Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

firma komink i ikominy

glowac

Recommended Posts

My też dołaczamy do grupy zadowolonych. Działaliśmy w olbrzymim pośpiechu. Wcześniej umówiony wykonawca kominka poinformował o miesięcznej zwłoce w sprowadzeniu wkładu, co wiązało się również ze znacznym wzrostem ceny. Na firmę kominki i kominy trafiliśmy przez przypadek, wysłalismy zapytanie i za kilkanaście minut uzyskaliśmy satysfakcjonującą nas odpowiedź. Pan Daniel okazał sie byc przemiłym, cierpliwym i co najważniejsze bardzo kompetentnym człowiekiem. Wszystkie uzgodnienia trwały dwa dni, a juz po tygodniu przed naszym domem pokazała się ekipa instalatorów, którzy wykonali całą swoją pracę w niecałe półtora dnia. Jak opowiadam o tym znajomym - nikt nie chce uwierzyć.

Jestesmy bardzo zadowoleni.

Agata i Marek

• Odpowiedzi 533
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zeby nie bylo tak przeslodzone bo zemdli to i KiK ma swoje wady.

Cena konkurencyjna. Zabudowa wykonana bdb ale konieczna byla poprawka, ktora wyszla na etapie gipsowania.

Za brak wykonczeniowki minus bo jak sam robilem to zeszlo mi sie z tym 3 tygodnie.

edit

Reklamacja zalatwiona pozytywnie okazalo sie ze wypadlem z grafika i pracownik nie dopilnowal zeby zadzwonic. Po interwencji mialem telefon z przeprosinami od p. Daniela i szybko umowiony kolejny termin. Za obsluge klienta zdecydowany plus.

• 4 weeks później...

Witam serdecznie.

A propos szyb kominkowych. Przypadek miałem mianowicie taki.... Małżonka dzwoni do mnie że się kopci przez szybe. No w morde mówie przed świętami. Goście będą fajnie by było nastrój przy choince zrobić a tu d.... No to dzwonie do kominkowców choć z wątpliwością bo przed święami to albo roboty kupa albo już zamykanie roku i na pierdoły czasu nie ma. No powiedzieli że postarają się jak najszybciej podjechać - hmmm no to se myśle tere faere po nowym roku.

Po pół godzinie telefon do mnie, że monterzy są w okolicy i czy mogą podjechać :). Przyjechali obejżeli i okazało się że sznur się już wypalił szyba sie obsuneła na mocowaniach i zamiast kurtyny była szpara przez, którą się kopciło. PÓL GODZINY I PO ROBOCIE :)

Jeżeli wkład kominkowy jest z otwartą komorą spalania, czyli powietrze do spalania pobierane jest poprzez fasadę i popielnik, to rura doprowadzająca powietrze z zewnątrz kończy się pod kominkiem. W takim przypadku, gdy nie pali się w kominku, rzeczywiście w chłodne dni można odczuwać napływ zimnego powietrza do pomieszczenia mieszkalnego. Tak naprawdę są dwie możliwości. Po pierwsze, stosuje się kratkę z żaluzją na zewnątrz i wtedy rzeczywiście trzeba wyjść na zewnątrz domu by zamknąć kratkę. Po drugie, można alternatywnie zastosować, manualnie sterowaną przepustnicę (szyberek) i sterować nią przy kominku. Minusem tego rozwiązania jest wystający pałąk na dole zabudowy kominkowej i często klienci nie godzą się na takie rozwiązanie. Ponadto trzeba pamiętać także o tym, że układ zabudowy kominkowej oraz ustawienie ścian w salonie nie zawsze pozwala na swobodne dojście do takiego szyberka zainstalowanego na rurze doprowadzającej powietrze z zewnątrz.

W przypadku wkładów kominkowych z zamkniętą komorą spalania, problem ten nie występuje, lecz wkłady te na ogół są droższe. W przypadku takich wkładów, rura doprowadzająca powietrze z zewnątrz jest podpięta bezpośrednio do paleniska.

Proponuję by klient Wito2008 zgłosił się do firmy, na pewno nikt mu nie odmówi pomocy w przeanalizowaniu i rozwiązaniu tego problemu.

Pozdrawiam.

• 3 weeks później...

niechcem ale musze na prosbe jednej przemilej NIETUBABIE

wklejam wiadomosc moja do niej

wybacz ze sie odzywam ale kontak z firma ck rewelacja

byli a raczej byl ogladal pomiezyl wysluchal pierdul moich nieda sie zrobic tak jak ja chce bo muraz zanisko osadowil wlot do komina ale cotam kominek bedzie i owszem ale najpierw podlogi zrobie dostalem pol bagaznika marmuru i innych kamieni

zolwika tez dostane bo jest on specjalnie robiony do tej obudowy wiec dziekuje za pierwsz\a pomoc jaka dostalem na forum

ps podaj link do tej strony na ktorej masz zdjecia na fm swojego kominka

zapomnialem gdzie to bylo

jeszcze raz dziekuje jak kiedys bede na spotkaniu obiecuje bukiet kwiatow oile ta bzydka polowa sie nie obrazi

pozdrawiam ja oczywiscie i zdjecia jak juz kominek i zolwik bedzie przesle

Właśnie dziś zakończył się montaż mojego cudnego kominka. Wykonanie firma - kominy i kominki :-) Efekt: rewelacja, dokladnie to co chciałam :-) Sami zobaczcie

http://lh6.ggpht.com/_09o32WPI7m0/S2RdtgrDkKI/AAAAAAAAAFE/RKrJ7abE3Og/s800/Obraz%20015.jpg

http://lh3.ggpht.com/_09o32WPI7m0/S2Rdub7dgNI/AAAAAAAAAFI/PfmPFegfNqg/s800/Obraz%20016.jpg

w ten mętny wątek jedno zdanie swojej logiki włożę , jeśli firma Spartherm + ich generalny importer , sprzedawca na Polskę w Strzelcach mają problem z firmą Pana Daniela to jest droga sądowa ale również droga czysto handlowa można wprost firmie tego Pana tych kominków nie sprzedawać więc albo Spartherm w Niemczech ma to w nosie albo firma Pana Daniela co "cichaczem" kupuje produkty firmy Spartherm w jakiejś "castoramie" i bagażówką wozi do Polski

druga sprawa jeśli podmiot w Polsce ma z tym problem to chociaż informowałby o nieuczciwej konkurencji na swojej stronie internetowej w jakiś widoczny sposób ... nie zauważyłem

trafiłem na ten wątek przypadkiem i akurat na stronie firmy P. Daniela ceny wkładów wodnych spartherm-u są lekko do bani ale to tak na marginesie :)

edak, nie za szeroka zabudowa do tak wąskiego (proporcjonalnie) wkładu??

No ładny ten kominek!!!. Właśnie negocjujemy w firmą warunki i projekt kominka. Powiem tak: dużo bym dał aby mieć taką ścianę na tego typu kominek. niestety jest znacznie mniej. Jaki tam leży kamień ?

• 4 weeks później...

Udało się! Mamy dokładnie taki kominek, jaki chcieliśmy z żoną. Dziękuję wszystkim forumowiczom, że dzięki nim wybraliśmy tak profesjonalną firmę. Obsługa na każdym etapie była świetna. Projekt kominka był cierpliwie i bezkosztowo kilkakrotnie korygowany, według naszych pomysłów. Montaż przeprowadzili terminowo i szybko. Pracownicy bardzo zaangażowani i grzeczni. Serdecznie dziękujemy i polecamy.

http://www.image-share.com/upload/184/155m.jpg

http://www.image-share.com/upload/184/156m.jpg

http://www.image-share.com/upload/184/157m.jpg

http://www.image-share.com/upload/184/158m.jpg

• 2 weeks później...