05.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Troszkę pocieszyłam się, że mozna znaleźć solidną firmę i jednoczesnie niedrogą, bo hydraulik nastraszył mnie że dobry kominek z plaszczem wodnym -cena za całość to 20 000 zł, rozumiem że firmy będące przedstawicielami musza zarobić ale ceny powinni troche dostosować do zasobności kieszeni Polaków, a nie mówić że jak Cie nie stać to nie kupuj wcale. Ja zdecydowałam że kominek zakupię w jak najpóźniejszym etapie, bo w/w cena mnie zszokowała. Dla jednego dobry kominek to 20.000 zł , dla drugiego 30.000 ,a jeszcze ktoś powie ,że to 5.000 - trudno to ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 17.05.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 O Eniu - widze, ze tu zagladasz. Dalej twierdzisz, ze skoro klienci sa zadowoleni to widocznie sie nie znaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 18.05.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam Marynianka Dobrej klasy kominek z płaszczem wodnym, z zabudową kominkową oraz hydrauliką można u nas nabyć znacznie poniżej 20000 złotych. Oczywiście w cenie jest montaż. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynianka 18.05.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Mam nadzieje, bo w przeciwnym razie szybko się kominka nie dorobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 19.05.2011 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 O Eniu - widze, ze tu zagladasz. Dalej twierdzisz, ze skoro klienci sa zadowoleni to widocznie sie nie znaja? Ja 14 , kopę lat ... To nie jest kwestia czy ktoś ma takie lub inne zdanie. Znam ludzi zadowolonych z zakupu chińskiego skutera, który z zewnątrz wyglądał tak samo jak japoński... Ich zadowolenie trwało do czasu pierwszej awarii. 95 % klientów kominkowych nie ma pojęcia co mają w domu . Widzą fasadę , która generalnie im się podoba i drzwiczki , przez które mogą dołożyć drew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 19.05.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ja 14 , kopę lat ... To nie jest kwestia czy ktoś ma takie lub inne zdanie. Znam ludzi zadowolonych z zakupu chińskiego skutera, który z zewnątrz wyglądał tak samo jak japoński... Ich zadowolenie trwało do czasu pierwszej awarii. 95 % klientów kominkowych nie ma pojęcia co mają w domu . Widzą fasadę , która generalnie im się podoba i drzwiczki , przez które mogą dołożyć drew... no może 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 23.05.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Nie zgadzam się z powyższą opinią, ponieważ staramy się zawsze jak najdokładniej informować potencjalnych klientów o wadach i zaletach poszczególnych rozwiązań kominkowych. Ważne jest to, by dopasowując do budżetu konkretnego klienta, zaproponować zestaw kominkowy, który charakteryzowałby się jak najkorzystniejszą relacją jakości do ceny. Z drugiej strony, nie ma sensu wprowadzać klienta w zbyt szczegółowe kwestie, chyba, że takie jest jego życzenie. Zawsze staramy się natomiast jak najtrafniej odczytać potrzeby klienta i wcale nie musi w to 100% odpowiadać optymalnemu rozwiązaniu technicznemu. Jednak zauważam w ostatnim czasie coraz większą świadomość klientów w zakresie technologii budowy kominków. Pocieszające jest to, iż odchodzi się systematycznie od standardowych kominków na rzecz bardziej energooszczędnych. Świetne jest także coraz większe zainteresowanie kominkami ciepłymi, a nawet budowanymi w technologii hypocaustum, czyli bez konwekcji powietrza. Nasza firma stara się wspierać klientów zamierzających budować takie wyrafinowane kominki - robimy wiele promocji, a już wkrótce ruszymy z nową stroną internetową poświęconą kominkom z masą akumulacyjną. Cieszę się także, iż także inne firmy kominkowe promują kominki tego typu. Satysfakcja klientów murowana!!! Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 24.05.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 ... 95 % klientów kominkowych nie ma pojęcia co mają w domu . Widzą fasadę , która generalnie im się podoba i drzwiczki , przez które mogą dołożyć drew... To samo mozna powiedziec o 95% posiadaczy telewizorow, pralek, lodowek, samochodow i czego tam sobie jeszcze zyczysz;-) Nie odbieraj ludziom prawa do odczuwania zadowolenia z czegos co dziala zgodnie z ich oczekiwaniami. A ze zawsze mozna znalezc cos lepszego niz sie aktualnie posiada to oczywista oczywistosc. A nawet jak nie mozna to jest takie powiedzenie "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma";-) Pozdrawiam wszystkich malkontentow:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 24.05.