grigorios 29.01.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ciekawią mnie opinie osób korzystających z własnej studni głębinowej. Czy macie podwójne podłączenia: - jedno, do wodociągów i korzystacie z tej wody np. w zlewie- drugie, do studni głębinowej i korzystacie z tej wody do pralki, ubikacji, podlewania ogrodu, itp. A może macie tylko samą studnię głębinową jako jedyne źródło wody w domu? Wyczytałem w paru miejscach, że woda z własnej studni głębinowej jest gorszej jakości niż ta z wodociągów, bo ma dużą zawartość żelaza i manganu i potem pojawia się ciemny nalot na zlewie, albo brudzi ubranie w praniu. Nie mówiąc już o tym, że jest gorsza do picia. Jak to jest z tym w praktyce? Jak wygląda kwestia kosztów? Finansowo bardziej się opłaca czerpać wodę z wodociągów, czy z własnej studni? Rozsądek podpowiada, że to drugie rozwiązanie jest naturalnie tańsze:) Chętnie posłucham Waszych opinii:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/115789-studnia-g%C5%82%C4%99binowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.01.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 a czemu się nie czepisz wyszukiwarki i se sam nie poszukasz? to było już sto czterdzieści siedem i pół raza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/115789-studnia-g%C5%82%C4%99binowa/#findComment-2987460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.01.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ciekawią mnie opinie osób korzystających z własnej studni głębinowej. Czy macie podwójne podłączenia: - jedno, do wodociągów i korzystacie z tej wody np. w zlewie - drugie, do studni głębinowej i korzystacie z tej wody do pralki, ubikacji, podlewania ogrodu, itp. A może macie tylko samą studnię głębinową jako jedyne źródło wody w domu? Wyczytałem w paru miejscach, że woda z własnej studni głębinowej jest gorszej jakości niż ta z wodociągów, bo ma dużą zawartość żelaza i manganu i potem pojawia się ciemny nalot na zlewie, albo brudzi ubranie w praniu. Nie mówiąc już o tym, że jest gorsza do picia. Jak to jest z tym w praktyce? Jak wygląda kwestia kosztów? Finansowo bardziej się opłaca czerpać wodę z wodociągów, czy z własnej studni? Rozsądek podpowiada, że to drugie rozwiązanie jest naturalnie tańsze:) Chętnie posłucham Waszych opinii:) Z przykrością stwierdzam, że pytania są tendencyjne (bo nie chcę pisać, że głupie). Jak można pisać, że woda ze studni jest gorszej jakości niż z wodociągów, lub odwrotnie? Czy w Polsce jest tylko jedna studnia i jedne wodociągi? Będąc w róznych miejscach nigdy nie zauważyłeś różnej jakości wody po smaku herbaty na przykład? Co do kosztów to rozsądek dobrze podpowiada. Tak jest z reguły, ale też nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/115789-studnia-g%C5%82%C4%99binowa/#findComment-2987480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.01.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ciekawią mnie opinie osób korzystających z własnej studni głębinowej. Czy macie podwójne podłączenia: - jedno, do wodociągów i korzystacie z tej wody np. w zlewie - drugie, do studni głębinowej i korzystacie z tej wody do pralki, ubikacji, podlewania ogrodu, itp. A może macie tylko samą studnię głębinową jako jedyne źródło wody w domu? Wyczytałem w paru miejscach, że woda z własnej studni głębinowej jest gorszej jakości niż ta z wodociągów, bo ma dużą zawartość żelaza i manganu i potem pojawia się ciemny nalot na zlewie, albo brudzi ubranie w praniu. Nie mówiąc już o tym, że jest gorsza do picia. Jak to jest z tym w praktyce? Jak wygląda kwestia kosztów? Finansowo bardziej się opłaca czerpać wodę z wodociągów, czy z własnej studni? Rozsądek podpowiada, że to drugie rozwiązanie jest naturalnie tańsze:) Chętnie posłucham Waszych opinii:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/115789-studnia-g%C5%82%C4%99binowa/#findComment-2987509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 18.02.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Jeżeli podłaczenie wodociągu jest w miare tanie to podłącz jako główne źródło. Jeżeli masz sporą działke to własna studnia napewno sie przyda choćby do podlewania ogrodu. Instalacja wewnątrz budynku niech będzie zasilana wodociągiem a krany na zewnątrz niech zasila woda ze studni. Zostaw sobie jeden kran z wodą ze studni gdzieś w garażu albo kotłowni w razie awarii wodociągu sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/115789-studnia-g%C5%82%C4%99binowa/#findComment-3051829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 19.02.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ciekawią mnie opinie osób korzystających z własnej studni głębinowej. Czy macie podwójne podłączenia: - jedno, do wodociągów i korzystacie z tej wody np. w zlewie - drugie, do studni głębinowej i korzystacie z tej wody do pralki, ubikacji, podlewania ogrodu, itp. A może macie tylko samą studnię głębinową jako jedyne źródło wody w domu? Wyczytałem w paru miejscach, że woda z własnej studni głębinowej jest gorszej jakości niż ta z wodociągów, bo ma dużą zawartość żelaza i manganu i potem pojawia się ciemny nalot na zlewie, albo brudzi ubranie w praniu. Nie mówiąc już o tym, że jest gorsza do picia. Jak to jest z tym w praktyce? Jak wygląda kwestia kosztów? Finansowo bardziej się opłaca czerpać wodę z wodociągów, czy z własnej studni? Rozsądek podpowiada, że to drugie rozwiązanie jest naturalnie tańsze:) Chętnie posłucham Waszych opinii:) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Aleś mnie Pan zdołował. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/115789-studnia-g%C5%82%C4%99binowa/#findComment-3055733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts