Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

firma komink i ikominy

glowac

Recommended Posts

Ty Eniu sie nie zbijaj tylko tez pomysl. Bo Twoj jedyny klient z forum coś milczy jak zaklety. Ani jednego dobrego slowa;-)

Może to do mnie ?

Mam nieco więcej postów niż "1", a mimo to jestem bardzo zadowolony z piecokominka firmy Piotr Batura z Łazisk (jak wiadomo dość ściśle współpracującej z "Eniem" ;-). Właściwie mógłbym powtórzyć wszystkie zachwyty np. "koheka" - tylko po co?

Dogadaliśmy się z p. Piotrem, zamówiłem usługę, przyjechali, zrobili - kominek grzeje, szyba czysta, żona zadowolona ...

Akurat pojutrze będą robić drobną modernizację: żona wymyśliła nową koncepcję wykończenia ławeczki grzewczej ;-)

pozdrawiam

zadowolony palacz

• Odpowiedzi 533
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciepły kominek i zapach dymu. Jestem użytkownikiem kominka z masą akumulacyjną zaprojektowanego i wykonanego przez firmę Centrum Komina z Zielonej Góry. Krótko pisząc /już na ten temat wypowiadałem się na forum/ jestem zadowolony z inwestycji. Zastosowane materiały jak i wykonanie bez zastrzeżeń. Wszystko ok i polecam firmę. Od pewnego czasu, po trzygodzinnym paleniu w pomieszczeniu pojawił się wyczuwalny zapach dymu. Dawało się to szczególnie wyczuć gdy wchodziło się do mieszkania z zewnątrz. Próbowałem poradzić sobie z problemem samodzielnie. Dokładne czyszczenie komina, rozszczelnianie stolarki, na próbę jednorazowe zatkanie kratki wentylacyjnej, sprawdzenie ciągu w kratce wentylacyjnej, zakup czujnika dymu i sporo czasu na zastanawianie się gdzie tkwi przyczyna. Wszystko wskazywało w moim przekonaniu, że pojawiła się nieszczelność wewnątrz kominka?? Wobec braku pozytywnych efektów mojego działania w nocy napisałem e-mailla do firmy Centrum Komina, opisując problem. Już rano następnego dnia zadzwonił Pan Daniel wypytując o szczegóły - niemal jak u lekarza. Zaczynając od pytania o jakość palonego drewna poprzez sposób palenia i nastawionych parametrów spalania /sterownik procesu palenia/. Otrzymałem kilka wskazówek

i następnego dnia znowu telefon z pytaniem czy znikła usterka. W ten sposób Pan Daniel zlokalizował przyczynę usterki. Okazało się, że zapach dymu pojawiał się z powodu źle ustawionych parametrów palenia. Sterownik sam ustawiałem i jak się okazało na zbyt niskie temperatury. Pieco-kominek musi pracować na wyższych temperaturach. Dziękuję za pomoc Panie Danielu. Pozdrawiam.

Chciałbym zwrócić szczególną uwagę, iż w żadnym przypadku nie można zasłaniać ani ograniczać kratek wentylacyjnych w domu. Jest to bardzo niebezpieczne dla zdrowia a nawet życia! Każdy z użytkowników powinien ponadto dbać o czystość tych kratek, ponieważ kurz i pył mogą praktycznie zatkać kratkę. Wyjątkiem jest sytuacja, gdy w domu jest system wentylacji mechanicznej, czyli rekuperacja.

Podobnie sprawa się ma z kratkami konwekcyjnymi na zabudowie kominkowej - trzeba je czyścić. W innym przypadku kominek może się przegrzać. Wyjątek stanowią kominki budowane w technologii hypocaustum, czyli bez konwekcji powietrza (bez kratek).

• 2 weeks później...
Ok. 2 mies. temu Centrum Kominka wykonało u mnie w domu kominek wraz z posadzka kamienną wokół kominka. Praca przeprowadzona bardzo starannie i szybko (a dodam, ze kominek montowany był w już zamieszkanym domu). Kontakt z wykonawcami i przed i w trakcie b. dobry. Były pewne problemy z umieszczeniem posadzki na ogrzewaniu podłogowym, ale udało się je rozwiązać i całość w pełni spełniła nasze oczekiwania. Po różnych często nieprzyjemnych doświadczeniem z ekipami budowalnymi, tę firmę mogę z czystym sumieniem szczerze polecić.

Stosownym wydaje mi się podnoszenie tego tematu, aby ciągle był na topie.

Warto może ten temat zrobić przyklejonym w tej kategori "kominki"

Poprostu ta firma ma 100% klienteli zupełnie zadowolonej i usatysfakcjonowanej.

Poprostu trzeba, należy tak wykonywać swoją pracę, aby była profesjonalna, funkcjonalna.

Dotyczy to wszelakich zawodów, funkcji i służb.

Przeczytałem od dechy do dechy cały wątek.bohuniu a tobie to o co kaman z tym podnoszeniem........podnosisz siebie czy Daniela???:D .Chcesz przywołać zadowolonych z pracy Daniela by znowu zaczęli wychwalać jego firmą???:cool: Czy tak dla zasady wspominasz ,że i ty żyjesz z kominków i kominów ??? :rolleyes:;)

Wątek na początku ostry aż do bólu.Przepychanki prawne zajebiste jak dla potencjalnego klienta.:(:( .forest zamilkł dał spokój. Daniel pokonał go swoim doświadczeniem na rynku?Nie rozumiem.:( .Właściwie topik jest tylko o jednej firmie i chyba inne nie powinny być tu wtrącane bo się zapętli i padnie na pysk.eniek ma jednego klienta na FM.......koniec świata skąd wy macie takie informacje???

• 2 weeks później...
U mnie właśnie skończyli panowie stawiać kominek, pierwsze wrażenie ...... wszystko szybko sprawnie, praktycznie dzień i kominek był w 80 procentach, ale więcej opinii napiszę jak zacznę użytkować go... myślę że również więcej opinii pojawi się wraz z jesienią :) Pozdrawiam.

• 1 month później...
  • 2 months później...

Od marca przeglądałam z rodziną Internet w poszukiwaniu informacji na temat kominka w domu. Nareszcie! - wybraliśmy firmę, która właśnie montuje nam kominek w domu, ( nie było łatwo, bo firm jest wiele ). Za kominek, który wybraliśmy firma Centrum Komina z Zielonej Góry zaproponowała najniższą cenę! Ponadto świetny kontakt z przedstawicielem firmy, odpowiedzi na wszystkie nasze e-maile i telefony, zmiany wizualizacji, itp, itd. Byliśmy pod wrażeniem traktowania klienta!

Trwa więc drugi dzień budowy kominka w zamieszkałym domu. Odezwę się niebawem :)

Odezwę się niebawem :)

Czekamy z niecierpliwością. Może inaczej, ja czekam ...

Potem jak będą konkretne zdjęcia, opis technologi wykonawstwa i cena brutto kompleksowa, może coę napiszę.

Oczywiście będzie to obiektywne

Szcególnie, że wszelkie wizualizacjie, odpisywanie na maile i rozmowy telefoniczne, to w godzinach pracy... pracy pracownika przy biurku.W NIEKTÓRYCH SYTUACJACH ROBI SIĘ TO KOSZTEM SWOJEGO prywatnego czasu, ale raczej nie w ramach wolontariatu.

Edytowane przez bohusz

Od marca przeglądałam z rodziną Internet w poszukiwaniu informacji na temat kominka w domu. Nareszcie! - wybraliśmy firmę, która właśnie montuje nam kominek w domu, ( nie było łatwo, bo firm jest wiele ). Za kominek, który wybraliśmy firma Centrum Komina z Zielonej Góry zaproponowała najniższą cenę! Ponadto świetny kontakt z przedstawicielem firmy, odpowiedzi na wszystkie nasze e-maile i telefony, zmiany wizualizacji, itp, itd. Byliśmy pod wrażeniem traktowania klienta!

Trwa więc drugi dzień budowy kominka w zamieszkałym domu. Odezwę się niebawem :)

No dalej czekam z niecierpliwością.

No dalej czekam z niecierpliwością.

Spokojnie... Nie pali się, jeszcze :D

Obiecałam, to się odezwę!

Powiem tylko, że kominek już stoi, a jego budowa trwała niecałe trzy dni. Ekipa rzetelna, sympatyczna i godna polecenia. Robota "paliła im się w rękach". Zabezpieczyli odpowiednio pokój i dokładnie posprzątali po pracy.

Edytowane przez makijaja

Oj nie rozumiem ,takiej zajadłości .Firma z Zielonej Góry wykonała piec kaflowy mojego sąsiada i kominek dla drugiego ,oboje bardzo zadowoleni.A wiecie dlaczego skorzystali z ich usług,bo mieli ceny konkurencyjne.Sąsiedzi porównywali w kilku firmach ,ja w zeszłym roku też miałam ich wziąć,ale zmieniłam koncepcję.Teraz czekam na wycenę ponownie z kilku firm.I jeśli miejscowa będzie do 500 zł droższa wezmę miejscową ,jeśli więcej to z Zielonej Góry.Sąsiedzi o kominkach z Zielonej Góry usłyszeli ode mnie,ja od zadowolonych forumowiczów,oni skorzystali z tej firmy,ja może ró∑nież.

I znam kilku forumowiczów,którzy robili u Pana Daniela ,ale tutaj wpisu raczej nie zostawili,przynajmniej w tych stronach ,któ®e przejrzałam.

Jak w zeszłym roku wyceniałam kominek 3 stronny to ich cena była taka jak prawie za sam wkład w lokalnej firmie.

Ponieważ teraz poprosiłąm o wycenę w ciepłej obudowie,to obawiam się ,że ich wycena nie będzie niższa,bo robią tylko na płytach Rath,a one diabelnie drogie

A ja mam skromne pytanie do Pana, w którym miejscu na forum znajdę zdjęcia, opis technologi wykonania oraz cenę brutto za wykonany przez Pana kominek? :jawdrop:

A Pana firma nie ma 100% zadowolonych klientów? Jak można być z Pana usług niezadowolonym?

No wiesz pan co, troszkę trudu i własnej inicjatywy.

Jeżeli jest taki, czy taka firma która wszystkim "dogodzi" to warto by to uznać za cuda, nad cudami.

Ja myślę, że nawet nie warto starać się wszystkim dogodzić, bo odrazu jesteśmy przegrani na starcie.