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 To samo mozna powiedziec o 95% posiadaczy telewizorow, pralek, lodowek, samochodow i czego tam sobie jeszcze zyczysz;-) Nie odbieraj ludziom prawa do odczuwania zadowolenia z czegos co dziala zgodnie z ich oczekiwaniami. A ze zawsze mozna znalezc cos lepszego niz sie aktualnie posiada to oczywista oczywistosc. A nawet jak nie mozna to jest takie powiedzenie "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma";-) Pozdrawiam wszystkich malkontentow:-) Coś mi się zdaje ,że nadal się nie rozumiemy. Z tego co próbujesz udowodnić wynika ,że dopóki nie poznam budowy telewizora , nie mogę być zadowolony z jego posiadania... Nie odnoszę wrażenia ,bym ludziom jakieś prawo odbierał. Mam wręcz sygnały ,ze je rozbudzam. Nie szukasz czasem tematów zastępczych na lato ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK978 06.07.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Ja także należę do tych, zadowolonych klientów firmy Pana Daniela. Na firmę Centrum Komina trafiłem przypadkiem w internecie szukając wykonawcę na zrealizowanie pomysłu budowy pieco-kominka /ciepłego kominka/. Do inwestycji przygotowywałem się przez około rok. Studiowałem literaturę i oferty znanych firm zajmujących się budową ciepłych kominków w Austrii i Norwegii, krajach gdzie od dawna ten rodzaj ogrzewania jest stosowany. Ciepły kominek w dzisiejszym wydaniu to nie tylko właściwy wkład /palenisko/ i masa akumulująca ciepło ale także trochę zawansowanej elektroniki, sterującej procesem spalania. Przeglądałem oferty większych firm w całym kraju zajmujących się budową kominków. Wysyłając liczne zapytania dot. realizacji mojego pomysłu na ogrzewanie mieszkania i stwierdzam, że wiedza na temat pieco-kominków niektórych fachowców jest oparta na skromnych ulotkach przetłumaczonych na język ojczysty. Przyznam się, że często zadawałem pytania na które oczekiwałem znanej mi odpowiedzi. W ten sposób wykluczyłem firmy, które posiadają znikomą wiedzę w interesującym mnie temacie lub są nieuczciwi, próbując wcisnąć "kit". Pana firmę Panie Danielu podobnie sprawdzałem, zanim podpisaliśmy umowę. Wypadliście rewelacyjnie!!! Szybkie, profesjonalne odpowiedzi. Wyczuwalna chęć nawiązania współpracy. Fachowa ocena mojego pomysłu i dyskretne podpowiedzi profesjonalisty wskazujące co warto by zmienić, dodać do mojego kominka. Po takim /może dziwnym e-mail’u i rozmowy telefoniczne/ poznaniu firmy Centrum Komina zdecydowałem się na wizytę w siedzibie firmy, gdzie omówiliśmy szczegóły inwestycji z Panem Danielem i projektantem /niestety nie znam nazwiska/. Później na podstawie moich oczekiwań trzy projekty. Wybór najlepszego, drobne poprawki i realizacja inwestycji. Budowa przebiegała bardzo sprawnie i fachowo. Ekipa zabezpieczyła meble przed zniszczeniem a na koniec wszystko posprzątała. Firma Centrum Komina z Zielonej Góry zrealizowała moje marzenia związane z budową ciepłego kominka. Polecam firmę Pana Daniela. Jest to profesjonalna uczciwa firma, której można zaufać i powierzyć realizacje swoich marzeń "kominkowych". Dziękuję i serdecznie pozdrawiam. J.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.07.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Ja także należę do tych, zadowolonych klientów firmy Pana Daniela. Na firmę Centrum Komina trafiłem przypadkiem w internecie szukając wykonawcę na zrealizowanie pomysłu budowy pieco-kominka /ciepłego kominka/. Do inwestycji przygotowywałem się przez około rok. Studiowałem literaturę i oferty znanych firm zajmujących się budową ciepłych kominków w Austrii i Norwegii, krajach gdzie od dawna ten rodzaj ogrzewania jest stosowany. Ciepły kominek w dzisiejszym wydaniu to nie tylko właściwy wkład /palenisko/ i masa akumulująca ciepło ale także trochę zawansowanej elektroniki, sterującej procesem spalania. Przeglądałem oferty większych firm w całym kraju zajmujących się budową kominków. Wysyłając liczne zapytania dot. realizacji mojego pomysłu na ogrzewanie mieszkania i stwierdzam, że wiedza na temat pieco-kominków niektórych fachowców jest oparta na skromnych ulotkach przetłumaczonych na język ojczysty. Przyznam się, że często zadawałem pytania na które oczekiwałem znanej mi odpowiedzi. W ten sposób wykluczyłem firmy, które posiadają znikomą wiedzę w interesującym mnie temacie lub są nieuczciwi, próbując wcisnąć "kit". Pana firmę Panie Danielu podobnie sprawdzałem, zanim podpisaliśmy umowę. Wypadliście rewelacyjnie!!! Szybkie, profesjonalne odpowiedzi. Wyczuwalna chęć nawiązania współpracy. Fachowa ocena mojego pomysłu i dyskretne podpowiedzi profesjonalisty wskazujące co warto by zmienić, dodać do mojego kominka. Po takim /może dziwnym e-mail’u i rozmowy telefoniczne/ poznaniu firmy Centrum Komina zdecydowałem się na wizytę w siedzibie firmy, gdzie omówiliśmy szczegóły inwestycji z Panem Danielem i projektantem /niestety nie znam nazwiska/. Później na podstawie moich oczekiwań trzy projekty. Wybór najlepszego, drobne poprawki i realizacja inwestycji. Budowa przebiegała bardzo sprawnie i fachowo. Ekipa zabezpieczyła meble przed zniszczeniem a na koniec wszystko posprzątała. Firma Centrum Komina z Zielonej Góry zrealizowała moje marzenia związane z budową ciepłego kominka. Polecam firmę Pana Daniela. Jest to profesjonalna uczciwa firma, której można zaufać i powierzyć realizacje swoich marzeń "kominkowych". Dziękuję i serdecznie pozdrawiam. J.K No , no .... dobrej reklamy nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 07.07.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 No faktycznie to niekwestionowany precedens na tym forum... Wazne tylko, aby czasem nie przegiąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK978 08.07.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Ja także należę do tych, zadowolonych klientów firmy Pana Daniela. Na firmę Centrum Komina trafiłem przypadkiem w internecie szukając wykonawcę na zrealizowanie pomysłu budowy pieco-kominka /ciepłego kominka/. Do inwestycji przygotowywałem się przez około rok. Studiowałem literaturę i oferty znanych firm zajmujących się budową ciepłych kominków w Austrii i Norwegii, krajach gdzie od dawna ten rodzaj ogrzewania jest stosowany. Ciepły kominek w dzisiejszym wydaniu to nie tylko właściwy wkład /palenisko/ i masa akumulująca ciepło ale także trochę zawansowanej elektroniki, sterującej procesem spalania. Przeglądałem oferty większych firm w całym kraju zajmujących się budową kominków. Wysyłając liczne zapytania dot. realizacji mojego pomysłu na ogrzewanie mieszkania i stwierdzam, że wiedza na temat pieco-kominków niektórych fachowców jest oparta na skromnych ulotkach przetłumaczonych na język ojczysty. Przyznam się, że często zadawałem pytania na które oczekiwałem znanej mi odpowiedzi. W ten sposób wykluczyłem firmy, które posiadają znikomą wiedzę w interesującym mnie temacie lub są nieuczciwi, próbując wcisnąć "kit". Pana firmę Panie Danielu podobnie sprawdzałem, zanim podpisaliśmy umowę. Wypadliście rewelacyjnie!!! Szybkie, profesjonalne odpowiedzi. Wyczuwalna chęć nawiązania współpracy. Fachowa ocena mojego pomysłu i dyskretne podpowiedzi profesjonalisty wskazujące co warto by zmienić, dodać do mojego kominka. Po takim /może dziwnym e-mail’u i rozmowy telefoniczne/ poznaniu firmy Centrum Komina zdecydowałem się na wizytę w siedzibie firmy, gdzie omówiliśmy szczegóły inwestycji z Panem Danielem i projektantem /niestety nie znam nazwiska/. Później na podstawie moich oczekiwań trzy projekty. Wybór najlepszego, drobne poprawki i realizacja inwestycji. Budowa przebiegała bardzo sprawnie i fachowo. Ekipa zabezpieczyła meble przed zniszczeniem a na koniec wszystko posprzątała. Firma Centrum Komina z Zielonej Góry zrealizowała moje marzenia związane z budową ciepłego kominka. Polecam firmę Pana Daniela. Jest to profesjonalna uczciwa firma, której można zaufać i powierzyć realizacje swoich marzeń "kominkowych". Dziękuję i serdecznie pozdrawiam. J.K Dla zainteresowanych budową ciepłego kominka kilka fotek. 1. Przygotowanie miejsca do budowy ciepłego kominka./Miejsce po starym tradycyjnym kominku/. 2. W trakcie budowy. 3. Prace wykończeniowe. Wygląd ostateczny przedstawię po malowaniu scian. Wykonawca firma Centrum Komina z Zielonej Góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts